PRAVILNIK
O UPOTREBI SLUŽBENOG TELEFONSKOG MOBILNOG I STACIONARNOG APARATA I NAČINU KORIŠĆENJA

("Sl. glasnik grada Jagodina", br. 8/2011)

Član 1

Ovim Pravilnikom određuju se nosioci funkcija Skupštine grada i službena lica Gradske uprave Jagodina, koja imaju pravo na upotrebu službenog telefonskog mobilnog i stacionarnog aparata, nameni i načinu korišćenja (u daljem tekstu: ovlašćena lica), kao i službe Skupštine grada i Gradske uprave koje koriste stacionarne telefonske aparate.

Član 2

Ovlašćena lica koja imaju pravo na upotrebu službenog mobilnog i stacionarnog telefona su:

1. gradonačelnik,

2. zamenik gradonačelnika,

3. pomoćnik gradonačelnika,

4. predsednik Skupštine,

5. zamenik predsednika Skupštine,

6. sekretar Skupštine,

7. gradski javni pravobranilac,

8. načelnik Gradske uprave,

9. zamenik načelnika Gradske uprave,

10. načelnik odeljenja Gradske uprave,

11. šef odseka u odeljenju Gradske uprave,

12. ovlašćeno zaposleno lice,

13. vozač.

Lica iz stava 1. ovog člana, dužna su da se o službenom mobilnom i stacionarnom telefonu staraju sa pažnjom "dobrog domaćina", da iste koriste isključivo u službene svrhe i da ne prekorače dozvoljeni mesečni limit.

Član 3

Osim ovlašćenih lica iz člana 2. ovog Pravilnika stacionarne telefonske aparate koriste i odeljenja i stručne službe Gradske uprave, mesne zajednice grada, mesne kancelarije sela i agencije koje je osnovao grad Jagodina.

Mesečni limit utroška telefonskih impulsa za svaki stacionarni telefonski aparat iz prethodnog stava iznosi do 1.000,00 dinara, bez PDV-a.

Član 4

Pravo na korišćenje službenog mobilnog i stacionarnog telefona bez ograničenja utroška telefonskih minuta i impulsa ima gradonačelnik.

Ovlašćuje se gradonačelnik da utvrdi mesečni limit utroška telefonskih minuta i impulsa za svako ovlašćeno lice koje ima pravo na upotrebu službenog mobilnog i stacionarnog telefona.

Član 5

Korisnici ADSL usluga imaju pravo na uvećanje telefonskog računa za visinu ADSL pretplate.

Član 6

Utvrđeni limit (maksimum) utrošenih telefonskih minuta biće dostavljen operateru, a korisniku će u slučaju prekoračenja utvrđenog limita biti onemogućeno pozivanje telefonskih brojeva osim prijema poziva.

U slučaju prekoračenja limita utroška impulsa na stacionarnom telefonskom aparatu, lice koje je učinilo prekoračenje dužno je da iznos prekoračenja u roku od 5 dana od dana isteka meseca u kome je prekoračenje učinjeno, uplati na tekući račun budžeta grada Jagodine.

Spisak lica sa utvrđenim limitom je sastavni deo ovog Pravilnika.

Član 7

Ovaj Pravilnik stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom glasniku grada Jagodina".

Napomene

Spisak lica sa utvrđenim mesečnim limitom utrošenih telefonskih minuta i impulsa upotrebom službenog telefonskog mobilnog i stacionarnog aparata, koji je sastavni deo ovog pravilnika, objavljen je u "Sl. glasniku grada Jagodina", br. 8/2011, str. 2 i 3.