REŠENJE
O REŽIMU SAOBRAĆAJA TERETNIH VOZILA KROZ ŠABAC

("Sl. list grada Šapca i opština: Bogatić, Vladimirci i Koceljeva", br. 16/2011)

Član 1

Ovim rešenjem utvrđuje se režim saobraćaja teretnih vozila kroz Šabac.

Član 2

Zabranjuje se saobraćaj teretnih vozila čija nosivost prelazi 3 tone unutar zone ograničene ulicama: Jevrejska - Hajduk Veljkova - Obilazni put (od raskrsnice sa ul. Hajduk Veljkova do raskrsnice sa Zapadnom transverzalom 31) - Zapadna transverzala 31 - Severna transverzala S1.

Zabrana iz prethodnog stava ne odnosi se na ulice na granici zone i ista počinje da se primenjuje od Mosta na Savi, a završava se na raskrsnici Severne transverzale S1 sa saobraćajnicom S2, pri čemu se zabranjuje saobraćaj teretnih vozila čija nosivost prelazi 3 tone na deonici saobraćajnice S2, od navedene raskrsnice ka ul. Kneza Miroslava.

Član 3

Izuzetno od odredbi člana 2. ovog Rešenja, teretna vozila čija nosivost prelazi 3 tone mogu se kretati ulicama u kojima je saobraćaj zabranjen samo na osnovu posebnog odobrenja (radi snabdevanja prodajnih objekata, snabdevanja domaćinstava ogrevom, snabdevanja gradilišta, preseljenja, dolaska do svojih katastarskih parcela radi parkiranja).

Član 4

Odobrenje iz člana 3. ovog Rešenja izdaje, uz naknadu za svako vozilo, Odeljenje za inspekcijske i komunalno-stambene poslove na određeni vremenski period, i isto može sadržati relaciju na kojoj vozilo saobraća kao i vremenski period važenja odobrenja u toku dana.

Član 5

Odredbe ovog Rešenja ne odnose se na vozila na intervencijama: vozila elektrodistribucije; vodovoda i kanalizacije; toplane, vozila kojima se vrši redovno komunalno održavanje (iznošenje smeća, pranje ulica, održavanje javne rasvete, zelenila), vozila za odnošenje nepropisno parkiranih vozila, vatrogasna vozila, vozila Vojske Srbije.

Član 6

Stupanjem na snagu ovog rešenja prestaje da važi Rešenje o režimu saobraćaja teretnih motornih vozila kroz Šabac br. 344-84/03-08 od 31.03.2003. godine.

Član 7

Ovo Rešenje objaviti u "Službenom listu grada Šapca".