ODLUKA
O RASPOREDU RADNOG VREMENA U GRADSKOJ UPRAVI GRADA PANČEVA

("Sl. list grada Pančeva", br. 24/2009 i 26/2011)

Član 1

U Gradskoj upravi grada Pančeva, u okviru 40-časovne petodnevne radne nedelje, radno vreme počinje u intervalu od 7,30 do 8,30, a završava se u intervalu od 15,30 do 16,30 časova, s tim da radni dan traje osam časova.

Izuzetno, ukoliko to nalaže priroda posla, raspored radnog vremena utvrđen u prethodnom stavu ovog člana, pojedinom zaposlenom, načelnik Gradske uprave može rešenjem utvrditi drugačiji raspored radnog vremena.

Korišćenje odmora u toku dnevnog rada organizuje se na način kojim se obezbeđuje da se rad ni u jednom periodu ne prekida.

Član 2

U Službi za zajedničke poslove, zaposleni na poslovima obezbeđenja rade u tri smene, tako što radno vreme počinje u 06,00 časova.

Član 3

U Sekretarijatu za inspekcijske poslove, u Odeljenju komunalne inspekcije, inspekcijski poslovi se obavljaju u dve smene i to od 06,00 časova do 22,00 časa, s tim što se u Sekretarijatu po potrebi organizuju dežurstva u popodnevnim satima, noću i u dane vikenda i praznika.

Član 4

U Sekretarijatu za zaštitu životne sredine, urbanizam, građevinske i stambeno-komunalne poslove, u Odeljenju za inspekcijske poslove, po potrebi se organizuju dežurstva u popodnevnim satima, noću i u dane vikenda i praznika.

Član 5

U Sekretarijatu za opštu upravu, u Odeljenju za lični status građana, matičar i zamenici matičara dežuraju u dane vikenda i praznika radi prijave smrti i obavljanja čina sklapanja braka.

Član 6

U Gradskom uslužnom centru radno vreme počinje u 08,00 časova a završava se u 15,00 časova, a poslovi prijema podnesaka, overe dokumenata, izdavanja izvoda i uverenja iz matičnih knjiga, izdavanja uverenja o plaćenim izvornim prihodima grada i poslovi Povereništva za izbeglice obavljaće se sredom i od 15,00 časova do 19,00 časova.

Član 6a

U komunalnoj policiji, obavljanje poslova organizuje se radnim danima, subotom. nedeljom i u dane verskih i državnih praznika. Komunalni policajci rade u dve smene, i to od 06,00 časova do 22,00 časa, a po potrebi kada to zahteva priroda posla utvrđeni raspored radnog vremena može se promeniti i rad organizovati na drugi način, uključujući i rad noću, a po nalogu načelnika Komunalne policije.

Član 7

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o rasporedu radnog vremena u Opštinskoj upravi opštine Pančevo ("Službeni list opštine Pančevo" broj 16/05).

Član 8

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva".