ODLUKA

O ZADUŽIVANJU GRADA PANČEVA ZA FINANSIRANJE KAPITALNIH INVESTICIONIH RASHODA

("Sl. list grada Pančeva", br. 24/2011)

Član 1

Ovom odlukom odobrava se zaduživanje grada Pančeva na domaćem finansijskom tržištu, uzimanjem kredita ili emitovanjem hartija od vrednosti u iznosu od 600.000.000,00 (šestomiliona dinara), radi finansiranja kapitalnih investicionih rashoda, saglasno Odluci o budžetu grada Pančeva za 2011. godinu.

Zaduživanje iz prethodnog stava vrši se u skladu sa pribavljenim Mišljenjem broj: 401-850/2011-001 od 4. avgusta 2011. godine Ministarstva finansija Republike Srbije o zaduživanju grada Pančeva.

Član 2

Sredstva iz člana 1. ove odluke namenjena su za finansiranje komunalne i sportske infrastrukture.

Skupština grada Pančeva ovlašćuje Gradsko veće grada Pančeva da odredi projekte koji će se finansirati sredstvima iz člana 1. ove odluke.

Član 3

Kriterijumi za zaduživanje uzimanjem kredita ili emitovanjem hartija od vrednosti iz člana 1. ove odluke definisaće se u skladu sa zakonom kojim se uređuje javni dug i likvidnim mogućnostima budžeta grada Pančeva.

Rok otplate je šest godina sa periodom početka otplate glavnice nakon isteka jedne godine, uz kamatnu stopu koja će biti definisana ugovorom sa ekonomski najpovoljnijom ponudom poslovne banke ili druge domaće ili međunarodne finansijske institucije.

Član 4

Zaduživanje uzimanjem kredita sprovešće se u skladu sa zakonom koji uređuje javne nabavke.

Član 5

Emitovanje hartija od vrednosti sprovešće se u skladu sa zakonom kojim se uređuje izdavanje hartija od vrednosti i javni dug.

Član 6

Gradsko veće grada Pančeva će odlučiti o javnom zaduživanju po najpovoljnijim uslovima i to: zaduživanjem putem kredita ili emitovanjem hartija od vrednosti.

Član 7

Sredstva iz člana 1. ove odluke planirana su u Odluci o budžetu grada Pančeva za 2011. godinu.

Član 8

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva".