ODLUKA

O AUTO-TAKSI PREVOZU

("Sl. list grada Kragujevca", br. 23/2011)

 

I OPŠTE ODREDBE

Član 1

Ovom odlukom uređuju se posebni uslovi, organizacija i način obavljanja auto-taksi prevoza putnika na teritoriji i sa teritorije grada Kragujevca (u daljem tekstu: taksi prevoz).

Član 2

Taksi prevoz se obavlja u skladu sa Zakonom o prevozu u drumskom saobraćaju (u daljem tekstu: Zakon), kojim se uređuje taksi prevoz i ovom odlukom.

Član 3

Pojedini pojmovi, u smislu ove odluke, imaju sledeće značenje:

1. "Auto-taksi prevoznik" jeste preduzetnik i pravno lice (privredno društvo i drugo pravno lice) koje obavlja delatnost taksi prevoza;

2. "auto-taksi vozač" je lice koje upravlja auto-taksi vozilom i ispunjava uslove propisane zakonom i ovom odlukom;

3. "auto-taksi vozilo" je putnički automobil namenjen za obavljanje taksi prevoza i ispunjava uslove određene Zakonom kojim se utvrđuju posebni uslovi za vozila kojima se obavlja drumski prevoz i ovom odlukom;

4. "taksi isprave" su taksi dozvola i taksi legitimacija;

5. "taksi dozvola" je isprava koju izdaje Gradska uprava nadležna za poslove saobraćaja za svako auto-taksi vozilo;

6. "taksi legitimacija" je isprava koju izdaje Gradska uprava nadležna za poslove saobraćaja za svakog za auto-taksi vozača;

7. "Odobrenje za obavljanje taksi prevoza" je rešenje kojim se odobrava obavljanje taksi prevoza koje izdaje Gradska uprava nadležna za poslove saobraćaja, u skladu sa zakonom i ovom odlukom.

Član 4

U skladu sa saobraćajno-tehničkim uslovima kojima se definiše optimalno organizovanje taksi prevoza, u okviru petogodišnjeg planiranja potreba u javnom prevozu putnika na teritoriji grada Kragujevca, Gradsko veće donosi Program potreba za auto-taksi prevozom putnika, na predlog stručne organizacije.

II POSEBNI USLOVI ZA OBAVLJANJE TAKSI PREVOZA

Član 5

Ovom odlukom, pored uslova predviđenih zakonom, utvrđuju se posebni uslovi za obavljanje taksi prevoza za fizičko lice kao preduzetnika i pravno lice.

a) Fizičko lice

1. Da poseduje vozačku dozvolu "B" kategorije najmanje tri godine (ne uključujući probni period);

2. Da je vlasnik ili korisnik vozila po osnovu ugovora o lizingu, koje ispunjava uslove utvrđene Zakonom i ovom odlukom;

3. Da nije pod istragom, niti osuđivan za krivična dela protiv života i tela, protiv slobode i prava čoveka i građanina, protiv polne slobode, protiv imovine, protiv opšte sigurnosti ljudi i imovine, protiv bezbednosti javnog saobraćaja;

4. Da mu pravosnažnom sudskom odlukom nije zabranjeno obavljanje taksi prevoza, odnosno da mu pravosnažnom presudom o prekršaju nije izrečena zaštitna mera obavljanja taksi prevoza, dok traju pravne posledice osude, odnosno mere;

5. Da nije pod zabranom upravljanja motornim vozilom;

6. Da poseduje lekarsko uverenje za profesionalne vozače;

7. Da ima Sertifikat o položenom ispitu poznavanja grada Kragujevca.

b) Pravno lice

1. Da je registrovano za obavljanje taksi prevoza kao pretežne delatnosti u skladu sa Zakonom i ovom odlukom;

2. Da ima sedište na teritoriji grada Kragujevca;

3. Da auto-taksi vozač zaposlen u pravnom licu ispunjava posebne uslove propisane za fizička lica, osim tačke 2;

4. Da poseduje najmanje jedno vozilo u vlasništvu ili po osnovu ugovora o lizingu.

v) Auto-taksi vozač

Fizičko lice, koje je zaposleno kod auto-taksi prevoznika kao auto-taksi vozač mora da ispunjava posebne uslove propisane ovim članom koji se odnose na fizičko lice, osim uslova iz tačke 2.

g) Auto-taksi vozilo

Putničko vozilo za obavljanje taksi prevoza, pored opštih uslova propisanih Zakonom, mora da ispunjava i sledeće uslove:

- da je fabrički proizvedeno i ima najviše pet sedišta računajući i sedište vozača i najmanje četvoro vrata;

- da ima ugrađen taksimetar koji je ispravan, plombiran i baždaren u skladu sa važećim Cenovnikom;

- da ima potvrdu o baždarenju taksimetra izdatu od ovlašćenog servisera;

- da ima registarsku oznaku teritorije grada Kragujevca, koja sadrži latinična slova "TX";

- da ima svetleću krovnu oznaku "TAXI";

- da je uredno, čisto, provetreno i bez oštećenja;

- da ima overen važeći Cenovnik, kao i da na zadnjim bočnim staklima ima istaknute cene taksi prevoza u skladu sa važećim Cenovnikom;

- da poseduje protivpožarni aparat;

- da poseduje plan grada ili navigacioni uređaj.

O ispunjenosti uslova iz stava 1. ovog člana, Gradska uprava nadležna za poslove saobraćaja vrši pregled vozila, sačinjava zapisnik o izvršenom pregledu vozila, na osnovu koga izdaje taksi dozvolu.

Član 6

Zahtev za izdavanje odobrenja za obavljanje taksi prevoza, sa potrebnim dokazima, pravno i fizičko lice podnose Gradskoj upravi nadležnoj za poslove saobraćaja.

Zahtev iz stava 1. ovog člana, za fizičko lice zaposleno u pravnom licu ili kod preduzetnika, podnosi poslodavac.

Gradska uprava nadležna za poslove saobraćaja izdaje Rešenje kojim se odobrava obavljanje taksi prevoza, ukoliko su ispunjeni uslovi propisani zakonom i posebni uslovi iz člana 4. i člana 5. ove odluke.

III TAKSI ISPRAVE

Član 7

Gradska uprava nadležna za poslove saobraćaja, na osnovu Rešenja registra privrednih subjekata o upisu pravnog lica ili preduzetnika za obavljanje delatnosti taksi prevoza i odobrenja iz člana 6. stav 3. ove odluke, izdaje taksi isprave o kojima vodi poseban registar.

Član 8

Auto-taksi prevozniku koji ispunjava uslove propisane Zakonom i posebne uslove iz člana 5. tačka g. za vozilo, Gradska uprava nadležna za poslove saobraćaja izdaje taksi dozvolu.

Taksi dozvola se izdaje na vreme od jedne godine, nije prenosiva i može je koristiti samo auto-taksi prevoznik kome je izdata.

Taksi dozvola sadrži: registarsku oznaku, marku i tip vozila, broj šasije, evidencioni broj, naziv i sedište auto taksi prevoznika, datum izdavanja i datum overe, pečat i potpis ovlašćenog lica.

Član 9

Podnosilac zahteva za izdavanje taksi dozvole dužan je da uz pisani zahtev priloži sledeću dokumentaciju:

- Fotokopiju Rešenja o registraciji ili izvod iz APR;

- Fotokopiju saobraćajne dozvole kao dokaz o vlasništvu ili lizingu vozila;

- Zapisnik o izvršenom pregledu vozila, u skladu sa članom 5. tačka g. stav 2;

- Dokaz o izvršenoj uplati lokalne komunalne takse;

- Fotokopiju potvrde o baždarenju taksimetra izdatu od ovlašćenog servisera;

- Cenovnik usluge taksi prevoza koji će primenjivati nakon izdavanja taksi dozvole i dr.

Član 10

Auto-taksi prevoznik može podneti Gradskoj upravi nadležnoj za poslove saobraćaja zahtev za produženje taksi dozvole najkasnije 30 dana po isteku njenog važenja, u suprotnom briše se iz registra.

Zahtev za produženje taksi dozvole mora da sadrži dokumentaciju propisanu članom 9. ove odluke, osim Rešenja o registraciji ili izvoda iz APR.

Član 11

Auto-taksi vozaču, koji ispunjava uslove propisane Zakonom i ovom odlukom, Gradska uprava nadležna za poslove saobraćaja izdaje taksi legitimaciju.

Preduzetnik i član uže porodice preduzetnika, u smislu odredaba Zakona o preduzetnicima, ima pravo na taksi legitimaciju na neodređeno vreme, u skladu sa odredbama ove odluke.

Taksi legitimacija zaposlenog auto-taksi vozača kod preduzetnika ili pravnog lica važi do isteka ugovora o radu zaključenog sa poslodavcem, a najduže 6 meseci od dana izdavanja.

Taksi legitimacija sadrži: ime, prezime, adresu, jedinstveni matični broj građana, fotografiju auto-taksi vozača, naziv auto-taksi prevoznika, datum izdavanja, zaštitni broj obrasca, redni broj registra, pečat i potpis lica ovlašćenog za izdavanje.

Član 12

Podnosilac zahteva za izdavanje taksi legitimacije dužan je da uz zahtev priloži dokumentaciju:

- Rešenje o registraciji ili izvod iz APR;

- Odobrenje za obavljanje taksi prevoza;

- Sertifikat o položenom ispitu o poznavanju grada Kragujevca;

- Fotokopiju vozačke dozvole;

- Fotokopiju lične karte;

- dve fotografije formata 25 mm x 35 mm;

- Fotokopiju ugovora o radu sa auto taksi prevoznikom;

- Prijavu na obavezno socijalno osiguranje (Obrazac M-A), osim za člana uže porodice i dr.

Član 13

Auto-taksi prevoznik može podneti Gradskoj upravi nadležnoj za poslove saobraćaja zahtev za produženje taksi legitimacije najkasnije pre isteka njenog važenja, u suprotnom briše se iz registra.

Zahtev za produženje taksi legitimacije mora sadržati dokumentaciju propisanu članom 12. alineja 7. i 8. ove odluke.

Član 14

U slučaju promene podataka na osnovu kojih je izdata taksi dozvola ili taksi legitimacija, auto-taksi prevoznik je dužan da u roku od 15 dana od dana promene podataka obavesti Gradsku upravu nadležnu za poslove saobraćaja.

Gradska uprava iz stava 1. ovoga člana izvršiće promenu podataka, unosom ispravke podataka ili izdavanjem nove taksi dozvole ili taksi legitimacije s rokom važenja koji je bio utvrđen pre promene podataka.

IV NAČIN OBAVLJANJA TAKSI PREVOZA

Član 15

Taksi prevoz obavlja se u vremenu od 00:00 do 24:00 sata i obavlja ga vozač auto-taksi vozila. Auto-taksi vozač može primati putnike na auto-taksi stajalištu, na ulici ili na mestu koje je pozivom radiovezom ili nekom drugom telekomunikacionom vezom odredio putnik, pod uslovom da je zaustavljanje ili parkiranje auto-taksi vozila dozvoljeno saobraćajnim propisima.

Uslugu prevoza pruža auto-taksi vozač koga odabere putnik na taksi stajalištu.

Član 16

Svetleća krovna oznaka na auto-taksi vozilu mora biti osvetljena uvek kada je vozilo slobodno.

Ukoliko se auto-taksi vozilo koristi za sopstvene potrebe, auto-taksi vozač je dužan je da oznaku "TAXI" prekrije na odgovarajući način ili je privremeno skine.

Član 17

Auto-taksi vozač je dužan da na početku vožnje uključi taksimetar.

Auto-taksi vozač uključuje taksimetar na auto-taksi stajalištu ulaskom putnika u vozilo, a ako je prevoz ugovoren pozivom radiovezom ili nekom drugom telekomunikacionom vezom, taksimetar se uključuje nakon ulaska putnika u vozilo, na mestu koje je putnik odredio.

Član 18

Auto-taksi vozač je dužan da prevoz obavi najkraćim putem ili putem koji mu odredi putnik, ako je to dozvoljeno saobraćajnim propisima.

Auto-taksi vozač je dužan da prevoz obavi bez obzira na dužinu vožnje.

O prijemu drugih putnika u toku taksi prevoza do mesta opredeljenja odlučuje putnik koji je započeo korišćenje taksi prevoza uz saglasnost auto-taksi vozača.

Kad se odjednom prevozi više putnika, usluga se naplaćuje samo jedanput.

Kad jedan od putnika napusti vozilo i plati prevoz, nastavak vožnje smatra se novom vožnjom i taksimetar se ponovo uključuje.

Član 19

Auto-taksi vozač je dužan da naručeni prevoz završi dolaskom na odredište koje određuje putnik i izda račun za obavljeni prevoz, na zahtev putnika u skladu sa zakonom.

Auto-taksi vozač, koji zbog kvara na vozilu ili drugog opravdanog razloga ne može da završi prevoz na način iz stava 1. ovog člana, dužan je da putniku obezbedi drugi taksi prevoz.

Član 20

Za vreme obavljanja taksi prevoza u auto-taksi vozilu mora da se nalazi:

- važeća taksi dozvola i

- istaknuta važeća taksi legitimacija.

Član 21

Za vreme obavljanja taksi prevoza vozilo mora da ispunjava uslove iz člana 5. tačka g. stav 1. ove odluke.

Član 22

Za vreme obavljanja taksi prevoza auto-taksi vozač mora biti uredno odeven, da se prema putnicima odnosi sa pažnjom i ne sme pušiti u auto-taksi vozilu za vreme vožnje.

Auto-taksi vozaču nije dopušteno da obavlja taksi prevoz pod uticajem alkohola, droge ili drugih opojnih sredstava.

Član 23

Auto-taksi vozač je dužan da uz putnika primi i njegov prtljag.

Auto-taksi vozač može da uz putnika primi i njegove kućne ljubimce (male pse, mačke i pitome male životinje).

Član 24

Auto-taksi vozač ne sme da prevozi decu mlađu od šest godina bez pratnje odrasle osobe. Auto-taksi vozač je dužan pri prevozu dece da poštuje odredbe propisa o bezbednosti saobraćaja kojima se reguliše prevoz dece u motornom vozilu.

Član 25

Auto-taksi vozač može da odbije prevoz:

- ako je putnik pod uticajem alkohola, droge ili drugih opojnih sredstava;

- ako postoji opravdana opasnost da bi putnik mogao da ugrozi njegovu sigurnost;

- ako postoje drugi opravdani razlozi.

Član 26

Nakon završetka vožnje auto-taksi vozač je dužan da pregleda auto-taksi vozilo, a nađene stvari prijavi policiji.

Član 27

Auto-taksi prevoznik ne može bilo kojom svojom radnjom koja se odnosi na davanje na korišćenje krovne oznake "TAXI", na davanje dokumenata sa svojim poslovnim imenom, davanje taksi dozvole, davanje taksi vozila i drugo, da omogući drugim pravnim ili fizičkim licima koja ne ispunjavaju uslove propisane zakonom i ovom odlukom da obavljaj u taksi prevoz.

Pravno ili fizičko lice koje ne ispunjava uslove propisane zakonom i ovom odlukom za obavljanje taksi prevoza ne može koristiti taksi oznake i taksi isprave i druga obeležja koja upućuju na obavljanje taksi prevoza.

Član 28

Zabranjeno je zaustavljanje i parkiranje auto-taksi vozila ukoliko vrši ometanje saobraćaja ili korišćenje javnih površina.

V AUTO-TAKSI STAJALIŠTE

Član 29

Auto-taksi stajalište je posebno izgrađena i označena saobraćajna površina, određena za zaustavljanje auto-taksi vozila, koja omogućava siguran ulazak putnika.

Lokaciju auto-taksi stajališta i broj taksi mesta na stajalištu utvrđuje Gradsko veće posebnim rešenjem, na predlog Gradske uprave nadležne za poslove saobraćaja, u skladu sa Odlukom o stajalištima.

Član 30

Auto-taksi stajališta se obeležavaj u horizontalnom i vertikalnom saobraćajnom signalizacijom.

Horizontalnom signalizacijom žute boje obeležava se prostor za stajanje auto-taksi vozila, u okviru auto-taksi stajališta i upisuje se natpis "TAXI".

Na početku auto-taksi stajališta postavlja se vertikalni saobraćajni znak za označavanje auto-taksi stajališta.

Član 31

Na auto-taksi stajalištu mogu stati samo auto- taksi vozila u skladu sa odredbama ove odlukom.

Auto-taksi vozila staju na auto-taksi stajalištu, prema redosledu dolaska, samo u okviru obeleženih mesta i na način kako je definisano horizontalnom i vertikalnom saobraćajnom signalizacijom.

Za vreme stajanja auto-taksi vozila na auto- taksi stajalištu auto-taksi vozač je dužan da ostane pored vozila ili u vozilu.

Za korišćenje auto-taksi stajališta auto-taksi prevoznik plaća lokalnu komunalnu taksu prilikom izdavanja odnosno produženja taksi dozvole.

