ODLUKA

O VIDEO NADZORU GRADA NOVOG SADA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 55/2009 i 32/2011)

Član 1

Ovom odlukom uređuje se održavanje sistema video nadzora Grada Novog Sada, koji obuhvata opremu na površinama i u objektima koji su pod nadzorom: kamere, instalacije, komunikacioni ormani i prateća oprema, distribuirana čvorna mesta sa opremom za prenos video signala, instalacijama i pratećom opremom i kontrolni centar sa opremom za snimanje i čuvanje podataka (video zapis), video serverima, opremom za centralizovano upravljanje, kontrolu i nadzor funkcionisanja sistema, kao i pratećom opremom.

Član 2

Poslovi održavanja sistema video nadzora su poslovi kojima se obezbeđuje funkcionisanje sistema video nadzora i očuvanje njegove upotrebne i realne vrednosti, odnosno njegovi redovni i vanredni pregledi, popravke, administriranje opreme, prenos i čuvanje video zapisa, vođenje odgovarajuće evidencije o obavljenim poslovima, u skladu sa standardima i propisima koji važe za određenu vrstu radova.

Član 3

Poslove iz člana 2. ove odluke obavlja Javno komunalno preduzeće "Informatika" Novi Sad (u daljem tekstu: Preduzeće), u skladu sa programom održavanja sistema video nadzora (u daljem tekstu: Program).

Program iz stava 1. ovog člana sastavni je deo godišnjeg programa poslovanja Preduzeća.

Poslove iz člana 2. ove odluke Preduzeće je dužno da obavlja stručno i kvalitetno, u skladu sa propisanim standardima.

Sredstva za realizaciju Programa iz stava 1. ovog člana obezbeđuju se iz budžeta Grada Novog Sada, a mogu se obezbeđivati i iz sredstava pravnih i fizičkih lica (u daljem tekstu: korisnici).

Član 4

Mesečni iznos sredstava koji plaćaju korisnici po stambenom, odnosno poslovnom objektu utvrđuje Gradsko veće Grada Novog Sada, na predlog Upravnog odbora Preduzeća.

Ukoliko su saglasni korisnici mesečni iznos sredstava iz stava 1. ovog člana uplaćuju preko jedinstvenog računa za objedinjenu naplatu komunalno-stambenih usluga Preduzeća.

Mesečni iznos sredstava iz stava 1. ovog člana iskazuje se kao posebna stavka na priznanici objedinjene naplate.

Član 5

Sredstva prikupljena u skladu sa članom 4. ove odluke prihod su Preduzeća.

Član 6

Nadzor nad realizacijom Programa vrši Gradska uprava za komunalne poslove (u daljem tekstu: Gradska uprava).

Član 7

Preduzeće je dužno da najmanje jednom godišnje podnosi izveštaj o realizaciji Programa i utrošku sredstava za održavanje sistema video nadzora Gradskoj upravi, a Gradska uprava Gradonačelniku Grada Novog Sada i Skupštini Grada Novog Sada.

Član 8

(Brisan)

Član 9

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada".