NAREDBA
O SPROVOĐENJU AKTIVNOSTI OPŠTINSKIH ŠTABOVA ZA VANREDNE SITUACIJE U ZIMSKIM USLOVIMA U SEZONI 2011/12.

("Sl. list grada Beograda", br. 48/2011)

1. Opštinski štab za vanredne situacije (u daljem tekstu: opštinski štab) se obavezuje da angažuje dve radne mašine sa gumenim raonicima u zimskim uslovima (snežne padavine, zavejavanje usled dejstva vetra, poledice na javnoj površini usled niske temperature ili pojave ledene kiše), a po posebnom nalogu Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji grada Beograda (u daljem tekstu: Gradski štab).

2. Za potrebe čišćenja snega i leda opštinski štab mora da angažuje zaposlene iz svog delokruga rada i 50 ljudi preko omladinskih zadruga, kojima rukovodi za vreme aktivnosti, a sve po nalogu Gradskog štaba.

3. Opštinski štab je dužan da dostavi tačan i dopunjen spisak površina koje čisti u zimskim uslovima mehanizacijom i ljudstvom iz tač. 1. i 2. ove naredbe do 30. novembra 2011. godine.

4. U pogledu alata opštinski štab je u obavezi da obezbedi po 100 komada lopata, 100 komada lopata za sneg i 100 komada razbijača za led.

5. Akciju raspodele soli opštinski štab je dužan da sprovede pre nastanka zimskih uslova, a najkasnije do 5. decembra 2011. godine.

6. Opštinski štab mora blagovremeno informisati građane o svim aktivnostima Gradskog štaba i opštinskog štaba.

7. Opštinski štab se obavezuje da definiše koordinirajuće lice dok traju aktivnosti u zimskim uslovima prema dinamici koju utvrdi Gradski štab.

8. Sve aktivnosti opštinski štab je u obavezi da izvodi u koordinaciji sa Gradskim štabom.

9. Ova naredba stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom listu grada Beograda".