ODLUKA

O DAVANJU SAGLASNOSTI ZA IZVOĐENJE RADOVA NA NEPOKRETNOSTIMA SA PRAVOM SVOJINE U KORIST GRADA PANČEVA

("Sl. list grada Pančeva", br. 20/2011)

Član 1

Skupština grada Pančeva, u slučajevima kada je grad Pančevo u javnoj knjizi o evidenciji nepokretnosti i pravima na njima upisan kao vlasnik, odnosno suvlasnik na nepokretnosti (objekti, građevinsko zemljište), odnosno sukorisnik na objektu u svojini Republike Srbije, saglasna je da ostali suvlasnici, odnosno vlasnici posebnih delova zgrade mogu da preduzimaju poslove koji prelaze okvir redovnog upravljanja u smislu člana 15. stav 4. Zakona o osnovama svojinskopravnih odnosa ("Službeni list SFRJ" broj 06/80 i 36/90, "Službeni list SRJ" broj 29/96 i "Službeni glasnik RS" broj 115/05), pod uslovom da je prethodno pribavljena overena saglasnost svih suvlasnika, odnosno vlasnika posebnih delova zgrade, kao i mišljenje iz člana 4. ove Odluke.

Član 2

Skupština grada Pančeva, u slučajevima kada je grad Pančevo u javnoj knjizi o evidenciji nepokretnosti i pravima na njima upisan kao vlasnik, odnosno korisnik posebnih delova zgrade (stan, poslovna prostorija ili garaža), saglasna je da se mogu izvoditi svi građevinski radovi na objektu, kao i svi građevinski radovi na građevinskoj parceli, na kojoj se nalazi objekat, pod uslovom da je za te građevinske radove prethodno pribavljena overena saglasnost suvlasnika građevinske parcele, odnosno svih ostalih vlasnika posebnih delova zgrade, kao i mišljenje iz člana 4. ove Odluke.

Član 3

Osnovna organizaciona jedinica Gradske uprave grada Pančeva nadležna za izdavanje građevinske dozvole (u daljem tekstu: nadležna organizaciona jedinica), u obavezi je, da u roku od tri dana od dana prijema zahteva stranke za izvođenje građevinskih radova, zahtev sa pratećom dokumentacijom, dostavi Javnom preduzeću "Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva" Pančevo, kada je grad Pančevo evidentiran kao korisnik poslovnog prostora u državnoj svojini, odnosno Javnom preduzeću "Gradska stambena agencija" Pančevo, kada je grad Pančevo evidentiran kao nosilac prava korišćenja na stanovima u državnoj svojini, radi davanja mišljenja.

Član 4

Javna preduzeća iz člana 3. ove Odluke u obavezi su da nadležnoj organizacionoj jedinici dostave mišljenje u pismenoj formi u roku od osam dana od dana dostavljanja zahteva.

Član 5

Saglasnost iz članova 1. i 2. ove Odluke služi kao dokaz o pravu svojine pri utvrđivanju ispunjenosti uslova za izgradnju ili izvođenje radova na građevinskom zemljištu ili objektu koji je u vlasništvu više lica u skladu sa odredbama Zakona o planiranju i izgradnji ("Službeni glasnik RS" br. 72/09, 81/09 - ispravka. 64/10 - US i 24/11).

Član 6

Javno preduzeće "Gradska stambena agencija" Pančevo, će iz reda zaposlenih u ovom preduzeću, odrediti predstavnika u Skupštini, odnosno Savetu stambene zgrade u kojoj se nalaze stanovi u državnoj svojini na kojima je nosilac prava korišćenja grad Pančevo, u cilju konstituisanja organa stambene zgrade, u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.

Javno preduzeće "Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva" Pančevo, će iz reda zaposlenih u ovom preduzeću, odrediti predstavnika u Skupštini, odnosno Savetu stambene zgrade u kojoj se nalazi poslovni prostor u državnoj svojini sa pravom korišćenja grada Pančeva, u cilju konstituisanja organa stambene zgrade, u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.

Član 7

Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaje da važi Odluka o davanju saglasnosti za preduzimanje poslova na nepokretnostima sa pravom javne svojine u korist grada Pančeva ("Službeni list grada Pančeva" broj 15/10).

Član 8

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva".