REŠENJE
O OBRAZOVANJU LOKALNOG ANTIKORUPCIJSKOG FORUMA

("Sl. list grada Kragujevca", br. 19/2011)

I Rešenjem o obrazovanju Lokalnog antikorupcijskog foruma (u daljem tekstu: LAF), stvara se autonoman institucionalni okvir za kreiranje, realizaciju i praćenje efekata borbe protiv korupcije na lokalnom nivou čije osnivanje podrazumeva iniciranje i upravljanje aktivnostima u borbi protiv korupcije na lokalnom nivou i koordinacije svih aktivnosti koje doprinose realizaciji Lokalnog plana grada Kragujevca za borbu protiv korupcije.

II U LAF se imenuju:

1. Miodrag Nikolić, zamenik predsednika Skupštine grada - koordinator,

2. Slavica Saveljić, član Gradskog veća za socijalnu politiku i društvenu brigu o deci - član,

3. Prof. dr Branislav Simonović, Pravni fakultet Kragujevac - član,

4. Miloš Nikolić, Sekretarijat za poslove Skupštine grada - član,

5. Bojan Stojadinović, odbornik Skupštine grada - član,

6. Marija Milošević, novinarka JP "Radio televizije Kragujevac"- član,

7. Milisav Pajević, predsednik Nepušačkog edukativnog centra-RP - član.

III Zadatak LAF-a je da primenjuje i prati sve aktivnosti koje doprinose realizaciji Lokalnog plana grada Kragujevca za borbu protiv korupcije.

IV LAF može, radi efikasnijeg obavljanja svojih aktivnosti i ostvarivanja svojih ciljeva, koristiti stručnu pomoć odgovarajućih organizacija i institucija koje imaju projekte vezane za borbu protiv korupcije i tražiti podatke, obaveštenja i izveštaje od državnih organa i drugih organizacija radi obavljanja svog zadatka.

V Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe LAF-a obavljaće Nikola Ribarić, diplomirani pravnik, kao sekretar LAF-a, bez prava odlučivanja, zaposlen u Sekretarijatu za poslove Gradskog veća.

VI Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".