ODLUKA
O UTVRĐIVANJU VREMENA I UZROKA SMRTI UMRLIH IZVAN ZDRAVSTVENE USTANOVE NA TERITORIJI GRADA SUBOTICE

("Sl. list grada Subotice", br. 46/2011)

Član 1

Ovom Odlukom utvrđuje se najmanji broj lica potrebnih za stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti umrlih izvan zdravstvene ustanove i izdavanje potvrde o smrti na teritoriji Grada Subotice sa naseljima, propisuje se postupak određivanja lica za obavljanje ovih poslova, određuje mesto vođenja evidencije o izdatim potvrdama o smrti i način utvrđivanja naknade za njihovo obavljanje.

Član 2

Stručno utvrđivanje vremena smrti umrlih izvan zdravstvene ustanove i izdavanje potvrda o smrti na teritoriji Grada Subotice sa naseljima obavlja najmanje 40 doktora medicine.

Član 3

Doktore medicine iz člana 2. ove odluke određuje Rešenjem Gradonačelnik Grada Subotice, na predlog Doma zdravlja Subotica, na period od 4 godine.

Između određenih doktora medicine jedno lice se imenuje i za obavljanje koordinatorskih poslova prilikom utvrđivanja vremena i uzroka smrti umrlih izvan zdravstvene ustanove i izdavanja potvrde o smrti.

Član 4

Raspored rada kojim se obezbeđuje 24-časovna dostupnost imenovanih doktora medicine utvrđuje imenovani koordinator i isti raspored se sa potrebnim kontakt telefonima ističe u prostorijama hitne medicinske pomoći i svim ambulantama Doma zdravlja Subotica.

Član 5

Knjiga evidencije o izvršenom utvrđivanju vremena i uzroka smrti umrlih izvan zdravstvene ustanove i izdatim potvrdama o smrti vodi se u prostorijama Doma zdravlja Subotica.

Član 6

Sredstva za pregled umrlih lica, uključujući i naknade za obavljanje poslova stručnog utvrđivanja vremena i uzroka smrti umrlih izvan zdravstvene ustanove i izdavanja potvrde o smrti na teritoriji Grada Subotice sa naseljima, obezbeđuju se u budžetu Grada Subotice, a prenosiće se Domu zdravlja Subotice na osnovu Ugovora kojim će se regulisati međusobna prava i obaveze Grada Subotice i Doma zdravlja Subotica na obavljanju ovih poslova.

Član 7

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Subotice".