UREDBA KOMISIJE (EZ) BR. 1160/98
OD 2. JUNA 1998. GODINE U VEZI SA SVRSTAVANJEM ODREĐENIH ROBA PREMA KOMBINOVANOJ NOMENKLATURI

("Sl. glasnik RS", br. 97/2011)

KOMISIJA EVROPSKIH ZAJEDNICA,

Imajući u vidu Ugovor o osnivanju Evropske zajednice,

Imajući u vidu Uredbu Saveta (EEZ) broj 2658/87 od 23. jula 1998. godine o tarifskoj i statističkoj nomenklaturi i Zajedničkoj carinskoj tarifi1, koja je poslednji put izmenjena i dopunjena Uredbom Komisije (EZ) broj 1048/982, a posebno njen član 9,

S obzirom na to da je, da bi osigurala doslednu primenu Kombinovane nomenklature priložene uz navedenu uredbu, neophodno usvojiti mere u vezi sa svrstavanjem roba navedenih u Aneksu uz ovu uredbu;

S obzirom na to, da su Uredbom (EEZ) broj 2658/87 utvrđena osnovna pravila za primenjivanje Kombinovane nomenklature, kao i da se ova pravila takođe primenjuju na bilo koju drugu nomenklaturu koja se u potpunosti ili delimično zasniva na njoj, ili kojoj su dodate bilo koje potpodele, a koja je ustanovljena posebnim propisima Zajednice, sa ciljem primene tarifskih i drugih mera u vezi sa trgovinom robom;

S obzirom na to da se, shodno navedenim osnovnim pravilima, roba opisana u koloni 1 tabele priložene uz ovu uredbu, svrstava u CN oznaku navedenu u koloni 2, na osnovu razloga utvrđenih u koloni 3 tabele;

S obzirom na to, da Odsek za tarifsku i statističku nomenklaturu Odbora za Carinski zakon, nije dostavio mišljenje u okviru roka koji je odredio predsedavajući,

____________
1 OJ L 256, 7.9.1987, str. 1.
2 OJ L 151, 21.5.1998, str. 1.

DONELA JE OVU UREDBU:

Član 1

Roba opisana u koloni 1 priložene tabele svrstava se se u okviru Kombinovane nomenklature u odgovarajuće CN oznake, naznačene u koloni 2 navedene tabele.

Član 2

Ova uredba stupa na snagu trećeg dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Evropskih zajednica".

Ova uredba je obavezujuća u celini i neposredno se primenjuje u svim državama članicama.

U Briselu, 2. juna 1998. godine

Za Komisiju
Mario MONTI
Član Komisije

 

ANEKS

 

Opis robe

Svrstavanje (CN oznaka)

Razlozi

(1)

(2)

(3)

1. Mleko u prahu (0,6 % mlečne masnoće), koje sadrži između 2 i 27 miliona živih mlečnih bakterija (Streptococcus lactus) po gramu.

0403 90 11

Svrstavanje je određeno Osnovnim pravilima 1 i 6 za primenjivanje Kombinovane Nomenklature i naimenovanjima uz CN oznake 0403, 0403 90 i 0403 90 11.
Ovaj proizvod se zbog svoje niske koncentracije mikroorganizama ne smatra kulturom mikroorganizama.

2. Mešavina laktoze, kazeina, albumina i globulina iz mleka i mlečne masnoće sa sporama mikroorganizama (Lactobacillus pentosus i Streptococcus lactis, 50 do 100 miliona po gramu), u prahu, sledećih karakteristika (% po masi):

- laktoza

39

- kazein

22

- albumin/globulin iz mleka

4

- pepeo

6

- mlečna masnoća

24

- voda

5

0403 90 13

Svrstavanje je određeno Osnovnim pravilima 1 i 6 za primenjivanje Kombinovane Nomenklature i naimenovanjima uz CN oznake 0403, 0403 90 i 0403 90 13.
Ovaj proizvod se zbog svoje niske koncentracije mikroorganizama ne smatra kulturom mikroorganizama.

3. Proizvod koji se sastoji od mleka u prahu sa dodatkom mlečnih fermenata (Streptococcus lactis i Lactobacillus, približno 150 miliona po gramu) i neaktivnih bakterija mlečno kiselinskog vrenja (Kluveromyces lactis i Fragilis), sledećih karakteristika (% po masi):

- belančevine

28

- suva materija

95-96

- mlečna masnoća

25

- laktoza

39

0403 90 13

Svrstavanje je određeno Osnovnim pravilima 1 i 6 za primenjivanje Kombinovane Nomenklature i naimenovanjima uz CN oznake 0403, 0403 90 i 0403 90 13.
Ovaj proizvod se zbog svoje niske koncentracije mikroorganizama ne smatra kulturom mikroorganizama.

4. Mešavina sastojaka mleka, sa dodatkom natrijum hlorida i natrijum citrata (2 %) i vitamina (0,2 %), sledećih karakteristika (% po masi):

- suva materija

95

- laktoza

56,5

- belančevine

28,8

- mlečna masnoća

1,1

- pepeo

8

0404 90 21

Svrstavanje je određeno Osnovnim pravilima 1 i 6 za primenjivanje Kombinovane Nomenklature i naimenovanjima uz CN oznake 0404, 0404 90 i 0404 90 21.
Ovaj proizvod se ne smatra pripremljenom podlogom za razvoj mikroorganizama.

5. Mešavina sastojaka mleka sa dodatkom natrijum hlorida i natrijum citrata (4,5%) i vitamina (0,2%), sledećih karakteristika (% po masi):

- suva materija

96,2

- laktoza

59,7

- belančevine

23,3

- mlečna masnoća

0,9

- pepeo

11,5

0404 90 21

Svrstavanje je određeno Osnovnim pravilima 1 i 6 za primenjivanje Kombinovane Nomenklature i naimenovanjima uz CN oznake 0404, 0404 90 i 0404 90 21.

Ovaj proizvod se ne smatra pripremljenom podlogom za razvoj mikroorganizama

6. Nedenaturisani etil alkohol, zapreminske alkoholne jačine 80 % ili jači koji sadrži do 20% aktivnog uglja.

2207 10 00

Svrstavanje je određeno Osnovnim pravilima 1, 3(b) i 6 za primenjivanje Kombinovane Nomenklature i naimenovanjima uz CN oznake 2207 i 2207 10 00.