ODLUKA
O MREŽI USTANOVE ZA PREDŠKOLSKO VASPITANJE, OBRAZOVANJE I ISHRANU DECE "NATA VELJKOVIĆ" KRUŠEVAC

("Sl. list grada Kruševca", br. 5/2011)

Član 1

Ovom Odlukom utvrđuje se broj, struktura i prostorni raspored Ustanove za predškolsko vaspitanje, obrazovanje i ishranu dece "Nata Veljković" Kruševac na teritoriji grada Kruševca.

Član 2

Na teritoriji grada Kruševca, delatnost predškolskog vaspitanja i obrazovanja obavlja Ustanova za predškolsko vaspitanje, obrazovanje i ishranu dece "Nata Veljković" u Kruševcu, ul. Bosanska br. 21 (u daljem tekstu: Predškolska ustanova).

Član 3

Mrežu Predškolske ustanove čine:

- objekti Ustanove (u sedištu i objektima van sedišta Ustanove),

- prostori u osnovnim školama (u sedištu i izdvojenim odeljenjima škole) i

- drugi prostori prilagođeni za obavljanje delatnosti Ustanove.

Član 4

Predškolska ustanova u objektima i prostorima koje koristi u okviru svoje delatnosti razvija i ostvaruje programe predškolskog vaspitanja i obrazovanja, i to:

- programe nege i vaspitanja dece uzrasta od 6 meseci do 3 godine starosti;

- program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu;

- pripremni predškolski program i

- posebne i specijalizovane programe.

Član 5

Predškolska ustanova obavlja svoju delatnost:

1. U Kruševcu:

a) u objektima:

1. "Neven" u Kruševcu, Bosanska 21 za područje MZ "Despot Stefan Lazarević", "Centar" i deo MZ "Bivolje". U vrtiću se ostvaruju: program nege i vaspitanja dece uzrasta od šest meseci do tri godine starosti, program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od tri godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (celodnevni i poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitne grupe (koje mogu biti formirane za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): šesnaest.

2. "Zvončić" u Kruševcu, Jovana Dučića br. 7 za područje MZ "Prva mesna zajednica" i deo MZ "Despot Stefan Lazarević" i MZ "Bivolje". U vrtiću se ostvaruju: program nege i vaspitanja dece uzrasta od šest meseci do tri godine starosti, program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od tri godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (celodnevni i poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitne grupe (koje mogu biti formirane za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): osam.

3. "Labud" u Kruševcu, Vojvode Stepe 18 za područje MZ "Malo Golovode" i deo MZ "Prva mesna zajednica". U vrtiću se ostvaruju: program nege i vaspitanja dece uzrasta od šest meseci do tri godine starosti, program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od tri godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (celodnevni i poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitne grupe (koje mogu biti formirane za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): deset.

4. "Pčelica" u Kruševcu, Živorada Paunovića 10, za područje MZ "Prva mesna zajednica" i MZ "Rasadnik". U vrtiću se ostvaruju: program nege i vaspitanja dece uzrasta od šest meseci do tri godine starosti, program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od tri godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (celodnevni i poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitne grupe (koje mogu biti formirane za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): dvanaest.

5. "Naša radost" u Kruševcu, Slatinska 14 za područje MZ "Rasadnik" i deo MZ "Bagdala". U vrtiću se ostvaruju: program nege i vaspitanja dece uzrasta od šest meseci do tri godine starosti, program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od tri godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (celodnevni i poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitne grupe (koje mogu biti formirane za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): devet.

6. "Leptirić" u Kruševcu, Ćirila i Metodija 5, za područje MZ "Veselin Nikolić" i MZ "Bagdala". U vrtiću se ostvaruju: program nege i vaspitanja dece uzrasta od šest meseci do tri godine starosti, program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od tri godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (celodnevni i poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitne grupe (koje mogu biti formirane za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): deset.

Vaspitno-obrazovni rad u razvojnoj grupi organizuje se u prostorijama vrtića "Leptirić", koji je u sastavu Ustanove "Nata Veljković".

7. "Kolibri" u Kruševcu, Nova Balšićeva 6, za područje dela MZ "Car Lazar". U vrtiću se ostvaruju: program nege i vaspitanja dece uzrasta od šest meseci do tri godine starosti, program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od tri godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (celodnevni i poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitne grupe (koje mogu biti formirane za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): sedam.

8. "Biseri" u Kruševcu, Slikara Milovanovića 2, za područje dela MZ "Lazarica" i MZ "Car Lazar". U vrtiću se ostvaruju: program nege i vaspitanja dece uzrasta od šest meseci do tri godine starosti, program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od tri godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (celodnevni i poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitne grupe (koje mogu biti formirane za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): devet.

9. "Golub mira" u Kruševcu, Dr. Salka 2, za područje MZ "Ujedinjene nacije". U vrtiću se ostvaruju: program nege i vaspitanja dece uzrasta od šest meseci do tri godine starosti, program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od tri godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (celodnevni i poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitne grupe (koje mogu biti formirane za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): osam.

10. "Vlado Jurić" u Kruševcu, Lipljanska 7, za područje MZ "Pakašnica". U vrtiću se ostvaruju: program nege i vaspitanja dece uzrasta od šest meseci do tri godine starosti, program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od tri godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (celodnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitne grupe (koje mogu biti formirane za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): tri.

11. U Mudrakovcu, ul. Blaže Dumovića 66. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitne grupe (koje mogu biti formirane za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): tri.

12. U Čitluku, ul. Ratka Pešića bb, za naseljena mesta Čitluk, Koševi i Begovo Brdo. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitne grupe (koje mogu biti formirane za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): tri.

b) u objektima škola

1. U OŠ "Vuk Karadžić"

- program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od tri godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (celodnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitne grupe (koje mogu biti formirane za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): četiri.

2. U Parunovcu, za naseljena mesta Parunovac, Pasjak, Bovan i Kapidžija u prostorijama OŠ "Vladislav Savić Jan". U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitne grupe (koje mogu biti formirane za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): dve.

3. U Gaglovu, u prostorijama OŠ "Vladislav Savić Jan", u izdvojenom odeljenju u Gaglovu. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

4. U Malom Šiljegovcu, u prostorijama OŠ "Vladislav Savić Jan" u izdvojenom odeljenju u Malom Šiljegovcu. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

5. U Tekijama, u prostorijama OŠ "Vladislav Savić Jan", izdvojeno odeljenje u selu Tekije, za naseljena mesta Tekije i Dobromir. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

6. U Makrešanu, u prostorijama OŠ "Branko Radičević". U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

7. U Dedini, u objektu OŠ "Branko Radičević". U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

8. U Bivolju, u objektu OŠ "Branko Radičević". U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitne grupe (koje mogu biti formirane za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): dve.

9. U Velikom Golovodu, u prostorijama OŠ "Jovan Jovanović Zmaj". U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

10. U Kobilju, u prostorijama OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Kruševac, izdvojeno odeljenje u Kobilju. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

11. U Stancima, u prostorijama OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" izdvojeno odeljenje u selu Stanci. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

12. U Globoderu, u prostorijama OŠ "Sveti Sava" Čitluk - izdvojeno odeljenje Globoder. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

13. U Mačkovcu, u prostorijama OŠ "Sveti Sava" Čitluk, u izdvojenom odeljenju u Mačkovcu. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

14. U Velikim Kupcima, u prostorijama OŠ "Knez Lazar" Veliki Kupci, za naseljena mesta Veliki Kupci, Štitare, Grkljane i Mali Kupci. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

15. U Majdevu, u prostorijama OŠ "Knez Lazar" Veliki Kupci, izdvojeno odeljenje u Majdevu. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

16. U Jasici, u objektu OŠ "Stanislav Binički" Jasika, za naseljena mesta Jasika i Gavez. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitne grupe (koje mogu biti formirane za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): dve.

