ODLUKA
O POKRETANJU POSTUPKA RADI UTVRĐIVANJA I EVIDENTIRANJA IMOVINE NASTALE FINANSIRANJEM IZGRADNJE SPORTSKIH OBJEKATA IZ BUDŽETA GRADA JAGODINA

("Sl. glasnik grada Jagodina", br. 8/2011)

Član 1

Ovom odlukom uređuju se pitanja pokretanja postupka radi utvrđivanja i evidentiranja imovine na osnovu do sada izvršenih ulaganja budžetskih sredstava u izgradnju sportskih objekata koje koriste sportske i druge organizacije na teritoriji Grada Jagodina.

Član 2

Obavezuju se sportske organizacije i drugi korisnici sportskih objekata izgrađenih u celini ili delimično iz sredstava budžeta lokalnih zajednica koje su postojale na teritoriji sadašnjeg Grada Jagodina, kao i iz budžeta Grada Jagodina, da u roku od tri meseca a od donošenja ove odluke, a najkasnije do isteka roka iz člana 169. Zakona o sportu, pripreme izvornu dokumentaciju - dokaze na osnovu kojih su stekli pravo korišćenja i upravljanja tim nepokretnostima i na osnovu koje su, eventualno, ta prava upisana kod Republičkog geodetskog zavoda - Službe za katastar nepokretnosti u Jagodini, kao i da tu dokumentaciju predaju nadležnoj službi za budžet Gradske uprave radi usaglašavanja i evidentiranja te imovine.

Član 3

Ukoliko iz bilo kog razloga korisnici nepokretnosti iz oblasti sporta propuste da Gradskom organu iz prethodnog člana dostave tražene dokaze o pravu korišćenja sportskih objekata na teritoriji Grada Jagodina, nadležni organ Grada Jagodina će, u roku od 30 dana od dana isteka roka iz člana 169. stava 1. a u vezi sa tačkom 4. Zakona o sportu ("Službeni glasnik" broj 24/11), u zakonskom roku doneti odluku i izvršiti upis, u skladu sa zakonom, svih uredno prijavljenih i neprijavljenih sportskih objekata, čija je izgradnja finansirana iz budžeta lokalnih zajednica iz člana 2. ove odluke, sa statusom državne svojine.

Član 4

O izvršenju ove odluke staraće se Odeljenje za privredu, budžet i finansije i Odeljenje za Urbanizam, komunalne, stambene, građevinske i imovinsko - pravne poslove lokalne samouprave.

Član 5

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Jagodina".