ODLUKA

O IZRADI LOKALNOG PLANA UPRAVLJANJA OTPADOM NA TERITORIJI GRADA NOVOG PAZARA

("Sl. list grada Novog Pazara", br. 10/2011)

Član 1

Pristupa se izradi LOKALNOG PLANA UPRAVLJANJA OTPADOM NA TERITORIJI GRADA NOVOG PAZARA (u daljem tekstu: Plan upravljanja otpadom).

Član 2

Plan upravljanja otpadom doneće Skupština grada Novog Pazara, kao planski dokument kojim će se odrediti dugoročni ciljevi upravljanja otpadom i obezbediti uslovi za racionalno i održivo upravljanje otpadom, na teritoriji grada Novog Pazara.

Član 3

Plan upravljanja otpadom će sadržati: očekivane vrste, količine i poreklo otpada koji će se otpremati na deponiji golo brdo, očekivane vrste, količine i poreklo otpada koji će biti iskorišćeni na teritoriji grada Novog Pazara, ciljeve koje treba ostvariti u pogledu ponovne upotrebe i reciklaže otpada, program sakupljanja otpada iz domaćinstava projekat sanacije, zatvaranja i rekultivacije svih postojećih neuređenih (divljih) deponija, nadzor nad planiranim aktivnostima, procenu troškova i izvore finansiranja, rokove za izvršenje planiranih mera i sve druge potrebne podatke, ciljeve i aktivnosti neophodne za racionalno i efikasno upravljanje otpadom.

Član 4

Koordinaciju nad aktivnostima izrade plana upravljanja otpadom, obavljaće stručni tim, koji će imenovati gradonačelnik grada Novog Pazara.

Član 5

Radna grupa se obavezuje da pristupi izradi plana upravljanja otpadom uz angažovanje stručne konsultantske kuće (odabrane u postupku javne nabavke).

Radnu grupu će sačinjavati predsednik, zamenik predsednika i sedam članova.

Radnu grupu iz stava 1. ovog člana obrazuje Gradonačelnik posebnim rešenjem i istu čine predstavnici: komunalnih delatnosti, odeljenja za urbanizam, komunalno stambene poslove i zaštitu životne sredine, oblasti zdravstva, prosvete, privrede, nevladinog sektora i drugih organizacija.

Član 6

Rok za izradu plana upravljanja otpadom je 6 (šest) meseci od dana stupanja na snagu ove Odluke.

Član 7

Finansijska sredstva za izradu plana upravljanja otpadom i monitoring odnosno kontinuiranu kontrolu i plaćanje planiranih aktivnosti i mera obezbediće se u budžetu grada Novog Pazara.

Član 8

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Novog Pazara".