Auto taksi prevoznik ne može koristiti autobuska stajališta koja su određena propisima Grada za linijski prevoz putnika.

VI CENA ZA OBAVLJANJE TAKSI PREVOZA

Član 32

Ekonomski najniža cena taksi prevoza utvrđuje se za:

- početak vožnje;

- vožnju po kilometru;

- vreme čekanja po satu;

- prevoz prtljaga po komadu i

- procenat uvećanja od 10% za vožnju noću od 22 do 5 sati i vožnju nedeljom i praznikom od 0 do 24 sata.

Visinu iznosa u skladu sa stavom 1. ovog člana utvrđuje Gradsko veće posebnom odlukom.

Član 33

Cenu usluge taksi prevoza u skladu sa cenom iz člana 32. ove odluke utvrđuje auto-taksi prevoznik Cenovnikom, koji overava Gradska uprava nadležna za poslove saobraćaja. Cenovnik iz stava 1. ovog člana sadrži:

1. cenu početka vožnje;

2. cenu vožnje po kilometru;

3. cenu čekanja po satu;

4. cenu prevoza prtljaga po komadu i

5. odredbu o uvećanju cene za vožnju noću od 22 do 5 sati i vožnju nedeljom i praznikom od 0 do 24 sata.

Usluga taksi prevoza naplaćuje se prema overenom Cenovniku iz stava 1. ovoga člana, u iznosu koji pokaže taksimetar.

Član 34

Ako je odredište izvan Grada Kragujevca, cena se određuje između auto-taksi vozača i putnika slobodnom pogodbom pre početka prevoza.

VII SERTIFIKAT O POLOŽENOM ISPITU O POZNAVANJU GRADA KRAGUJEVCA

Član 35

Kandidat za auto-taksi vozača dužan je da položi ispit o poznavanju grada Kragujevca (u daljem tekstu: ispit).

Ispit se polaže pred komisijom koju imenuje Gradsko veće.

Ispitna komisija sastavljena je od predsednika i dva člana, i njihovih zamenika, od kojih je jedan član i njegov zamenik predstavnik MUP-a.

Gradsko veće, na predlog Gradske uprave nadležne za poslove saobraćaja, donosi Pravilnik o programu i načinu polaganja ispita. Pravilnik o programu i načinu polaganja ispita sadrži program ispita, način provere znanja, dinamiku zakazivanja ispita i druga pitanja.

Kandidatu koji je položio ispit izdaje se Sertifikat o položenom ispitu o poznavanju grada Kragujevca.

Stručne i tehničke poslove za ispitnu komisiju obavlja Gradska uprava nadležna za poslove saobraćaja.

VIII NADZOR

Član 36

Inspekcijski nadzor nad primenom ove odluke vrši Gradska uprava nadležna za inspekcijske poslove preko saobraćajnog inspektora.

Komunalno-policijske poslove, kojima se obezbeđuje izvršavanje odredaba ove Odluke, obavlja komunalna policija u skladu sa Zakonom.

U obavljanju poslova iz stava 2. ovog člana, komunalni policajac ima ovlašćenja da preduzima zakonom propisane preventivne mere, pokreće prekršajni postupak i izriče i naplaćuje novčane kazne na licu mesta, za prekršaje propisane ovom odlukom.

Član 37

O naplaćenoj novčanoj kazni na licu mesta iz člana 36. stav 3. komunalni policajac je dužan da učiniocu prekršaja izda potvrdu.

Potvrda iz stava 1. ovog člana obavezno sadrži: podatke o učiniocu prekršaja, označenje prekršaja, vreme i mesto izvršenja prekršaja i iznos naplaćene novčane kazne.

Član 38

Ako novčana kazna iz člana 36. stav 3. ne bude naplaćena na licu mesta, komunalni policajac će učiniocu prekršaja odmah uručiti poziv, da u roku od osam dana od dana izvršenja prekršaja istu plati i dokaz o izvršenoj uplati stavi na uvid komunalnom policajcu, sa napomenom da će ukoliko istu ne plati u propisanom roku, protiv njega biti podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Član 39

Taksi vozač je dužan da saobraćajnom inspektoru ili komunalnom policajcu omogući neometano vršenje poslova, stavi na uvid sva potrebna dokumenta, da u roku, koji inspektor ili komunalni policajac odredi, dostavi potrebne podatke i postupi po nalogu inspektora ili komunalnog policajca.

