PRAVILNIK
O IZDAVANJU LEGITIMACIJE INSPEKTORA I PORESKOG IZVRŠITELJA U LOKALNOJ PORESKOJ ADMINISTRACIJI GRADA LESKOVCA

("Sl. glasnik grada Leskovca", br. 15/2011)

Član 1

Ovim Pravilnikom utvrđuje se obrazac i način izdavanja službene legitimacije inspektorima i poreskim izvršiteljima u Odseku Lokalne poreske administracije Gradske uprave za finansije grada Leskovca (u daljem tekstu Odsek), kao i način vođenja evidencije o izdatim legitimacijama.

Član 2

Legitimacija iz člana 1. Pravilnika izdaje se zaposlenima u Odseku radi obavljanja inspekcijskih poslova i poslova izvršenja iz nadležnosti Odseka.

Član 3

Legitimacija se izdaje prema obrascima koji su odštampani uz ovaj Pravilnik i njegov su sastavni deo.

Legitimacija je veličine 10,5 x 14,5 cm.

Legitimacija ima šest strana i obložena je materijalom crne boje.

Legitimacija sadrži: naziv organa, oznaku "poreski inspektor" ili "poreski izvršitelj", ime i prezime inspektora ili izvršitelja, fotografiju, svojeručni potpis inspektora ili izvršitelja, potpis načelnika Gradske uprave za finansije, datum izdavanja, identifikacioni broj i ovlašćenje inspektora i izvršitelja.

Identifikacioni broj sastoji se od sedam cifara i to: prve tri cifre označavaju grad Leskovac 058, četvrta i peta označavaju Gradsku upravu za finansije, a šesta i sedma lični identifikacioni broj imaoca službene legitimacije.

Legitimacija se izdaje na srpskom jeziku, ćiriličnim pismom.

Član 4

Načelnik Gradske uprave za finansije, rešenjem utvrđuje identifikacioni broj inspektora i izvršitelja i odlučuje o izdavanju legitimacije.

Inspektor i izvršitelj nakon preuzimanja legitimacije potpisuju revers koji će se priložiti uz rešenje o izdavanju legitimacije.

Član 5

Ako inspektor ošteti, izgubi ili na drugi način ostane bez svoje legitimacije, dužan je da o tome istog dana obavesti načelnika Gradske uprave za finansije koji će je rešenjem oglasiti nevažećom.

Inspektor ili izvršitelj koji prestane da obavlja inspekcijske poslove predaje legitimaciju načelniku, najkasnije u roku od tri dana od dana: - prestanka radnog odnosa - promene organizacione jedinice.

Evidencija o izdatim, izmenjenim i nevažećim legitimacijama vodi se u Službi za personalne poslove.

Evidencija sadrži: ime i prezime inspektora ili izvršitelja, oznaku "poreski inspektor ili izvršitelj", identifikacioni broj, datum izdavanja, datum vraćanja, zamene ili oglašavanja legitimacije nevažećom.

Član 6

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Sl. Glasniku grada Leskovca".

Napomene

Danom početka primene Pravilnika o izgledu obrasca službene legitimacije inspektora ("Sl. glasnik RS", br. 81/2015), odnosno 30. aprila 2016. godine, prestaju da važi pravilnici kojima se uređuju službene legitimacije inspektora u odgovarajućim oblastima inspekcijskog nadzora u delu kojim se uređuje službena legitimacija. Službene legitimacije izdate po ranijim propisima važe do njihove zamene, koja će se izvršiti najkasnije u roku od 90 dana od dana početka primene ovog pravilnika.