ODLUKA

O ODREĐIVANJU POLJOPRIVREDNIH I PREHRAMBENIH PROIZVODA ZA KOJE SE PLAĆA POSEBNA DAŽBINA PRI UVOZU I UTVRĐIVANJU IZNOSA POSEBNE DAŽBINE

("Sl. glasnik RS", br. 97/2011)

1. Ovom odlukom određuju se poljoprivredni i prehrambeni proizvodi za koje se plaća posebna dažbina pri uvozu i utvrđuje iznos posebne dažbine.

2. Posebna dažbina pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda plaća se po jedinici proizvoda, i to za:

 

Tarifna oznaka

Naimenovanje

Iznos u din/kg/lit/kom

Za uvoz iz EU

Osim za uvoz iz EU

 

1

2

3

4

 

0102

Žive životinje, vrste goveda:

 

 

 

0102 90

- Ostalo:

 

 

0102 29

- - ostalo:

 

 

0102 29 10 00

- - - mase ne preko 80 kg

6,00

15,00

 

 

- - - mase preko 80 kg, ali ne preko 160 kg:

 

 

0102 29 21 00

- - - - za klanje

5,60

14,00

 

 

- - - mase preko 160 kg, ali ne preko 300 kg:

 

 

0102 29 41 00

- - - - za klanje

6,50

13,00

 

 

- - - mase preko 300 kg:

 

 

 

 

- - - - ostalo:

 

 

0102 29 91 00

- - - - - za klanje

7,20

12,00

0102 39

- - ostalo:

 

 

0102 39 10

- - - domaće vrste:

 

 

0102 39 10 10

- - - - mase ne preko 160 kg

5,60

14,00

0102 39 10 90

- - - - ostale

 

 

 

ex mase preko 160 kg, ali ne preko 300 kg, za klanje

6,50

13,00

 

ex mase preko 300 kg, ostalo

7,80

13,00

 

0102 90

- Ostalo:

 

 

 

 

- - ostalo:

 

 

0102 90 91

- - - domaće vrste:

 

 

0102 90 91 10

- - - - mase ne preko 160 kg

5,60

14,00

0102 90 91 90

- - - - ostale

 

 

 

ex mase preko 160 kg, ali ne preko 300 kg, za klanje

 6,50

 13,00

 

ex mase preko 300 kg, ostalo

 7,80

 13,00

 

0103

Svinje, žive:

 

 

 

 

- Ostalo:

 

 

 

0103 91

- - mase ne preko 50 kg:

 

 

 

0103 91 10 00

- - - domaće vrste

12,75

15,00

 

0103 92

- - mase 50 kg ili veće:

 

 

 

 

- - - domaće vrste:

 

 

 

 

 

 

 

 

0103 92 11 00

- - - - koje su se najmanje jedanput prasile, mase 160 kg i veće

7,20

12,00

 

0103 92 19 00

- - - - ostale

6,00

12,00

 

0104

Ovce i koze, žive:

 

 

 

0104 10

- Ovce:

 

 

 

 

- - ostale:

 

 

 

0104 10 30 00

- - - jagnjad (do jedne godine starosti)

8,40

14,00

 

0104 10 80 00

- - - ostale

2,40

12,00

 

0105

Živina domaća, živa (kokoške vrste Gallus domesticus, patke, guske, ćurke i biserke):

 

 

 

 

- Ostalo:

 

 

 

0105 94 00 00

- - kokoške vrste Gallus domesticus

0,00

14,00

 

0201

Meso goveđe, sveže ili rashlađeno:

 

 

0201 10 00 00

- Trupovi i polutke:

 

 

 

ex teleći

13,20

44,00

 

ex juneći

12,00

40,00

 

ex ostali

9,00

30,00

 

0201 20

- Ostali komadi sa kostima:

 

 

0201 20 20 00

- - kompenzirane četvrti:

 

 

 

ex teleće

13,20

44,00

 

ex juneće

12,00

40,00

 

ex ostale

9,00

30,00

0201 20 30 00

- - prednje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene:

 

 

 

ex teleće

7,80

26,00

 

ex juneće

9,00

30,00

 

ex ostale

7,80

26,00

0201 20 50 00

- - zadnje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene:

 

 

 

ex teleće

9,00

30,00

 

ex juneće

12,00

40,00

 

ex ostale

9,00

30,00

0201 20 90 00

- - ostalo:

 

 

 

ex teleće

7,80

26,00

 

ex juneće

9,00

30,00

 

ex ostalo

7,80

26,00

0201 30 00 00

- Bez kostiju:

 

 

 

ex teleće

15,00

50,00

 

ex juneće

13,20

44,00

 

ex ostalo

10,80

36,00

 

0202

Meso, goveđe, smrznuto:

 

 

0202 10 00 00

- Trupovi i polutke:

 

 

 

ex teleći

10,80

36,00

 

ex juneći

9,00

30,00

 

eh ostali

9,00

30,00

 

0202 20

- Ostali komadi sa kostima:

 

 

0202 20 10 00

- - kompenzirane četvrti:

 

 

 

ex teleće

10,80

36,00

 

ex juneće

9,00

30,00

 

ex ostale

9,00

30,00

0202 20 30 00

- - prednje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene:

 

 

 

ex teleće

10,80

36,00

 

ex juneće

9,00

30,00

 

ex ostale

9,00

30,00

0202 20 50 00

- - zadnje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene:

 

 

 

ex teleće

10,80

36,00

 

ex juneće

9,00

30,00

 

ex ostale

9,00

30,00

0202 20 90 00

- - ostalo:

 

 

 

ex teleće

10,80

36,00

 

ex juneće

9,00

30,00

 

ex ostalo

9,00

30,00

 

0202 30

- Bez kostiju:

 

 

0202 30 10 00

- - prednje četvrti, cele ili sečene u najviše pet komada, svaka sastavljena u jedan blok; kompenzirane četvrti u dva bloka, jednom od prednje četvrti, cele ili isečene u najviše pet delova, a drugom od zadnje četvrti, isključujući pečenice, u jednom komadu:

 

 

 

ex teleće

12,00

40,00

 

ex juneće

10,80

36,00

 

ex ostale

10,50

35,00

0202 30 50 00

- - delovi prednje četvrti, sečene ("crop, chuck and blade") i grudi:

 

 

 

ex teleći

12,00

40,00

 

ex juneći

10,80

36,00

 

ex ostali

10,50

35,00

0202 30 90 00

- - ostalo:

 

 

 

ex teleće

12,00

40,00

 

ex juneće

10,80

36,00

 

ex ostalo

7,50

25,00

 

0203

Meso svinjsko, sveže, rashlađeno ili smrznuto:

 

 

 

 

- Sveže ili rashlađeno:

 

 

 

0203 11

- - trupovi i polutke:

 

 

 

0203 11 10 00

- - - od domaćih svinja

25,20

42,00

 

0203 11 90 00

- - - ostalo

0,00

32,00

 

0203 12

- - butovi, plećke i komadi od njih, sa kostima:

 

 

 

 

- - - od domaćih svinja:

 

 

 

0203 12 11 00

- - - - butovi i komadi od njih

26,40

44,00

 

0203 12 19 00

- - - - plećke i komadi od njih

21,60

36,00

 

0203 12 90 00

- - - ostalo

19,20

32,00

 

0203 19

- - ostalo:

 

 

 

 

- - - od domaćih svinja:

 

 

 

0203 19 11 00

- - - - prednji delovi i komadi od njih

21,00

35,00

 

0203 19 13 00

- - - - bubrežnjak i komadi od njega, sa kostima

21,00

35,00

 

0203 19 15 00

- - - - potrbušine i komadi od njih

15,00

25,00

 

 

- - - - ostalo:

 

 

 

0203 19 55 00

- - - - - bez kostiju

24,00

40,00

 

0203 19 59 00

- - - - - ostalo

24,00

40,00

 

 

- Smrznuto:

 

 

 

0203 21

- - trupovi i polutke:

 

 

 

0203 21 10 00

- - - od domaćih svinja

18,00

30,00

 

0203 21 90 00

- - - ostali

0,00

30,00

 

0203 22

- - butovi, plećke i komadi od njih, sa kostima:

 

 

 

 

- - - od domaćih svinja:

 

 

 

0203 22 11 00

- - - - butovi i komadi od njih

21,60

36,00

 

0203 22 19 00

- - - - plećke i komadi od njih

18,00

30,00

 

0203 22 90 00

- - - ostali

0,00

25,00

 

0203 29

- - ostalo:

 

 

 

 

- - - od domaćih svinja:

 

 

 

0203 29 11 00

- - - - prednji delovi i komadi od njih

12,00

20,00

 

0203 29 13 00

- - - - bubrežnjak i komadi od njega, sa kostima

12,00

20,00

 

0203 29 15 00

- - - - potrbušine i komadi od njih

12,00

20,00

 

 

- - - - ostalo:

 

 

 

0203 29 55 00

- - - - - bez kostiju

15,00

25,00

 

0203 29 59 00

- - - - - ostalo

15,00

25,00

 

0203 29 90 00

- - - ostalo

0,00

25,00

 

0204

Meso ovčje ili kozje, sveže, rashlađeno ili smrznuto:

 

 

 

0204 10 00 00

- Trupovi i polutke jagnjeći, sveži ili rashlađeni

21,60

36,00

 

 

- Ostalo meso ovčje, sveže ili rashlađeno:

 

 

 

0204 21 00 00

- - trupovi i polutke

15,00

25,00

 

0204 22

- - ostali komadi sa kostima:

 

 

 

0204 22 10 00

- - - skraćene prednje četvrti

12,00

20,00

 

0204 22 30 00

- - - slabine i/ili podplećke

12,00

20,00

 

0204 22 50 00

- - - butovi

12,00

20,00

 

0204 22 90 00

- - - ostalo

12,00

20,00

 

0204 23 00 00

- - bez kostiju

12,00

20,00

 

0204 30 00 00

- Trupovi i polutke jagnjeći, smrznuti

18,00

30,00

 

 

- Ostalo meso ovčje, smrznuto:

 

 

 

0204 41 00 00

- - trupovi i polutke

12,00

20,00

 

0204 42

- - ostali komadi sa kostima:

 

 

 

0204 42 10 00

- - - skraćene prednje četvrti

12,00

20,00

 

0204 42 30 00

- - - slabine i/ili podplećke

12,00

20,00

 

0204 42 50 00

- - - butovi

12,00

20,00

 

0204 42 90 00

- - - ostalo

12,00

20,00

 

0204 43

- - bez kostiju:

 

 

 

0204 43 10 00

- - - jagnjeće

12,00

20,00

 

0204 43 90 00

- - - ostalo

12,00

20,00

 

0207

Meso i jestivi otpaci od živine iz tar. br. 0105, sveži, rashlađeni ili smrznuti:

 

 

 

 

- Od kokošaka vrste Gallus domesticus:

 

 

 

0207 11

- - neisečeni u komade, sveži ili rashlađeni:

 

 

 

0207 11 10 00

- - - očerupani, bez iznutrica, ali sa glavom i nogama, poznati kao 83% pilića

11,25

45,00

 

0207 11 30 00

- - - očerupani i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, ali sa vratovima, srcima, džigericom i želucima, poznati kao "70% pilića"

11,25

45,00

 

0207 11 90 00

- - - očerupani i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu i bez vratova, srca, džigerica i želudaca, poznati kao "65% pilića", ili drukčije isporučeni

11,25

45,00

 

0207 12

- - neisečeno u komade, smrznuto:

 

 

 

0207 12 10 00

- - - očerupani i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, vratova, srca, džigerica i želudaca, poznati kao "70% pilića"

7,75

31,00

 

0207 12 90 00

- - - očerupani i sa izvađenom drobom, bez glava i nogu, vratova, srca, džigerica i želudaca, poznati kao "65% pilića", ili drukčije isporučeni

7,75

31,00

 

0207 13

- - isečeni komadi i otpaci, sveži ili rashlađeni:

 

 

 

 

- - - isečeni komadi:

 

 

 

0207 13 10 00

- - - - bez kostiju

8,50

34,00

 

 

- - - - sa kostima:

 

 

 

0207 13 20 00

- - - - - polovine ili četvrti

8,50

34,00

 

0207 13 30 00

- - - - - krila, cela, sa ili bez vrhova

8,50

34,00

 

0207 13 40 00

- - - - - leđa, vratovi, leđa sa neodvojenim vratovima, trtice i vrhovi krila

8,50

34,00

 

0207 13 50 00

- - - - - grudi i isečeni komadi od njih

8,50

34,00

 

0207 13 60 00

- - - - - bataci i isečeni komadi od njih

8,50

34,00

 

0207 13 70 00

- - - - - ostalo

8,50

34,00

 

 

- - - otpaci:

 

 

 

0207 13 91 00

- - - - džigerice

8,50

34,00

 

0207 13 99 00

- - - - ostalo

8,50

34,00

 

0207 14

- - isečeni komadi i otpaci, smrznuti:

 

 

 

 

- - - isečeni komadi:

 

 

 

0207 14 10 00

- - - - bez kostiju

12,50

50,00

 

 

- - - - sa kostima:

 

 

 

0207 14 20 00

- - - - - polovine ili četvrti

12,50

50,00

 

0207 14 30 00

- - - - - krila, cela, sa ili bez vrhova

12,50

50,00

 

0207 14 40 00

- - - - - leđa, vratovi, leđa sa neodvojenim vratovima, trtice i vrhovi krila

12,50

50,00

 

0207 14 50 00

- - - - - grudi i isečeni komadi od njih

12,50

50,00

 

0207 14 60 00

- - - - - bataci i isečeni komadi od njih

12,50

50,00

 

0207 14 70 00

- - - - - ostalo

12,50

50,00

 

 

- - - otpaci:

 

 

 

0207 14 91 00

- - - - džigerice

12,50

50,00

 

0207 14 99 00

- - - - ostalo

12,50

50,00

 

 

- Od ćurki:

 

 

 

0207 24

- - neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno:

 

 

 

0207 24 10 00

- - - očerupane i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, ali sa vratovima, srcima, džigericama i želucima, poznate kao "80% ćurke"

3,10

31,00

 

0207 24 90 00

- - - očerupane i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu i bez vratova, srca, džigerica i želudaca, poznate kao "73% ćurke", ili drukčije isporučene

3,10

31,00

 

0207 25

- - neisečeno u komade, smrznuto:

 

 

 

0207 25 10 00

- - - očerupane i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, ali sa vratovima, srcima, džigericom i želucima, poznate kao "80% ćurke"

3,10

31,00

 

0207 25 90 00

- - - očerupane i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, kao i bez vratova, srca, džigerice i želudaca, poznate kao "73% ćurke", ili drukčije isporučene

6,20

31,00

 

0207 26

- - isečeni komadi i otpaci, sveži ili rashlađeni:

 

 

 

 

- - - isečeni komadi:

 

 

 

0207 26 10 00

- - - - bez kostiju

3,10

31,00

 

 

- - - - sa kostima:

 

 

 

0207 26 20 00

- - - - - polutke ili četvrti

3,10

31,00

 

0207 26 30 00

- - - - - krila, cela, sa ili bez vrhova

3,10

31,00

 

0207 26 40 00

- - - - - leđa, vratovi, leđa zajedno sa vratovima, trtice i vrhovi krila

3,10

31,00

 

0207 26 50 00

- - - - - grudi i isečeni komadi od grudi

3,10

31,00

 

 

- - - - - noge i isečeni komadi od nogu:

 

 

 

0207 26 60 00

- - - - - - bataci i isečeni komadi od bataka

3,10

31,00

 

0207 26 70 00

- - - - - - ostalo

3,10

31,00

 

0207 26 80 00

- - - - - ostalo

3,10

31,00

 

 

- - - otpaci:

 

 

 

0207 26 91 00

- - - - džigerice

3,10

31,00

 

0207 26 99 00

- - - - ostalo

3,10

31,00

 

0207 27

- - isečeni komadi i otpaci, smrznuti:

 

 

 

 

- - - isečeni komadi:

 

 

 

0207 27 10 00

- - - - bez kostiju

5,00

50,00

 

 

- - - - sa kostima:

 

 

 

0207 27 20 00

- - - - - polutke ili četvrti

5,00

50,00

 

0207 27 30 00

- - - - - krila, cela, sa ili bez vrhova

5,00

50,00

 

0207 27 40 00

- - - - - leđa, vratovi, leđa zajedno sa vratovima, trtice i vrhovi krila

5,00

50,00

 

0207 27 50 00

- - - - - grudi i isečeni komadi od grudi

5,00

50,00

 

 

- - - - - noge i isečeni komadi od nogu:

 

 

 

0207 27 60 00

- - - - - - bataci i isečeni komadi od bataka

5,00

50,00

 

0207 27 70 00

- - - - - - ostalo

5,00

50,00

 

0207 27 80 00

- - - - - ostalo

5,00

50,00

 

 

- - - otpaci:

 

 

 

0207 27 91 00

- - - - džigerice

5,00

50,00

 

0207 27 99 00

- - - - ostalo

5,00

50,00

 

 

- Od pataka:

 

 

 

0207 41

- - neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno:

 

 

0207 41 20 00

- - - očerupano, bez krvi, sa izvađenim drobom, ali sa priloženim iznutricama, kao i sa glavama i nogama, poznato kao "85% patke"

6,20

31,00

0207 41 30 00

- - - očerupano i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, ali sa vratovima, srcima, džigericom i želucima, poznato kao "70% patke"

6,20

31,00

0207 41 80 00

- - - očerupano i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, kao i bez vratova, srca, džigerice i želudaca, poznato kao "63% patke", ili drukčije isporučeno

6,20

31,00

0207 42

- - neisečeno u komade, smrznuto:

 

 

0207 42 30 00

- - - očerupano i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, ali sa vratovima, srcima, džigericom i želucima, poznato kao "70% patke"

6,20

31,00

0207 42 80 00

- - - očerupano i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, kao i bez vratova, srca, džigerice i želudaca, poznato kao "63% patke", ili drukčije isporučeno

6,20

31,00

0207 44

- - Ostalo, sveže ili rashlađeno:

 

 

 

- - - isečeni komadi:

 

 

0207 44 10 00

- - - - bez kostiju

15,5

31,00

 

- - - - sa kostima:

 

 

0207 44 21 00

- - - - - polutke ili četvrti

15,50

31,00

0207 44 31 00

- - - - - krila, cela, sa ili bez vrhova

15,50

31,00

0207 44 41 00

- - - - - leđa, vratovi, leđa zajedno sa vratovima, trtice i vrhovi krila

15,50

31,00

0207 44 51 00

- - - - - grudi i isečeni komadi od njih

15,50

31,00

0207 44 61 00

- - - - - noge i isečeni komadi od njih

15,50

31,00

0207 44 71 00

- - - - - trupovi ("paletots")

15,50

31,00

0207 44 81 00

- - - - - ostalo

15,50

31,00

 

- - - otpaci:

 

 

0207 44 91 00

- - - - džigerice, izuzev masnih džigerica

15,50

31,00

0207 44 99 00

- - - - ostalo

15,50

31,00

0207 45

- - ostalo, smrznuto:

 

 

 

- - - isečeni komadi:

 

 

0207 45 10 00

- - - - bez kostiju

15,50

31,00

 

- - - - sa kostima:

 

 

0207 45 21 00

- - - - - polutke ili četvrti

15,50

31,00

0207 45 31 00

- - - - - krila cela, sa ili bez vrhova

15,50

31,00

0207 45 41 00

- - - - - leđa, vratovi, leđa sa neodsečenim vratovima, trtice i vrhovi krila

15,50

31,00

0207 45 51 00

- - - - - grudi i isečeni komadi od njih

15,50

31,00

0207 45 61 00

- - - - - noge i isečeni komadi od njih

15,50

31,00

0207 45 71 00

- - - - - trupovi ("paletots")

15,50

31,00

0207 45 81 00

- - - - - ostalo

15,50

31,00

 

- - - otpaci:

 

 

 

- - - - džigerice:

 

 

0207 45 93 00

- - - - - masne džigerice

15,50

31,00

0207 45 95 00

- - - - - ostale

15,50

31,00

0207 45 99 00

- - - - ostalo

15,50

31,00

 

- Od gusaka:

 

 

0207 51

- - neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno:

 

 

0207 51 10 00

- - - očerupano, bez krvi, sa neizvađenim iznutricama, sa glavama i nogama, poznato kao "82% guske"

6,2

31,00

0207 51 90 00

- - - očerupano i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, sa ili bez srca i želudaca, poznato kao "75% guske", ili drukčije isporučeno

6,2

31,00

0207 52

- - neisečeno u komade, smrznuto:

 

 

0207 52 10 00

- - - očerupano, bez krvi, sa neizvađenim drobom, sa glavama i nogama, poznato kao "82% guske"

6,2

31,00

0207 52 90 00

- - - očerupano i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, sa ili bez srca i želudaca, poznato kao "75% guske", ili drukčije isporučeno

6,2

31,00

0207 54

- - Ostalo, sveže ili rashlađeno:

 

 

 

 

- - - isečeni komadi:

 

 

0207 54 10 00

- - - - bez kostiju

15,50

31,00

 

- - - - sa kostima:

 

 

0207 54 21 00

- - - - - polutke ili četvrti

15,50

31,00

0207 54 31 00

- - - - - krila, cela, sa ili bez vrhova

15,50

31,00

0207 54 41 00

- - - - - leđa, vratovi, leđa zajedno sa vratovima, trtice i vrhovi krila

15,50

31,00

0207 54 51 00

- - - - - grudi i isečeni komadi od njih

15,50

31,00

0207 54 61 00

- - - - - noge i isečeni komadi od njih

15,50

31,00

0207 54 71 00

- - - - - trupovi ("paletots")

15,50

31,00

0207 54 81 00

- - - - - ostalo

15,50

31,00

 

- - - otpaci:

 

 

0207 54 91 00

- - - - džigerice, izuzev masnih džigerica

15,50

31,00

0207 54 99 00

- - - - ostalo

15,50

31,00

0207 55

- - ostalo, smrznuto:

 

 

 

- - - isečeni komadi:

 

 

0207 55 10 00

- - - - bez kostiju

15,50

31,00

 

- - - - sa kostima:

 

 

0207 55 21 00

- - - - - polutke ili četvrti

15,50

31,00

0207 55 31 00

- - - - - krila cela, sa ili bez vrhova

15,50

31,00

0207 55 41 00

- - - - - leđa, vratovi, leđa sa neodsečenim vratovima, trtice i vrhovi krila

15,50

31,00

0207 55 51 00

- - - - - grudi i isečeni komadi od njih

15,50

31,00

0207 55 61 00

- - - - - noge i isečeni komadi od njih

15,50

31,00

0207 55 71 00

- - - - - trupovi ("paletots")

15,50

31,00

0207 55 81 00

- - - - - ostalo

15,50

31,00

 

- - - otpaci:

 

 

 

- - - - džigerice:

 

 

0207 55 93 00

- - - - - masne džigerice

15,50

31,00

0207 55 95 00

- - - - - ostale

15,50

31,00

0207 55 99 00

- - - - ostalo

15,50

31,00

0207 60

- Od biserki:

 

 

0207 60 05 00

- - neisečeno u komade, sveže, rashlađeno ili smrznuto

6,20

31,00

 

- - ostalo, sveže, rashlađeno ili smrznuto:

 

 

 

- - - isečeni komadi:

 

 

0207 60 10 00

- - - - bez kostiju

15,50

31,00

 

- - - - sa kostima:

 

 

0207 60 21 00

- - - - - polutke ili četvrti

15,50

31,00

0207 60 31 00

- - - - - krila, cela, sa ili bez vrhova

15,50

31,00

0207 60 41 00

- - - - - leđa, vratovi, leđa zajedno sa vratovima, trtice i vrhovi krila

15,50

31,00

0207 60 51 00

- - - - - grudi i isečeni komadi od njih

15,50

31,00

0207 60 61 00

- - - - - noge i isečeni komadi od njih

15,50

31,00

0207 60 81 00

- - - - - ostalo

15,50

31,00

 

- - - otpaci:

 

 

0207 60 91 00

- - - - džigerice

15,50

31,00

0207 60 99 00

- - - - ostalo

15,50

31,00

0209

Svinjska masnoća bez mesne krtine i živinsko salo, neistopljeni niti ekstrahovani na bilo koji način, sveži, rashlađeni, smrznuti, soljeni, u salamuri, sušeni ili dimljeni:

 

 

0209 10

- Od svinja:

 

 

 

- - potkožna svinjska masnoća:

 

 

0209 10 11 00

- - - sveža, rashlađena, smrznuta, soljena ili u salamuri

9,00

15,00

0209 10 19 00

- - - sušena ili dimljena

21,00

30,00

 

0210

Meso i jestivi mesni i drugi klanični proizvodi, soljeni, u salamuri, sušeni ili dimljeni; jestivo brašno i prah od mesa ili od drugih klaničnih proizvoda:

 

 

 

 

- Meso svinjsko:

 

 

 

0210 11

- - butovi, plećke i isečeni komadi od njih, sa kostima:

 

 

 

 

- - - od domaćih svinja:

 

 

 

 

- - - - soljeni ili u salamuri:

 

 

 

0210 11 11 00

- - - - - butovi i isečeni komadi od njih

28,00

40,00

 

0210 11 19 00

- - - - - plećke i isečeni komadi od njih

28,00

40,00

 

 

- - - - sušeni ili dimljeni:

 

 

 

0210 11 31 00

- - - - - butovi i isečeni komadi od njih

24,00

40,00

 

0210 11 39 00

- - - - - plećke i isečeni komadi od njih

28,00

40,00

 

0210 11 90 00

- - - ostalo

28,00

40,00

 

0210 12

- - potrbušine i isečeni komadi od njih:

 

 

 

 

- - - od domaćih svinja:

 

 

 

0210 12 11 00

- - - - soljeni ili u salamuri

21,00

30,00

 

0210 12 19 00

- - - - sušeni ili dimljeni

21,00

30,00

 

0210 12 90 00

- - - ostali

21,00

30,00

 

0210 19

- - ostalo:

 

 

 

 

- - - od domaćih svinja:

 

 

 

 

- - - - soljeno ili u salamuri:

 

 

 

0210 19 10 00

- - - - - bekon polutke ili spenser

21,00

30,00

 

0210 19 20 00

- - - - - tri četvrtine polutke ("three - quarter sides") ili srednji delovi ("middles")

21,00

30,00

 

0210 19 30 00

- - - - - prednji delovi i isečeni komadi od njih

21,00

30,00

 

0210 19 40 00

- - - - - bubrežnjak i isečeni komadi od njih

21,00

30,00

 

0210 19 50 00

- - - - - ostalo

18,00

30,00

 

 

- - - - sušeno ili dimljeno:

 

 

 

0210 19 60 00

- - - - - prednji delovi i isečeni komadi od njih

21,00

30,00

 

0210 19 70 00

- - - - - bubrežnjak i isečeni komadi od njih

21,00

30,00

 

 

- - - - - ostalo:

 

 

 

0210 19 81 00

- - - - - - bez kostiju

21,00

30,00

 

0210 19 89 00

- - - - - - ostalo

21,00

30,00

 

0210 19 90 00

- - - ostalo

21,00

30,00

 

0210 20

- Meso, goveđe:

 

 

 

0210 20 10 00

- - sa kostima

21,00

30,00

 

0210 20 90 00

- - bez kostiju

21,00

30,00

 

 

- - Ostalo, uključujući jestivo brašno, prah od mesa ili drugih klaničnih proizvoda:

 

 

 

0210 91 00 00

- - od primata

0,00

20,00

0210 92

- - od kitova, delfina i pliskavica (sisari reda Cetacea); morskih krava i dugonga (sisari reda Sirenia); foka, morskih lavova i morževa (sisari podreda Pinnipedia):

 

 

0210 92 10 00

- - od kitova, delfina i pliskavica (sisari reda Cetacea); morskih krava i dugonga (sisari reda Sirenia)

0,00

20,00

 

- - - ostalo:

 

 

0210 92 92 00

- - - - otpaci

0,00

20,00

 

0210 93 00 00

- - od reptila (uključujući zmije i kornjače)

0,00

20,00

 

0210 99

- - ostalo:

 

 

 

 

- - - meso:

 

 

 

0210 99 10 00

- - - - od konja, soljeno, u salamuri ili sušeno

0,00

20,00

 

 

- - - - od ovaca i koza:

 

 

 

0210 99 21 00

- - - - - sa kostima

0,00

20,00

 

0210 99 29 00

- - - - - bez kostiju

0,00

20,00

 

0210 99 31 00

- - - - od irvasa

0,00

20,00

 

0210 99 39 00

- - - - ostalo

0,00

20,00

 

 

- - - klanični proizvodi:

 

 

 

 

- - - - od domaćih svinja:

 

 

 

0210 99 41 00

- - - - - džigerice

15,00

20,00

 

0210 99 49 00

- - - - - ostalo

12,00

20,00

 

 

- - - - od goveda:

 

 

 

0210 99 51 00

- - - - - dijafragma, mišićna i tetivna

15,00

20,00

 

0210 99 59 00

- - - - - ostalo

15,00

20,00

 

 

- - - - ostalo:

 

 

 

 

- - - - - džigerice, živinske:

 

 

 

0210 99 71 00

- - - - - - masne džigerice od gusaka ili pataka, soljene ili u salamuri

0,00

20,00

 

0210 99 79 00

- - - - - - ostalo

0,00

20,00

0210 99 85 00

- - - - - ostalo

 

 

 

 

ex od ovaca i koza

15,00

20,00

 

 

ex ostalo

0,00

20,00

 

0210 99 90 00

- - - jestivo brašno i prah od mesa ili drugih klaničnih proizvoda

10,00

20,00

 

0301

Ribe, žive:

 

 

 

 

- Ostale ribe, žive:

 

 

0301 93 00 00

- - šaran (Cyprinus carpio, Carassius carassius, Ctenopharyngodon idellus, Hypophthalmichthys spp, Cirrhinus spp, Mylopharyngodon piceus)

13,00

20,00

0301 99

- - ostale:

 

 

 

- - - slatkovodne ribe:

 

 

0301 99 18

- - - - ostale:

 

 

0301 99 18 10

- - - - - šaran, ostali

 13,00

 20,00

 

0401

Mleko i pavlaka, nekoncentrovani i bez dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje:

 

 

 

0401 10

- Sa sadržajem masnoće ne preko 1% po masi:

 

 

 

0401 10 90 00

- - ostalo

0,00

12,00

 

0401 20

- Sa sadržajem masnoće preko 1%, ali ne preko 6% po masi:

 

 

 

 

- - ne preko 3%:

 

 

 

0401 20 19 00

- - - ostalo

0,00

15,00

 

 

- - preko 3%:

 

 

 

0401 20 99 00

- - - ostalo

0,00

15,00

0401 40

- Sa sadržajem masnoće preko 6%, ali ne preko 10% po masi po masi:

 

 

0401 40 90 00

- - ostalo

0,00

8,00

0401 50

- Sa sadržajem masnoće preko 10%, po masi:

 

 

 

- - ne preko 21%:

 

 

0401 50 19 00

- - - ostalo

0,00

8,00

 

- - preko 21%, ali ne preko 45%:

 

 

0401 50 39 00

- - - ostalo

0,00

8,00

 

- - preko 45%:

 

 

0401 50 99 00

- - - ostalo

0,00

8,00

 

0402

Mleko i pavlaka, koncentrovani ili sa sadržajem dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje:

 

 

 

0402 10

- U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem masnoće ne preko 1,5% po masi:

 

 

 

 

- - bez dodatka šećera ili drugih materija za zaslađivanje:

 

 

 

0402 10 11 00

- - - u ambalaži neto-mase ne preko 2,5 kg

44,80

70,00

 

0402 10 19 00

- - - ostalo

44,80

70,00

 

 

- - ostalo:

 

 

 

0402 10 99 00

- - - ostalo

44,80

70,00

 

 

- U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem masnoće preko 1,5% po masi:

 

 

 

0402 21

- - bez dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje:

 

 

 

 

- - - sa sadržajem masnoće ne preko 27% po masi:

 

 

 

0402 21 11 00

- - - - u ambalaži neto-mase ne preko 2,5 kg

33,60

70,00

0402 21 18 00

- - - - ostalo

33,60

70,00

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 27% po masi:

 

 

 

0402 21 91 00

- - - - u ambalaži neto-mase ne preko 2,5 kg

44,80

70,00

 

0402 21 99 00

- - - - ostalo

44,80

70,00

 

 

- Ostalo:

 

 

 

0402 91

- - bez dodatka šećera ili drugih materija za zaslađivanje:

 

 

 

0402 91 10 00

- - - sa sadržajem masnoće ne preko 8% po masi

2,8

16,00

 

0402 91 30 00

- - - sa sadržajem masnoće preko 8%, ali ne preko 10% po masi

2,8

16,00

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 10%, ali ne preko 45% po masi:

 

 

 

0402 91 59 00

- - - - ostalo

2,8

16,00

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 45% po masi:

 

 

 

0402 91 99 00

- - - - ostalo

5,95

21,00

 

0402 99

- - ostalo:

 

 

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 9,5%, ali ne preko 45% po masi:

 

 

 

0402 99 39 00

- - - - ostalo

4,55

16,00

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 45% po masi:

 

 

 

0402 99 99 00

- - - - ostalo

5,95

21,00

 

0403

Mlaćenica, kiselo mleko i pavlaka, jogurt, kefir i ostalo fermentisano ili zakiseljeno mleko ili pavlaka, koncentrovani ili nekoncentrovani sa sadržajem dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje, aromatizovani ili sa dodatim voćem ili kakaom:

 

 

 

0403 10

- Jogurt:

 

 

 

 

- - nearomatizovan, bez dodatka voća, uključujući jezgrasto voće ili kakaa:

 

 

 

 

- - - bez dodatka šećera ili drugih materija za zaslađivanje, sa sadržajem masnoće po masi:

 

 

 

0403 10 11 00

- - - - ne preko 3%

5,00

10,00

 

0403 10 13 00

- - - - preko 3%, ali ne preko 6%

5,00

10,00

 

0403 10 19 00

- - - - preko 6%

5,00

10,00

 

 

- - - ostali, sa sadržajem masnoće po masi:

 

 

 

0403 10 31 00

- - - - ne preko 3%

5,00

10,00

 

0403 10 33 00

- - - - preko 3%, ali ne preko 6%

5,00

10,00

 

0403 10 39 00

- - - - preko 6%

5,00

10,00

 

 

- - aromatizovan ili sa dodatkom voća, uključujući jezgrasto voće, ili kakaa:

 

 

 

 

- - - u prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem mlečne masnoće po masi:

 

 

 

0403 10 51 00

- - - - ne preko 1,5%

3,00

10,00

 

0403 10 53 00

- - - - preko 1,5%, ali ne preko 27%

3,00

10,00

 

0403 10 59 00

- - - - preko 27%

3,00

10,00

 

 

- - - ostali, sa sadržajem mlečne masnoće po masi:

 

 

 

0403 10 91 00

- - - - ne preko 3%

3,00

10,00

 

0403 10 93 00

- - - - preko 3%, ali ne preko 6%

3,00

10,00

 

0403 10 99 00

- - - - preko 6%

3,00

10,00

 

0405

Maslac i ostale masnoće i ulja dobijena od mleka; mlečni namazi:

 

 

 

0405 10

- Maslac:

 

 

 

 

- - sa sadržajem masnoće po masi ne preko 85%:

 

 

 

 

- - - prirodni maslac:

 

 

 

0405 10 11 00

- - - - u ambalaži neto-mase ne preko 1 kg

21,00

70,00

 

0405 10 19 00

- - - - ostali

21,00

70,00

 

0405 10 30 00

- - - rekombinovani maslac

21,00

70,00

 

0405 10 50 00

- - - maslac od surutke

21,00

70,00

 

0405 10 90 00

- - ostalo

21,00

70,00

 

0405 20

- Mlečni namazi:

 

 

 

0405 20 10 00

- - sa sadržajem masnoće od 39% i većim ali manjim od 60% po masi

12,50

50,00

 

0405 20 30 00

- - sa sadržajem masnoće od 60%, ali ne preko 75% po masi

12,50

50,00

 

0405 20 90 00

- - sa sadržajem masnoće većim od 75% ali manjim od 80% po masi

15,00

50,00

 

0405 90

- Ostalo:

 

 

 

0405 90 10 00

- - sa sadržajem masnoće od 99,3% ili većim po masi i sa sadržajem vode koji ne prelazi 0,5% po masi

15,00

50,00

 

0405 90 90 00

- - ostalo

15,00

50,00

 

0406

Sir i urda:

 

 

 

0406 10

- Svež (nezreo) sir, uključujući sir od surutke i urda:

 

 

 

0406 10 20 00

- - sa sadržajem masnoće ne preko 40% po masi

32,00

80,00

 

0406 10 80 00

- - ostali

32,00

80,00

 

0406 30

- Sir topljen, osim rendanog ili u prahu:

 

 

 

0406 30 10 00

- - za čiju proizvodnju se upotrebljavaju samo sirevi Emmentaler, Gruiyere i Appenzell i koji može, kao dodatak, sadržati Glarus sir sa začinskim biljem (poznat kao Schabziger); pripremljen za prodaju na malo, sa sadržajem masnoće u suvoj materiji ne preko 56% po masi

24,00

80,00

 

 

- - ostali:

 

 

 

 

- - - sa sadržajem masnoće ne preko 36% po masi i sa sadržajem masnoće u suvoj materiji po masi:

 

 

 

0406 30 31 00

- - - - ne preko 48%

24,00

80,00

 

0406 30 39 00

- - - - preko 48%

24,00

80,00

 

0406 30 90 00

- - - sa sadržajem masnoće preko 36% po masi

24,00

80,00

 

0406 90

- Sir ostali:

 

 

 

0406 90 01 00

- - za preradu

12,00

80,00

 

 

- - ostali:

 

 

 

0406 90 13 00

- - - Emmentaler

32,00

80,00

 

0406 90 15 00

- - - Gruyere, Sbrinz

32,00

80,00

 

0406 90 17 00

- - - Bergkase, Appenzell

32,00

80,00

 

0406 90 18 00

- - - Fromage friburgeois, Vacherin Mont d‘Or i Tete de Moine

32,00

80,00

 

0406 90 19 00

- - - Glarus sir sa začinskim biljem (poznat kao Schabziger) proizveden od obranog mleka i pomešan sa sitno mlevenim začinskim biljem

32,00

80,00

 

0406 90 21 00

- - - Cheddar

32,00

80,00

 

0406 90 23 00

- - - Edam

24,00

80,00

 

0406 90 25 00

- - - Tilsit

32,00

80,00

 

0406 90 27 00

- - - Butterkäse

32,00

80,00

 

0406 90 29 00

- - - kačkavalj (Kashkaval)

48,00

80,00

 

0406 90 32 00

- - - Feta

24,00

80,00

 

0406 90 35 00

- - - Kefalo-tyri

0,00

80,00

 

0406 90 37 00

- - - Finlandia

30,00

80,00

 

0406 90 39 00

- - - Jarlsberg

30,00

80,00

 

 

- - - ostali

 

 

 

0406 90 50 00

- - - - sir od ovčjeg mleka ili mleka od bufala, u posudama sa salamurom, ili u ovčjim ili kozjim mešinama

20,00

80,00

 

 

- - - - ostali:

 

 

 

 

- - - - - sa sadržajem masnoće ne preko 40% po masi i sa sadržajem vode u nemasnoj materiji po masi:

 

 

 

 

- - - - - - ne preko 47%:

 

 

 

0406 90 61 00

- - - - - - - Grana Padano, Parmigiano Reggiano

20,00

80,00

 

0406 90 63 00

- - - - - - - Fiore Sardo, Pecorino

20,00

80,00

 

0406 90 69 00

- - - - - - - ostali

20,00

80,00

 

 

- - - - - - preko 47%, ali ne preko 72%:

 

 

 

0406 90 73 00

- - - - - - - Provolone

20,00

80,00

 

0406 90 75 00

- - - - - - - Asiago, Caciocavallo, Montasio, Ragusano

20,00

80,00

 

0406 90 76 00

- - - - - - - Danbo, Fontal, Fontina, Fynbo, Havarti, Maribo, Samso

20,00

80,00

 

0406 90 78 00

- - - - - - - Gouda

20,00

80,00

 

0406 90 79 00

- - - - - - - Esrom, Italico, Kernhem, Saint - Nectaire, Saint - Paulin, Taleggio

20,00

80,00

 

0406 90 81 00

- - - - - - - Cantal, Cheshire, Wensleydale, Lancashire, Double Gloucester, Blarney, Colby, Monterey

20,00

80,00

 

0406 90 82 00

- - - - - - - Camembert

20,00

80,00

 

0406 90 84 00

- - - - - - - Brie

20,00

80,00

 

0406 90 85 00

- - - - - - - Kefalograviera, Kasseri

0,00

80,00

 

 

- - - - - - - ostali sir, sa sadržajem vode, po masi, u nemasnoj materiji:

 

 

 

0406 90 86 00

- - - - - - - - preko 47%, ali ne preko 52%

20,00

80,00

 

0406 90 87 00

- - - - - - - - preko 52%, ali ne preko 62%

20,00

80,00

 

0406 90 88 00

- - - - - - - - preko 62%, ali ne preko 72%

20,00

80,00

 

0406 90 93 00

- - - - - - preko 72%

20,00

80,00

 

0406 90 99 00

- - - - - ostali

20,00

80,00

0407

Živinska i ptičja jaja, u ljusci, sveža, konzervisana ili kuvana:

 

 

 

- Oplođena jaja za inkubaciju:

 

 

0407 11 00 00

- - od kokošaka vrste Gallus domesticus

0,00

1,00

 0407 19

- - ostala:

 

 

 

- - - od živine, osim od kokošaka vrste Gallus domesticus:

 

 

0407 19 19 00

- - - - ostala

0,00 

1,00 

 

- Ostala sveža jaja:

 

 

0407 21 00 00

- - od kokošaka vrste Gallus domesticus

0,40

1,50

0407 29

- - ostala:

 

 

0407 29 10 00

- - - od živine, osim od kokošaka vrste Gallus domesticus

0,40

1,50 

0407 90

- Ostala:

 

 

0407 90 10 00

- - od živine

 0,40

1,50

 

0409 00 00 00

Med prirodni

9,00

15,00

 

0701

Krompir, svež ili rashlađen:

 

 

 

0701 90

- Ostali:

 

 

 

0701 90 10 00

- - za proizvodnju skroba

0,00

5,00

 

 

- - ostali:

 

 

 

0701 90 50 00

- - - mladi krompir, od 1. januara do 30. juna

0,00

5,00

0701 90 90 00

- - - ostali

0,00

5,00

 

0702 00 00 00

Paradajz, sveži ili rashlađeni

0,00

12,00

 

0703

Crni luk, vlašac, beli luk, praziluk i ostali lukovi, sveži ili rashlađeni:

 

 

 

0703 10

- Crni luk i vlašac:

 

 

 

 

- - crni luk:

 

 

 

0703 10 19 00

- - - ostali

1,80

6,00

 

0704

Kupus, karfiol, keleraba, kelj i slično kupusno jestivo povrće, sveži ili rashlađeni:

 

 

 

0704 10 00 00

- Karfiol i brokoli

2,40

6,00

 

0704 90

- Ostalo:

 

 

 

0704 90 10 00

- - kupus, beli i crveni

2,40

6,00

 

0707 00

Krastavci i kornišoni, sveži ili rashlađeni:

 

 

 

0707 00 05 00

- Krastavci

7,50

15,00

 

0707 00 90 00

- Kornišoni

7,50

15,00

 

0708

Mahunasto povrće, u mahunama ili zrnu, sveže ili rashlađeno:

 

 

 

0708 10 00 00

- Grašak (Pisum sativum)

10,80

18,00

 

0708 20 00 00

- Pasulj i boranija (Vigna spp, Phaseolus spp,)

 

 

 

 

Ex boranija

3,60

18,00

 

0709

Ostalo povrće, sveže ili rashlađeno:

 

 

 

0709 60

- Paprike iz roda Capsicum ili iz roda Pimenta:

 

 

 

0709 60 10 00

- - slatka paprika

7,50

15,00

 

 

- - ostala:

 

 

 

0709 60 91 00

- - - iz roda Capsicum, za proizvodnju kapsicina ili boja na bazi kapsikum oleo - smola

7,50

15,00

 

0709 60 95 00

- - - za industrijsku proizvodnju eteričnih ulja ili rezinoida

7,50

15,00

 

0709 60 99 00

- - - ostala

7,50

15,00

 

0710

Povrće (nekuvano ili kuvano u vodi ili na pari), smrznuto:

 

 

 

 

- Mahunasto povrće u zrnu ili mahunama:

 

 

 

0710 21 00 00

- - grašak (Pisum sativum)

10,80

18,00

 

0710 22 00 00

- - pasulj i boranija (Vigna spp, Phaseolus spp,)

 

 

 

 

ex boranija

10,80

18,00

 

0710 40 00 00

- Kukuruz šećerac

7,20

18,00

 

0710 80

- Ostalo povrće:

 

 

 

 

- - paprika iz roda Capsicum ili iz roda Pimenta:

 

 

 

0710 80 51 00

- - - slatka paprika

10,80

18,00

 

0710 80 59 00

- - - ostala

13,50

18,00

 

0710 80 95 00

- - ostalo

 

 

 

 

ex šargarepa

9,00

15,00

 

0710 90 00 00

- Mešavine povrća

10,80

18,00

 

0711

Povrće, privremeno konzervisano (npr: sumpor-dioksidom, u slanoj vodi, sumporisanoj vodi ili drugim rastvorima za konzervisanje), ali u takvom stanju nepodesno za neposrednu ishranu:

 

 

 

0711 40 00 00

- Krastavci i kornišoni

9,00

15,00

 

0711 90

- Ostalo povrće; mešavine povrća:

 

 

 

 

- - povrće:

 

 

 

0711 90 10 00

- - - paprika iz roda Capsicum ili iz roda Pimenta, osim slatke paprike

11,25

15,00

 

0711 90 30 00

- - - kukuruz šećerac

2,00

20,00

 

0711 90 80 00

- - - ostalo

9,00

18,00

 

0711 90 90 00

- - mešavine povrća

9,00

18,00

 

0806

Grožđe, sveže ili suvo:

 

 

 

0806 10

- Sveže:

 

 

 

0806 10 10 00

- - stono grožđe

1,50

5,00

 

0806 10 90 00

- - ostalo

1,50

5,00

 

0807

Dinje, lubenice i papaje, sveže:

 

 

 

 

- Dinje i lubenice:

 

 

 

0807 11 00 00

- - lubenice

1,20

4,00

 

0807 19 00 00

- - ostalo

1,20

4,00

 

0808

Jabuke, kruške i dunje, sveže:

 

 

 

0808 10

- Jabuke:

 

 

0808 10 10 00

- - jabuke za jabukovaču, neupakovane (in bulk), od 16. septembra do 15. decembra

4,00

10,00

 

0808 10 80 00

- - ostale

4,00

10,00

0808 30

- Kruške:

 

 

0808 30 10 00

- - kruške za kruškovaču, neupakovane (in bulk), od 1. avgusta do 31. decembra

4,00

10,00

0808 30 90 00

- - ostale

4,00

10,00

0808 40 00 00

- Dunje

0,00

5,00

 

0809

Kajsije, trešnje i višnje, breskve (uključujući nektarine), šljive i divlje šljive, sveže:

 

 

 

0809 10 00 00

- Kajsije

1,50

5,00

 

- Trešnje i višnje:

 

 

0809 21 00 00

- - višnje (Prunus cerasus)

1,50

5,00

0809 29 00 00

- - ostalo

1,50

5,00

 

0809 40

- Šljive i divlje šljive

 

 

 

0809 40 05 00

- - šljive

4,00

10,00

 

0809 40 90 00

- - divlje šljive

0,00

10,00

 

0904

Biber roda Piper; suva, drobljena ili mlevena paprika roda Capsicum ili roda Pimenta:

 

 

 

- Paprika roda Capsicum ili roda Pimenta:

 

 

0904 21

- - suva, nedrobljena niti mlevena:

 

 

0904 21 10 00

- - - slatka paprika (Capsicum annum)

4,20

6,00

0904 21 90 00

- - - ostala

5,60

8,00

0904 22 00 00

- - drobljena ili mlevena

7,00

10,00

 

1517

Margarin; mešavine ili preparati od masti ili ulja životinjskog ili biljnog porekla ili od frakcija različitih masti ili ulja iz ove glave podobni za jelo, osim jestivih masti ili ulja i njihovih frakcija iz tar, broja 1516:

 

 

 

1517 10

- Margarin, isključujući tečni margarin:

 

 

 

1517 10 10 00

- - sa sadržajem mlečnih masnoća preko 10% do 15% po masi

6,00

15,00

 

1517 10 90 00

- - ostalo

7,50

15,00

 

1601 00

Kobasice i slični proizvodi od mesa, drugih klaničnih proizvoda za jelo ili krvi; složeni prehrambeni proizvodi na bazi tih proizvoda:

 

 

 

1601 00 10 00

- Od džigerice

6,00

40,00

 

 

- Ostalo:

 

 

 

1601 00 91 00

- - kobasice, sušene ili za mazanje, nekuvane

9,00

40,00

 

1602

Ostali pripremljeni ili konzervisani proizvodi od mesa, drugih klaničnih proizvoda ili krvi:

 

 

 

1602 10 00 00

- Homogenizovani proizvodi

16,00

40,00

 

1602 20

- Od džigerice bilo koje životinje:

 

 

 

1602 20 10 00

- - od guščije ili pačije džigerice:

0,00

40,00

 

1602 20 90 00

- - ostalo

0,00

40,00

 

 

- Od svinja:

 

 

 

1602 41

- - butovi i odresci od njih:

 

 

 

1602 41 10 00

- - - od domaćih svinja

16,00

40,00

 

1602 41 90 00

- - - ostali

16,00

40,00

 

1602 42

- - plećke i odresci od njih:

 

 

 

1602 42 10 00

- - - od domaćih svinja

16,00

40,00

 

1602 42 90 00

- - - ostali

16,00

40,00

 

1602 49

- - ostalo, uključujući mešavine:

 

 

 

 

- - - od domaćih svinja:

 

 

 

 

- - - - koji po masi sadrži 80% ili više mesa ili drugih klaničnih proizvoda, bilo koje vrste, uključujući masnoće bilo koje vrste ili porekla:

 

 

 

1602 49 11 00

- - - - - leđa (bez vrata) i odresci od njih, uključujući mešavine leđa ili šunki (butova)

16,00

40,00

 

1602 49 13 00

- - - - - vrat i komadi od vrata, uključujući mešavine vrata i plećki

16,00

40,00

 

1602 49 15 00

- - - - - ostale mešavine koje sadrže butove (noge), plećke, leđa ili vrat i odreske od njih

16,00

40,00

 

1602 49 19 00

- - - - - ostalo

16,00

40,00

 

1602 49 30 00

- - - - koji po masi sadrže od 40%, ali ne preko 80% mesa ili ostalih klaničnih proizvoda bilo koje vrste, uključujući masnoće bilo koje vrste ili porekla

16,00

40,00

 

1602 49 50 00

- - - - koji po masi sadrže manje od 40% mesa ili ostalih klaničnih proizvoda bilo koje vrste, uključujući masnoće bilo koje vrste ili porekla

16,00

40,00

 

1602 49 90 00

- - - ostalo

16,00

40,00

 

1602 50

- Od goveda:

 

 

 

1602 50 10 00

- - nekuvano; mešavine kuvanog mesa ili ostalih klaničnih proizvoda i nekuvanog mesa ili ostalih klaničnih proizvoda

16,00

40,00

 

 

- - ostalo:

 

 

 

1602 50 31 00

- - - - konzervisana govedina (corned beef) u hermetički zatvorenom pakovanju

16,00

40,00

 

1602 50 95 00

- - - ostalo

16,00

40,00

 

1602 90

- Ostalo, uključujući prerađevine od krvi od bilo kojih životinja:

 

 

 

1602 90 10 00

- - prerađevine od krvi od bilo kojih životinja

0,00

40,00

 

 

- - ostalo:

 

 

 

1602 90 31 00

- - - od divljači ili domaćih zečeva

0,00

40,00

 

 

- - - ostalo:

 

 

 

1602 90 51 00

- - - - koje sadrži meso ili ostale klanične proizvode od domaćih svinja

0,00

40,00

 

 

- - - - ostalo:

 

 

 

 

- - - - - koje sadrži meso ili ostale klanične proizvode od goveda:

 

 

 

1602 90 61 00

- - - - - - nekuvano; mešavine kuvanog mesa ili ostalih klaničnih proizvoda i nekuvanog mesa ili ostalih klaničnih proizvoda

0,00

40,00

 

1602 90 69 00

- - - - - - ostalo

0,00

40,00

 

 

- - - - - ostalo:

 

 

1602 90 91 00

- - - - - - od ovaca

0,00

40,00

1602 90 95 00

- - - - - - od koza

0,00

40,00

 

1602 90 99 00

- - - - - - ostalo

0,00

40,00

 

1701

Šećer od šećerne trske ili šećerne repe i hemijski čista saharoza, u čvrstom stanju:

 

 

 

 

- Sirovi šećer bez dodatih sredstava za aromatizaciju ili materija za bojenje:

 

 

 

1701 12

- - šećer od šećerne repe:

 

 

 

1701 12 10 00

- - - za rafinisanje

12,00

16,00

 

1701 12 90 00

- - - ostali

12,00

16,00

1701 13

- - šećer od šećerne trske naveden u Napomeni za tarifni podbroj 2 uz ovu Glavu:

 

 

1701 13 10 00

- - - za rafinisanje

12,00

16,00

1701 13 90 00

- - - ostali

12,00

16,00

1701 14

- - ostali šećer od šećerne trske:

 

 

1701 14 10 00

- - - za rafinisanje

12,00

16,00

1701 14 90 00

- - - ostali

12,00

16,00

 

 

- Ostalo:

 

 

 

1701 99

- - ostalo:

 

 

 

1701 99 10 00

- - - beli šećer

12,00

18,00

 

