ODLUKA
O RADNOM VREMENU DOMA ZDRAVLJA SREMSKA MITROVICA

("Sl. list grada Sremska Mitrovica", br. 9/2011)

Član 1

Odlukom o radnom vremenu Doma zdravlja Sremska Mitrovica (u daljem tekstu: Odluka), utvrđuje se nedeljni raspored rada, početak i završetak radnog vremena Doma zdravlja Sremska Mitrovica.

Član 2

Pod radnim vremenom, u smislu ove Odluke, podrazumeva se vreme u kome Dom zdravlja Sremska Mitrovica, pruža zdravstvenu zaštitu.

Član 3

Dom zdravlja Sremska Mitrovica radnim danima radi u vremenu od 7:00 do 20:00 časova.

Subotom, dečji ili školski dispanzer, ambulanta opšte medicine III i stomatološka služba, dežuraju u vremenu od 7:00 do 20:00 časova, a dispanzer za žene od 7:00 do 14:00 sati.

Nedeljom, dečji ili školski dispanzer i ambulanta opšte medicine III, dežuraju u vremenu od 7:00 do 20:00, a stomatološka služba od 7:00 do 14:00 časova.

Služba hitne medicinske pomoći radi svakoga dana od 0:00 do 24:00 časa.

Član 4

Dom zdravlja Sremska Mitrovica je dužan da u okviru utvrđenog nedeljnog rasporeda rada i radnog vremena, pruža zdravstvenu zaštitu radom u jednoj, dve ili više smena - radnim danima kao i organizacijom dežurstava, koja se uvode subotom, nedeljom i u dane državnih praznika.

Raspored rada po organizacionim jedinicama i objektima Doma zdravlja Sremska Mitrovica, utvrđuje direktor, posebnom Odlukom.

Član 5

Nedeljni raspored rada, početak i završetak radnog vremena utvrđen ovom Odlukom, mora biti istaknut na ulazu, ili na drugom vidnom mestu objekta u kome se obavlja delatnost Doma Sremska Mitrovica.

Član 6

Dom zdravlja Sremska Mitrovica dužan je da u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove Odluke, usaglasi svoje pravne akte, sa njenim odredbama.

Član 7

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Sl. listu grada Sremska Mitrovica".