ODLUKA

O DELIMIČNOM PRENOSU OSNIVAČKIH PRAVA NAD POLJOPRIVREDNO-TEHNIČKIM SREDNJOŠKOLSKIM CENTROM "BESEDEŠ JOŽEF" U KANJIŽI

("Sl. list AP Vojvodine", br. 21/2011)

Član 1

Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine, kao osnivač Poljoprivredno-tehničkog srednjoškolskog centra "Besedeš Jožef", Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont (u daljem tekstu: ustanova), sa sedištem u Kanjiži, Široka 70, prenosi delimično (u 40%) osnivačka prava nad ovom ustanovom na Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine sa sedištem u Subotici (u daljem tekstu: Nacionalni savet), Age Mamužića 11.

Član 2

Ovlašćuje se Vlada Autonomne Pokrajine Vojvodine (u daljem tekstu: Pokrajinska vlada) da sa Nacionalnim savetom, u skladu sa zakonom, zaključi ugovor o delimičnom prenosu osnivačkih prava.

Ugovorom iz stava 1. ovog člana će se regulisati međusobna prava i obaveze organa Autonomne Pokrajine Vojvodine i Nacionalnog saveta, prava upravljanja koja se prenose, način finansiranja ustanove od strane osnivača kao i godišnji obim sredstava koja se obezbeđuju u budžetu Autonomne Pokrajine Vojvodine za finansiranje delatnosti ove ustanove.

Pokrajinska vlada pripremiće ugovor i zaključiti ga sa Nacionalnim savetom u roku od tri meseca od dana stupanja na snagu ove odluke.

Član 3

Ustanova će u skladu sa ovom odlukom i zaključenim ugovorom, usaglasiti svoja opšta akta u roku od tri meseca od dana zaključenja ugovora.

Član 4

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".