1702

Ostali šećeri, uključujući hemijski čistu laktozu, maltozu, glikozu i fruktozu u čvrstom stanju; šećerni sirupi bez dodatih sredstava za aromatizaciju ili materija za bojenje; veštački med, pomešan ili nepomešan sa prirodnim medom; karamel:

 

 

 

1702 90

- Ostalo, uključujući invertni šećer i ostali šećer i mešavine šećernog sirupa koji u suvom stanju sadrže 50% fruktoze po masi:

 

 

 

1702 90 95 00

- - ostalo

 

 

 

 

ex invertni šećer

0,00

15,00

 

2103

Preparati za sosove i pripremljeni sosovi; mešani začini i mešana začinska sredstva; brašno i griz od slačice i pripremljena slačica (senf):

 

 

 

2103 90

- Ostalo:

 

 

 

2103 90 90

- - ostalo:

 

 

 

2103 90 90 90

- - - ostalo

0,00

5,00

 

2104

Supe i čorbe i preparati za te proizvode; homogenizovani složeni prehrambeni proizvodi:

 

 

 

2104 10 00 00

- Supe i čorbe i preparati za te proizvode

 

 

 

 

ex, suvi

0,00

3,00

 

 

ex, ostali

0,30

3,00

 

2207

Nedenaturisan etil-alkohol alkoholne jačine 80% vol, ili jači; etil-alkohol i ostali alkoholi, denaturisani, bilo koje jačine:

 

 

 

2207 10 00 00

- Etil-alkohol alkoholne jačine 80% vol, ili jači, nedenaturisani

15,00

30,00

 

2207 20 00 00

- Etil-alkohol i ostali alkoholi, bilo koje jačine, denaturisani

15,00

30,00

 

2208

Nedenaturisan etil-alkohol alkoholne jačine manje od 80% vol,; rakije, likeri i ostala alkoholna pića:

 

 

 

2208 30

- Viski:

 

 

 

 

- - bourbon viski, u sudovima:

 

 

 

2208 30 11 00

- - - ne preko 2 l

6,00

30,00

 

2208 30 19 00

- - - preko 2 l

6,00

30,00

 

 

- - škotski viski:

 

 

 

2208 30 30 00

- - - viski od ječmenog slada, nemešani (single malt whisky)

6,00

30,00

 

 

- - - viski od ječmenog slada, mešani (blended malt whisky), u sudovima:

 

 

 

2208 30 41 00

- - - - ne preko 2 l

0,00

30,00

 

2208 30 49 00

- - - - preko 2 l

6,00

30,00

 

 

- - - viski od ječma i drugih žitarica, nemešani (single grain whisky) ili viski od ječma i drugih žitarica, mešani (blended grain whisky), u sudovima:

 

 

 

2208 30 61 00

- - - - ne preko 2 l

0,00

30,00

 

2208 30 69 00

- - - - preko 2 l

6,00

30,00

 

 

- - - ostali viski, mešani (blended whisky), u sudovima

 

 

 

2208 30 71 00

- - - - ne preko 2 l

0,00

30,00

 

2208 30 79 00

- - - - preko 2 l

6,00

30,00

 

 

- - ostali, u sudovima:

 

 

 

2208 30 82 00

- - - ne preko 2 l

6,00

30,00

 

2208 30 88 00

- - - preko 2 l

6,00

30,00

 

2208 90

- Ostalo:

 

 

 

 

- - arak, u sudovima:

 

 

 

2208 90 11 00

- - - ne preko 2 l

0,00

30,00

 

2208 90 19 00

- - - preko 2 l

0,00

30,00

 

 

- - šljivovica, kruškovača, trešnjevača ili višnjevača (isključujući likere), u sudovima:

 

 

 

2208 90 33 00

- - - ne preko 2 l

12,00

30,00

 

2208 90 38 00

- - - preko 2 l

12,00

30,00

 

 

- - ostale rakije i ostala žestoka alkoholna pića, u sudovima:

 

 

 

 

- - - ne preko 2 l:

 

 

 

2208 90 41 00

- - - - ouzo

0,00

30,00

 

 

- - - - ostalo:

 

 

 

 

- - - - - rakije (isključujući likere):

 

 

 

 

- - - - - - dobijene destilacijom voća:

 

 

 

2208 90 45 00

- - - - - - - kalvados

0,00

30,00

 

2208 90 48 00

- - - - - - - ostalo

12,00

30,00

 

 

- - - - - - ostalo:

 

 

 

2208 90 54 00

- - - - - - - tekila

0,00

30,00

 

2208 90 56 00

- - - - - - - ostalo

0,00

30,00

 

2208 90 69 00

- - - - - ostala žestoka alkoholna pića

6,00

30,00

 

 

- - - preko 2 l:

 

 

 

 

- - - - rakije (isključujući likere):

 

 

 

2208 90 71 00

- - - - - dobijene destilacijom voća

9,00

30,00

 

2208 90 75 00

- - - - - tekila

6,00

30,00

 

2208 90 77 00

- - - - - ostale

6,00

30,00

 

2208 90 78 00

- - - - ostala žestoka alkoholna pića

6,00

30,00

 

 

- - nedenaturisani etil-alkohol sa zapreminskom alkoholnom jačinom manjom od 80% vol, u sudovima:

 

 

 

2208 90 91 00

- - - ne preko 2 l

9,00

30,00

 

2208 90 99 00

- - - preko 2 l

9,00

30,00

 

2401

Duvan, sirov ili neprerađen: otpaci od duvana:

 

 

 

2401 10

- Duvan, neižiljen:

 

 

 

2401 10 35 00

- - svetli duvan sušen na vazduhu (light air - cured)

 

 

 

 

ex: tipa Berlej (uključujući Berlej hibride)

15,00

15,00

 

2401 10 85 00

- - duvan sušen u sušari (flue - cured)

 

 

 

 

ex: tipa Virdžinija

0,00

5,00

 

2401 20

- Duvan, delimično ili potpuno ižiljen:

 

 

 

2401 20 35 00

- - svetli duvan sušen na vazduhu (light air - cured)

 

 

 

 

ex: tipa Berlej (uključujući Berlej hibride), delimično ižiljen

20,00

20,00

 

 

ex: tipa Berlej (uključujući Berlej hibride), potpuno ižiljen

25,00

25,00

 

2401 20 85 00

- - duvan sušen u sušari (flue - cured)

 

 

 

 

ex: tipa Virdžinija, delimično ižiljen

0,00

7,00

 

 

ex: tipa Virdžinija, potpuno ižiljen

0,00

10,00

3. Posebnu dažbinu iz tačke 1. ove odluke plaćaju privredna društva i preduzetnici pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

4. Posebna dažbina pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda naplaćuje se prilikom carinjenja robe, u skladu sa propisima koji važe za naplaćivanje carine.

5. Posebna dažbina pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda poreklom iz zemalja sa kojima Republika Srbija ima zaključene sporazume o slobodnoj trgovini naplaćivaće se u skladu sa odredbama tih sporazuma.

6. Privredna društva i preduzetnici pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz tač. 1. i 4. ove odluke poreklom iz zemalja članica Evropske unije i zemalja sa kojima Republika Srbija ima zaključene sporazume o slobodnoj trgovini, nadležnoj carinarnici podnose uverenje o preferencijalnom poreklu robe.

7. Posebna dažbina iz tač. 1. i 4. ove odluke plaća se pri uvozu proizvoda iz tarifne oznake 1702 90 95 00 Carinske tarife najkasnije do prijema Republike Srbije u Svetsku trgovinsku organizaciju.

8. Sredstva ostvarena naplatom posebne dažbine pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda uplaćuju se u budžet Republike Srbije.

9. Danom početka primene ove odluke prestaje da važi Odluka o određivanju poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda za koje se plaća posebna dažbina pri uvozu i iznosu posebne dažbine ("Službeni glasnik RS", br. 97/10, 7/11 i 75/11).

10. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije", a primenjuje se od 1. januara 2012. godine.