PROGRAM

KORIŠĆENJA I RASPOREĐIVANJA SREDSTAVA SUBVENCIJA GRADSKE UPRAVE ZA KOMUNALNE POSLOVE I NADZOR U 2011. GODINI

("Sl. list grada Kragujevca", br. 6/2011, 16/2011 i 25/2011)

I U skladu sa članom 9. i 31. Odluke o budžetu grada Kragujevca za 2011. godinu ("Službeni list grada Kragujevca", br. 30/10) i odobrenim aproprijacijama za 2011. godinu za Razdeo 5 - Gradska uprava za komunalne poslove i nadzor, sredstva budžeta predviđena za subvencije raspodeljivaće se i koristiti prema namenama definisanim ovim programom.

II Ovim programom vrši se raspoređivanje sredstava subvencija za sledeće namene:

1. Razdeo 5 - Gradska uprava za komunalne poslove i nadzor, funkcija 451 - Drumski transport, broj pozicije 78, ekonomska klasifikacija 451- Subvencije javnim nefinansijskim preduzećima i organizacijama, u iznosu od 254.000.000,00 dinara, koje se odnose na obavljanje komunalne delatnosti javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika, u skladu sa odredbama članova 19. i 20. Odluke o javnom prevozu putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju ("Službeni list grada Kragujevca", broj 5/01, 7/06 i 35/08), koja obuhvata organizovanje jedinstvenog prevoza putnika i upravljanje integrisanim tarifnim sistemom, kao i obavljanje javnog prevoza putnika u gradskom i prigradskom prevozu.

Subvencije se koriste u skladu sa Programom poslovanja Gradske agencije za saobraćaj doo Kragujevac za 2011. godinu, na koji daje saglasnost Gradsko veće, po osnovu:

- obračuna naknade Prevoznicima za obavljanje javnog prevoza putnika u gradskom i prigradskom prevozu (uključujući obaveze po rešenjima koja nisu realizovana do 31.12.2010. godine, u iznosu od 63.880.146,91 dinar) i

- naknade za obavljanje poverenih poslova organizovanja jedinstvenog prevoza putnika i upravljanja integrisanim tarifnim sistemom, odnosno za pokriće troškova zarada i materijalnih troškova (uključujući obaveze po rešenjima koja nisu realizovana do 31.12.2010. godine, u iznosu od 3.000.000,00 dinara).

Isplata subvencija vrši se na osnovu Zahteva Gradske agencije za saobraćaj doo Kragujevac i rešenja Gradonačelnika, u skladu sa Programom poslovanja GAS-a doo Kragujevac za 2011. godinu i odgovarajuće dokumentacije.

2. Razdeo 5 - Gradska uprava za komunalne poslove i nadzor, funkcija 620 - Razvoj zajednice, broj pozicije 81, ekonomska klasifikacija 451- Subvencije javnim nefinansijskim preduzećima i organizacijama, u iznosu od 10.000.000,00 dinara, raspodeljuju se za funkcionisanje javnih komunalnih preduzeća i učešće u nabavci osnovnih sredstava i opreme.

2.1. Sredstva subvencija za nabavku opreme kod javnih komunalnih preduzeća, u iznosu od 6.000.000,00 dinara, raspodeljuju se za sledeće namene:

- JKP "Gradska groblja" za učešće u finansiranju nabavke specijalnog vozila u iznosu od 1.000.000,00 dinara,

- JKP "Čistoća" za pokriće troškova pripreme 5 vozila smećara iz donacije iz Francuske (servisiranje, pregled agregata, hidraulike i dr.) i njihovog dopremanja do Kragujevca, u iznosu od 5.000.000,00 dinara.

Sredstva subvencija za nabavku opreme isplaćuju se po rešenju Gradonačelnika, zahtevima javnih komunalnih preduzeća, uz dostavljenu validnu knjigovodstvenu i drugu dokumentaciju u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, kao i potrebne saglasnosti za nabavku osnovnih sredstava od strane nadležnih organa Osnivača.

2.2. Sredstva subvencija za funkcionisanje javnih komunalnih preduzeća, u iznosu od 4.000.000,00 dinara, raspodeljuju se prema pojedinačnim odlukama Gradskog veća.

Sredstva subvencija za funkcionisanje javnih komunalnih preduzeća isplaćuju se na osnovu rešenja Gradonačelnika, po Zahtevima javnih komunalnih preduzeća, uz dostavljenu validnu knjigovodstvenu dokumentaciju, Odluku Upravnog odbora preduzeća o neophodnosti angažovanja sredstava subvencija budžeta Grada za prevazilaženje problema u poslovanju, donetog na osnovu detaljne analize poslovanja u prethodnom periodu.

III Korišćenje sredstava iz ovog programa vrši se na osnovu rešenja Gradonačelnika o isplati subvencija, u skladu sa izvršenjem budžeta.

IV Izveštaje o korišćenju sredstava za subvencije korisnici su dužni da dostavljaju u skladu sa rešenjem Gradonačelnika, a obavezno jednom godišnje.

V Za realizaciju i praćenje ovog programa zadužuje se Gradska uprava za komunalne poslove i nadzor.

VI Program objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".

 

Samostalna odredba Programa o drugoj izmeni
Programa korišćenja i raspoređivanja sredstava subvencija Gradske uprave za komunalne poslove i nadzor u 2011. godini

("Sl. list grada Kragujevca", br. 25/2011)

III Ovaj Program se primenjuje narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenom listu grada Kragujevca".