ODLUKA

O IZRADI GENERALNOG URBANISTIČKOG PLANA "ŠABAC 2020" (USKLAĐIVANJE GENERALNOG PLANA ZA ŠABAC I PRIGRADSKA NASELJA: MAJUR, JEVREMOVAC, PRIČINOVIĆ, JELENČU I MIŠAR SA ZAKONOM O PLANIRANJU I IZGRADNJI)

("Sl. list grada Šapca i opština: Bogatić, Vladimirci i Koceljeva", br. 19/2011)

Član 1

Pristupa se izradi Generalnog urbanističkog plana "Šabac 2020", (u daljem tekstu: GUP), kojim se vrši usklađivanje Generalnog plana za Šabac i prigradska naselja: Majur, P. Pričinović, Jevremovac, Jelenču i Mišar ("Sl. list opštine Šabac", 10/08), (u daljem tekstu: GP), sa odredbama Zakona o planiranju i izgradnji ("Sl. glasnik RS", broj 72/09, 81/09, 24/11), koje se odnose na Generalni urbanistički plan - u daljem tekstu: Zakon.

Član 2

Cilj izrade GUP-a je usklađivanje Generalnog plana za Šabac i prigradska naselja: Majur, Jevremovac, P. Pričinović, Jelenču i Mišar sa Zakonom o planiranju i izgradnji i moguće preispitivanje planiranih namena.

Član 3

Nosilac izrade GUP-a, ustupa izradu plana JUP "Plan-Šabac".

Član 4

Granica obuhvata GUP-a je identična granici obuhvata GP-a. Definisane dominantne namene će se delimično korigovati, kao i pravci komunalne i saobraćajne infrastrukture.

Član 5

Sadržaj i procedura donošenja plana će biti u skladu sa odredbama Zakona. Rok za izradu GUP-a je maksimalno godinu dana od dana donošenja Odluke.

Član 6

Sredstva za izradu GUP-a obezbeđuju se iz budžeta Grada Šapca i drugih izvora, u skladu sa zakonom.

Član 7

Za potrebe izrade GUP-a će se pristupiti izradi Strateške procene uticaja plana na životnu sredinu odnosno Izveštaj o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu urađen za Generalni plan za Šabac i prigradska naselja: Majur, P. Pričinović, Jevremovac, Jelenču i Mišar, će se usaglasiti sa korekcijama u GUP-u.

Za potrebe izrade GUGT-a ne moraju se pribavljati novi podaci, uslovi i mišljenja nadležnih institucija koje su u postupku izrade GP-a dale ove podatke, izuzev po potrebi za korekcije preovlađujućih namena.

Član 8

Javni uvid će se održati u prostorijama obrađivača plana JUP "Plan" - Šabac, u skladu sa članom 50. Zakona.

Član 9

Ovom Odlukom stavlja se van snage Odluka o izradi Generalnog urbanističkog plana "Šabac 2020", br. 351-1843/2009-14 od-35.12.2009. g.

Član 10

Ova Odluka stupa na snagu osam dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Šapca".