ZAKLJUČAK

O PRISTUPANJU IZRADI LOKALNOG AKCIONOG PLANA ZA POBOLJŠANJE POLOŽAJA ROMKINJA U GRADU PANČEVU 2011-2015. GODINE

("Sl. list grada Pančeva", br. 20/2011)

I

Skupština grada Pančeva pristupa izradi Lokalnog akcionog plana za poboljšanje položaja Romkinja u gradu Pančevu 2011-2015. godine, na osnovu akata Gradske uprave, usvojenih lokalnih strategija i nacionalnih strateških dokumenata, u cilju ostvarivanja jednakih prava i mogućnosti, kao i stvaranja uslova za bolji život Romkinja.

II

U okviru priprema za izradu Lokalnog akcionog plana za poboljšanje položaja Romkinja u gradu Pančevu 2011-2015. godine, Gradsko veće grada Pančeva će posebnim rešenjem formirati odgovarajući stručni tim koji će planirati i sprovesti aktivnosti u pripremi Nacrta teksta Lokalnog akcionog plana.

III

Nalaže se sekretarijatima i drugim organizacionim jedinicama Gradske uprave grada Pančeva, ustanovama socijalne i zdravstvene zaštite, obrazovanja i vaspitanja i drugim subjektima čiji je osnivač grad Pančevo, udruženjima i ženskim nevladinim organizacijama, koje se bave pitanjima položaja Romkinja, kao i drugim zainteresovanim subjektima i pojedincima, da u skladu sa svojim nadležnostima, učestvuju u pripremi Lokalnog akcionog plana za poboljšanje položaja Romkinja u gradu Pančevu 2011-2015. godine.

IV

Ovaj zaključak objaviti u "Službenom listu grada Pančeva".