Član 40

Saobraćajni inspektor u vršenju inspekcijskog nadzora dužan je da:

- isključi vozilo kojim se vrši taksi prevoz suprotno odredbama ove Odluke, odredi mesto parkiranja i oduzme taksi dozvolu i registarsku tablicu u trajanju od 5 dana, a u slučaju ponovnog isključivanja vozila istog auto-taksi prevoznika u trajanju 10 dana;

- ukoliko auto-taksi prevoznik iz stava 1. alineja 1. ovog člana ne skine registarske tablice po nalogu saobraćajnog inspektora, skidanje će izvršiti ovlašćeno treće lice, o njegovom trošku.

Auto-taksi prevoznik, kome je isključeno vozilo, dužan je da na mestu parkiranja, koje mu je određeno, obezbedi vozilo.

IX KAZNENE ODREDBE

Član 41

Novčanom kaznom u iznosu od 50.000,00 do 1.000.000,00 dinara kazniće se pravno lice, novčanom kaznom u iznosu u iznosu od 2.500,00 do 75.000,00 dinara odgovorno lice u pravnom licu i novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 250.000,00 dinara preduzetnik za sledeće prekršaje:

1. ako ne postupi u skladu sa članom 14. stav 1. ove odluke;

2. ako postupi suprotno odredbama člana 16. ove odluke;

3. ako postupi suprotno odredbama člana 17. ove odluke;

4. ako postupi suprotno odredbama člana 18. ove odluke;

5. ako ne postupi u skladu sa odredbama člana 19. ove odluke;

6. ako ne postupi u skladu sa odredbama člana 20. ove odluke;

7. ako ne postupi u skladu sa članom 21. ove odluke;

8. ako postupi suprotno odredbama člana 23. stav 1. ove odluke;

9. ako postupi suprotno odredbama člana 27. ove odluke;

10. ako ne postupi u skladu sa članom 39. ove odluke.

Član 42

Novčanom kaznom u iznosu od 2.500,00 dinara do 75.000,00 dinara kazniće se auto-taksi vozač za sledeće prekršaje:

1. ako postupi suprotno odredbama člana 16. ove odluke;

2. ako postupi suprotno odredbama člana 17. ove odluke;

3. ako postupi suprotno odredbama člana 18. ove odluke;

4. ako ne postupi u skladu sa odredbama člana 19. ove odluke;

5. ako ne postupi u skladu sa odredbama člana 20. ove odluke;

6. ako postupi suprotno odredbama člana 27. ove odluke;

7. ako ne postupi u skaldu sa članom 39. ove odluke.

Član 43

Novčanom kaznom u iznosu od 2.500,00 dinara koja se naplaćuje na licu mesta kazniće se auto- taksi vozač za sledeće prekršaje:

1. ako postupi suprotno odredbama člana 22. ove odluke;

2. ako postupi suprotno odredbama člana 24. ove odluke;

3. ako postupi suprotno odredbama člana 28. ove odluke;

4. ako ne postupi u skladu sa članom 31. ove odluke;

5. ako ne postupi u skladu sa članom 39. ove odluke.

X PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Član 44

Taksi isprave izdate po odredbama

Odluke o auto-taksi prevozu putnika na teritoriji grada Kragujevca ("Službeni list grada Kragujevca", broj: 16/07, 1/08, 35/08, 35/09 i 29/10) važe do isteka roka na koji su izdate.

Auto-taksi prevoznik koji poseduje taksi legitimaciju izdatu na neodređeno vreme dužan je da uskladi taksi legitimaciju u skladu sa odredbama ove odluke do 30.06.2012. godine.

Član 45

Gradsko veće je dužno da akte iz člana 29, 32. stav 2. i 35. stav 4. donese u roku od 15 dana od dana stupanja na snagu ove odluke, a akt iz člana 4. ove odluke donese do 30.06.2012. godine.

Član 46

Auto-taksi prevoznici su dužni da Gradskoj upravi nadležnoj za poslove saobraćaja dostave na overu Cenovnik taksi prevoza u roku od 15 dana od dana objavljivanja Odluke Gradskog veća iz člana 32. ove odluke.

Član 47

Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaje da važi Odluke o auto-taksi prevozu putnika na teritoriji grada Kragujevca ("Službeni list grada Kragujevca", broj: 16/07, 1/08, 35/08, 35/09 i 29/10).

Član 48

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca".