ODLUKA

O OTPISU KAMATE NA DOSPELE OBAVEZE PO OSNOVU ODREĐENIH LOKALNIH JAVNIH PRIHODA

("Sl. list grada Novog Pazara", br. 11/2011)

Član 1

Ovom Odlukom određuju se uslovi, obim otpisa obračunate a nenaplaćene kamate na obaveze fizičkih i pravnih lica koje su dospele za plaćanje do 31. decembra 2011. godine (u daljem tekstu: kamata) po osnovu određenih lokalnih javnih prihoda, i to:

1. poreza na imovinu fizičkih lica;

2. poreza na imovinu pravnih lica;

3. naknade za korišćenje građevinskog zemljišta fizičkih i pravnih lica;

4. lokalne komunalne takse za isticanje firme na poslovnom prostoru;

5. samodoprinosa na prihode od samostalne delatnosti.

Član 2

Otpis kamate u skladu sa ovom Odlukom, vrši se poreskom obvezniku-rezidentu Republike Srbije, koji je:

1) na propisane uplatne račune lokalnih javnih prihoda uplatio glavni dug po osnovu obaveza iz člana 1. ove Odluke i sporedna poreska davanja po osnovu tih obaveza, osim kamate, dospelih za plaćanje do 31. decembra 2011. godine.

Član 3

Podnosiocu zahteva koji je ispunio uslove iz člana 1. i 2. ove Odluke, otpisaće se kamata po osnovu obaveze koju je uplatio, i to:

1) 100% kamate na dan 31.12.2011. godine, ako je uplatu u skladu sa ovom Odlukom izvršio do dana podnošenja zahteva.

Član 4

Obveznici, fizička i pravna lica, pravo na otpis kamate u skladu sa ovom Odlukom, mogu ostvariti od 01.01.2012. godine do 31.03.2012. godine.

Obveznici mogu ostvariti pravo na otpis kamate i po pojedinačnim lokalnim javnim prihodima iz člana 1. ove Odluke, ukoliko za taj prihod lokalne samouprave izvrše uplatu glavnog duga i sporednih poreskih davanja, osim kamate, dospele za plaćanje na dan 31.12.2011. godine.

Pravo na otpis kamate utvrđuje se rešenjem Gradske Uprave za naplatu javnih prihoda grada Novog Pazara, u skladu sa zakonom.

Gradska Uprava za naplatu javnih prihoda vodiće evidenciju o ostvarivanju prava u skladu sa ovom Odlukom i staraće se o sprovođenju ove Odluke.

Član 5

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom listu grada Novog Pazara a primenjivaće se od 01.01.2012. godine.