ODLUKA
O PRISTUPANJU AKUSTIČKOM ZONIRANJU TERITORIJE GRADA VRANJA

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 32/2011)

Član 1

Ovom Odlukom pristupa se akustičnom zoniranju teritorije grada Vranja u skladu sa Zakonom o zaštiti od buke u životnoj sredini.

Član 2

Akustične zone na teritoriji grada Vranja određuju se u zavisnosti od namene prostora, kao i granične vrednosti indikatora buke u tim zonama, u skladu sa zakonom.

Član 3

Akustično zoniranje vršiće nadležni organ - Sekretarijat za inspekcijske poslove i zaštitu životne sredine - Odeljenje za zaštitu životne sredine u saradnji sa ovlašćenom organizacijom koja ispunjava propisane uslove za merenje buke u pogledu kadrova, opreme, prostora i metoda za merenje buke u skladu sa ovim zakonom.

Član 4

Nosilac izrade akustičnog zoniranja na teritoriji grada Vranja, biće odabran u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Član 5

Nadležni organ Gradske uprave Grada Vranja, Sekretarijat za inspekcijske poslove i zaštitu životne sredine - Odeljenje za zaštitu životne sredine doneće Program akustičnog zoniranja na teritoriji Grada Vranja koji mora biti u skladu sa Zakonom o zaštiti od buke u životnoj sredini i propisima donetim na osnovu ovog zakona.

Član 6

Akustično zoniranje teritorije Grada Vranja finansiraće se iz sredstava budžetskog Fonda za zaštitu i unapređenje životne sredine Grada Vranja.

Član 7

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Vranja".