17. U Kukljinu, u prostorijama OŠ "Stanislav Binički", izdvojeno odeljenje u Kukljinu. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

18. U Šancu, u prostorijama OŠ "Stanislav Binički", izdvojeno odeljenje u Šancu. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

19. U Velikoj Kruševici, u prostorijama OŠ "Stanislav Binički", izdvojeno odeljenje u Velikoj Kruševici. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

20. U Srnju, u prostorijama OŠ "Stanislav Binički", izdvojeno odeljenje u Srnju. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

21. U Kaoniku, u prostorijama OŠ "Velizar Stanković Korčagin" Veliki Šiljegovac, izdvojeno odeljenje u Kaoniku, za naseljena mesta Kaonik i Jošje. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

22. U Sušici, u prostorijama OŠ "Velizar Stanković Korčagin" Veliki Šiljegovac, izdvojeno odeljenje u Sušici, za naseljena mesta Sušica, Pozlata i Crkvina. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

23. U Velikom Šiljegovcu, u prostorijama OŠ "Velizar Stanković Korčagin" Veliki Šiljegovac, za naseljena mesta Veliki Šiljegovac i Bojince. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitne grupe (koje mogu biti formirane za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): dve.

24. U Ribaru, u prostorijama OŠ "Velizar Stanković Korčagin" Veliki Šiljegovac, izdvojeno odeljenje u Ribaru, za naseljena mesta Ribare, Malo Krušince, Rosica, Zubovac, Ribarska Banja i Boljevac. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

25. U Grevcima, u prostorijama OŠ "Velizar Stanković Korčagin" Veliki Šiljegovac, izdvojeno odeljenje u selu Grevci, za naseljena mesta Grevci i Boljevac. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

26. U Belasici, u prostorijama OŠ "Velizar Stanković Korčagin", Veliki Šiljegovac, izdvojeno odeljenje u selu Belasica, za naseljena mesta Belasica, Srndalje, Mala Reka. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

27. U Velikim Krušincima, u prostorijama OŠ "Velizar Stanković Korčagin", izdvojeno odeljenje u selu Veliko Krušince, za naseljena mesta Veliko Krušince i Rlica. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

28. U Đunisu, u prostorijama OŠ "Velizar Stanković Korčagin", Veliki Šiljegovac. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

29. U Krvavici, u prostorijama OŠ "Vasa Pelagić" Padež, izdvojeno odeljenje u Krvavici. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

30. U Padežu, u prostorijama OŠ "Vasa Pelagić" Padež. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

31. U Globaru, u prostorijama OŠ "Vasa Pelagić" Padež, izdvojeno odeljenje u Globaru. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

32. U Šašilovcu, u prostorijama OŠ "Vasa Pelagić", Padež. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

33. U Vratarima, u prostorijama OŠ "Vasa Pelagić", Padež izdvojeno odeljenje u selu Vratare. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

34. U Ljubavi, u prostorijama OŠ "Brana Pavlović" Konjuh, izdvojeno odeljenje u Ljubavi. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

35. U Lazarevcu, u prostorijama OŠ "Brana Pavlović" Konjuh, izdvojeno odeljenje u Lazarevcu. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

36. U Beloj Vodi, u prostorijama OŠ "Brana Pavlović" Konjuh, izdvojeno odeljenje u Beloj Vodi. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

37. U Kamenaru, u prostorijama OŠ "Brana Pavlović" Konjuh, u izdvojenom odeljenju u Kamenaru. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

38. U Konjuhu, u prostorijama OŠ "Brana Pavlović". U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

39. U Gornjem Stepošu, u prostorijama OŠ "Despot Stefan" Gornji Stepoš. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

40. U Jablanici, u prostorijama OŠ "Despot Stefan" Gornji Stepoš, u izdvojenom odeljenju u Jablanici, za naseljena mesta Jablanica, Šogolj, Vitanovac i Mali Kupci. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

