PRAVILNIK
O USLOVIMA I NAČINU SUBVENCIONISANJA PRODAJE TRAKTORA U REPUBLICI SRPSKOJ U 2011. GODINI

("Sl. glasnik RS", br. 65/2011 i 100/2011)

Član 1

Ovim pravilnikom bliže se propisuju uslovi i način podsticanja proizvodnje traktora u Republici Srbiji, odnosno subvencionisanja prodaje traktora u Republici Srpskoj u 2011. godini.

Član 2

Radi ostvarivanja prava na subvencionisanje prodaje traktora u Republici Srpskoj u skladu sa Uredbom o subvencionisanju prodaje traktora u Republici Srpskoj u 2011. godini ("Službeni glasnik RS", broj 61/11) Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja (u daljem tekstu: Ministarstvo) vršiće avansno plaćanje u ratama proizvođačima traktora u Republici Srbiji na osnovu podnetog zahteva, saglasno dinamici prodaje traktora.

Član 3

Proizvođači ostvaruju pravo na deo subvencije koju snosi Republika Srbija u iznosu 1.000 evra po kursu Narodne banke Srbije primenjenom u Jedinstvenoj carinskoj ispravi (JCI) od strane Ministarstva finansija - Uprava carina, za traktore prodate u Republici Srpskoj u 2011. godini.

Član 4

Posle isplate prve avansne rate proizvođačima traktora prenos svake naredne rate biće uslovljen utroškom sredstava prethodne rate.

O utrošku avansnih sredstava prethodne rate, proizvođači traktora dostavljaju Ministarstvu sledeće dokaze:

1) fakturu;

2) otpremnicu;

3) kopiju Jedinstvene carinske isprave (JCI);

4) originalnu potvrdu ovlašćenog distributera u Republici Srpskoj o broju prodatih traktora sa naznakom o modelu i tipu, serijskom broju traktora, broju motora, osnovnoj ceni i ceni umanjenoj za iznos subvencionisanja, za pojedinačno prodati traktor i naznakom broja Jedinstvene carinske isprave.

Član 5

Ministarstvo na osnovu kompletne dokumentacije kojom se dokazuje utrošak sredstava prethodne rate iz člana 4. ovog pravilnika, daje nalog za isplatu sredstava na ime naredne rate proizvođačima traktora u Republici Srbiji.

Dokaze iz člana 4. stav 2. ovog pravilnika o utrošku sredstava za traktore prodate do 31. decembra 2011. godine, proizvođači dostavljaju najkasnije do 30. juna 2012. godine.

Član 6

Ovaj pravilnik stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".