PRAVILNIK

O OBRASCU I SADRŽINI SLUŽBENE LEGITIMACIJE INSPEKTORA SOCIJALNE ZAŠTITE

("Sl. glasnik RS", br. 1/2012)

Sadržina Pravilnika

Član 1

Ovim pravilnikom propisuju se obrazac i sadržina službene legitimacije inspektora socijalne zaštite (u daljem tekstu: legitimacija).

Obrazac i sadržina legitimacije

Član 2

Legitimacija se izdaje na obrascu LI, formata 65 x 95 mm, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Na sredini naslovne strane legitimacije nalaze se utisnut Mali grb Republike Srbije i tekst: "REPUBLIKA SRBIJA SLUŽBENA LEGITIMACIJA INSPEKTORA SOCIJALNE ZAŠTITE".

Unutrašnja leva strana obrasca legitimacije, počev od gornje ivice legitimacije redom nadole sadrži Mali grb Republike Srbije, a ispod njega je sledećim redom tekst:

"REPUBLIKA SRBIJA

SLUŽBENA LEGITIMACIJA

INSPEKTORA SOCIJALNE ZAŠTITE".

Sa leve strane unutrašnje leve strane obrasca legitimacije je sledećim redom tekst:

"Ime

Prezime

Svojeručni potpis inspektora

mesto za hologram, a sa desne strane je: mesto za fotografiju formata 25 x 35 mm, mesto za pečat organa: "(M.P.)" i u nastavku mesto za svojeručni potpis rukovodioca organa koji je izdao legitimaciju".

Na sredini desne unutrašnje strane je sledećim redom tekst:

"OVLAŠĆENJA

INSPEKTORA SOCIJALNE ZAŠTITE

U vršenju inspekcijskog nadzora inspektor socijalne zaštite ima prava i dužnosti da kontroliše zakonitost rada i ispunjenost standarda u oblasti socijalne zaštite i preduzima mere, u skladu sa zakonom.", a sa leve strane je mesto za upis broja pod kojim se vodi posebna evidencija i tekst: "Mesto i datum izdavanja".

Legitimacija je obložena kožom crne boje, štampa se na belom ofset papiru i sa unutrašnje strane oblaže se providnom folijom.

Na unutrašnjoj levoj strani obrasca legitimacije, ispod reči: "REPUBLIKA SRBIJA" upisuje se naziv Ministarstva, naziv autonomne pokrajine ili naziv jedinice lokalne samouprave.

Korišćenje legitimacije

Član 3

Legitimacija služi za identifikaciju inspektora socijalne zaštite, koju je on dužan da pokaže na zahtev odgovornog ili drugog zainteresovanog lica dok vrši nadzor.

Inspektor socijalne zaštite koristi legitimaciju samo za vreme obavljanja službene dužnosti.

Postupanje u slučaju ostanka bez legitimacije

Član 4

Ako inspektor socijalne zaštite izgubi, ošteti ili na drugi način ostane bez legitimacije on o tome bez odlaganja, pismeno obaveštava neposrednog rukovodioca, radi izdavanja nove legitimacije.

Lice koje prestane da obavlja inspekcijske poslove, danom prestanka radnog odnosa, odnosno raspoređivanja na drugo radno mesto, predaje legitimaciju svom neposrednom rukovodiocu.

Vraćena legitimacija se poništava.

Stupanje na snagu

Član 5

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

 

Obrazac LI

Službena legitimacija inspektora socijalne zaštite

 

 

 

REPUBLIKA SRBIJA

SLUŽBENA LEGITIMACIJA

INSPEKTORA SOCIJALNE

ZAŠTITE

 

 

 


OVLAŠĆENJA
INSPEKTORA SOCIJALNE
ZAŠTITE

REPUBLIKA SRBIJA

____________________
SLUŽBENA LEGITIMACIJA
INSPEKTORA SOCIJALNE
ZAŠTITE

 

U vršenju inspekcijskog nadzora inspektor socijalne zaštite ima prava i dužnosti da kontroliše zakonitost rada i ispunjenost standarda u oblasti socijalne zaštite i preduzima mere, u skladu sa zakonom.

______________
Ime

 

______________
Prezime

 

______________
Svojeručni potpis
inspektora


[hologram]

 

________________

Broj evidencije

________________

(M. P.)

Mesto i datum izdavanja

Rukovodilac organa