41. U Nauparu, u prostorijama OŠ "Despot Stefan" Gornji Stepoš, u izdvojenom odeljenju u Nauparu. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

42. U Meševu, u prostorijama OŠ "Žabare" Žabare, u izdvojenom odeljenju u Meševu. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

43. U Žabaru, u prostorijama OŠ "Žabare" Žabare. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

44. U Lukavcu, u prostorijama OŠ "Žabare" Žabare, u izdvojenom odeljenju u Lukavcu. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

45. U Pepeljevcu, u prostorijama OŠ "Žabare" Žabare, u izdvojenom odeljenju u Pepeljevcu. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

46. U Dvoranu, u prostorijama OŠ "Strahinja Popović" Dvorane, za naseljena mesta Dvorane, Petina, Lovci i Poljaci. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

47. U Sezemči, u prostorijama OŠ "Strahinja Popović" Dvorane, u izdvojenom odeljenju u Sezemči. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

48. U Zdravinju, u prostorijama OŠ "Strahinja Popović" Dvorane, u izdvojenom odeljenju u Zdravinju. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

49. U Modrici, u prostorijama OŠ "Strahinja Popović", Dvorane izdvojeno odeljenje u selu Modrici. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

50. U Trmčaru, u prostorijama OŠ "Dragomir Marković" Kruševac, u izdvojenom odeljenju u Trmčaru. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

51. U Lomnici, u prostorijama OŠ "Dragomir Marković", izdvojeno odeljenje u Lomnici. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

52. U Sebečevcu, u prostorijama OŠ "Knez Lazar", Veliki Kupci. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

53. U Ćelijama, u prostorijama OŠ "Knez Lazar", Veliki Kupci izdvojeno odeljenje u selu Ćelije. U objektu se ostvaruju program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (poludnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitna grupa (koja može biti formirana za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): jedna.

v) U drugim prostorima

1. Vrtić "Bubamara" -

U objektu Doma kulture MZ "Rasadnik", u naselju "Marko Orlović",

- program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od tri godine do uključivanja u program pripreme za školu i pripremni predškolski program (celodnevni oblik rada). Organizacija rada sa decom: vaspitne grupe (koje mogu biti formirane za decu istog ili različitog uzrasta). Kapacitet (broj grupa): dve.

Član 6

Ishranu dece u oblicima rada iz ove Odluke organizuje i sprovodi kuhinja "Pionir" Ustanove "Nata Veljković".

Član 7

Odmor i rekreacija dece organizuje se u dečjim odmaralištima "Jelenko" u Ribarskoj Banji i "Brca" u Sutomoru. Ustanove "Nata Veljković".

Član 8

Vaspitno-obrazovni rad sa decom na bolničkom lečenju organizuje se u posebnoj prostoriji na Dečjem odeljenju Opšte bolnice Zdravstvenog centra Kruševac.

Član 9

Poseban oblik rada sa decom organizuje se u "Dečjem klubu" u objektu u Obilićevoj ulici br. 60 Kruševac.

Član 10

Specifični oblici rada sa decom, "Lutkarska radionica" i "Pozorište lutaka", organizuje se u prostorijama vrtića "Neven" Ustanove "Nata Veljković".

Član 11

Predškolska ustanova će Godišnjim planom rada i predškolskim programom utvrđivati broj grupa, vrste i broj sati programa koje će realizovati u školskoj godini, u skladu sa Zakonom, propisanim kriterijumima, potrebama dece i roditelja i finansijskim mogućnostima grada Kruševca.

Član 12

Stupanjem na snagu ove Odluke, prestaje da važi Odluka o mreži Ustanove za predškolsko vaspitanje, obrazovanje i ishranu dece, "Nata Veljković" u Kruševcu na teritoriji opštine Kruševac ("Sl. list opštine Kruševac", broj 6/06).

Član 13

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kruševca".