ODLUKA

O OSLOBAĐANJU PLAĆANJA ZAKUPNINE ZA POSLOVNI PROSTOR

("Sl. list grada Kraljeva", br. 12/2011)

Član 1

Ovom odlukom uređuju se uslovi i način za oslobađanje ugovorene obaveze plaćanja zakupnine za period od tri meseca, za zakupce poslovnog prostora koji je državna svojina, korisnik grad Kraljevo, zbog pretrpljenih šteta kao posledice zemljotresa, koji je pogodio teritoriju grada Kraljeva 03.11.2010. godine.

Član 2

Zakupci poslovnog prostora koji su zaključili ugovor o zakupu sa gradom Kraljevom kao zakupodavcem, stiču pravo na oslobađanje od plaćanja ugovorene zakupnine za period od tri meseca, pod uslovom da su na dan stupanja na snagu ove odluke izmirili sve prispele fakturisane obaveze po osnovu zakupa i drugih pripadajućih ugovorenih troškova zakupa zaključno sa avgustom 2011. godine.

Član 3

Zakupcima iz člana 1. i 2. ove odluke zakupodavac - grad Kraljevo neće fakturisati zakup za zakupljeni poslovni prostor za period od tri naredna meseca od dana stupanja na snagu ove odluke.

Član 4

O realizaciji ove odluke staraće se Odeljenje za privredu i finansije Gradske uprave grada Kraljeva i Odeljenje za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti Gradske uprave grada Kraljeva.

Član 5

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kraljeva".