ODLUKA

O NAČINU I KRITERIJUMIMA RASPOREĐIVANJA BUDŽETSKIH SREDSTAVA GRADA NOVOG SADA NACIONALNIM SAVETIMA NACIONALNIH MANJINA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 38/2011)

Član 1

Ovom odlukom uređuje se način i kriterijumi raspoređivanja sredstava koja se obezbeđuju u budžetu Grada Novog Sada za finansiranje redovne delatnosti registrovanih nacionalnih saveta nacionalnih manjina čiji je jezik i pismo u službenoj upotrebi na teritoriji Grada Novog Sada (u daljem tekstu: nacionalni saveti).

Član 2

Visina sredstava koja se obezbeđuju za finansiranje redovne delatnosti nacionalnih saveta određuje se za svaku godinu odlukom o budžetu Grada Novog Sada.

Sredstva iz stava 1. ovog člana planiraju se u okviru budžetskog razdela Gradske uprave za opšte poslove (u daljem tekstu: Uprava).

Član 3

Sredstva iz člana 2. stav 1. ove odluke raspoređuju se tako da se 50% ukupnih sredstava raspoređuje u jednakim iznosima nacionalnim savetima.

Ostatak od 50% ukupih sredstava raspoređuje se prema broju pripadnika nacionalne manjine, po popisu stanovništva, koju nacionalni savet predstavlja na teritoriji Grada Novog Sada.

Član 4

Raspoređivanje sredstava nacionalnim savetima vrši Gradonačelnik Grada Novog Sada rešenjem.

Rešenje iz stava 1. ovog člana je konačno i protiv njega ne može da se upotrebi pravno sredstvo.

Član 5

Uprava prenosi dodeljena sredstva na račune nacionalnih saveta mesečno, u skladu sa finansijskim planom Uprave i tromesečnim planovima za izvršenje budžeta, koje donosi Gradska uprava za finansije.

Član 6

Nacionalni saveti su dužni da dodeljena sredstva koriste namenski.

Nacionalni saveti su u obavezi da po isteku kalendarske godine podnesu Upravi izveštaj o korišćenju dodeljenih sredstava.

Član 7

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada".