ODLUKA

O VISINI STOPE I OSNOVICI KOMORSKOG DOPRINOSA REGIONALNE PRIVREDNE KOMORE KIKINDA ZA 2012. GODINU

("Sl. glasnik RS", br. 3/2012)

Član 1

Usvaja se predlog da članovi Regionalne privredne komore Kikinda (u daljem tekstu: Komora) u 2012. godini obračunavaju i plaćaju članarinu Komori - komorski doprinos, u visini od 0,25%, od utvrđene osnovice.

Član 2

Osnovicu za obračunavanje i plaćanje članarine Komori čini ostvarena bruto zarada svakog zaposlenog, za tekući mesec, bez umanjenja po osnovu oslobađanja i olakšica.

Član 3

Članovi Komore su pravna i fizička lica koja obavljaju registrovanu privrednu delatnost na području opština za koje je Komora osnovana (opštine Kikinda, Novi Kneževac i Čoka), i to: privredna društva (AD, DOO...) i drugi oblici organizovanja koji obavljaju privrednu delatnost, banke i druge finansijske organizacije, organizacije za osiguranje imovine i lica, preduzetnici koji u vidu registrovanog zanimanja obavljaju privrednu delatnost i njihove zadruge su članovi Komore preko Opštih udruženja preduzetnika (preduzetnici su članovi Opštih udruženja preduzetnika i u obavezi su da svojim Udruženjima plaćaju članarinu), zemljoradničke zadruge, poljoprivredna gazdinstva i drugi oblici organizovanja zemljoradnika, delovi preduzeća, banaka i osiguravajućih zavoda (filijale, ekspoziture, poslovnice, poslovne jedinice, ogranci...) koji obavljaju delatnost na području Komore, sa sedištem van područja Komore.

Član 4

Komorski doprinos se uplaćuje na poslovne račune Regionalne privredne komore Kikinda, i to:

- Banca Intesa AD, Beograd, RJ Kikinda: 160 - 19012 - 76,

- Hypo Alpe Adria bank, Beograd, filijala Kikinda: 165-4660-33,

- Continental banka AD, Novi Sad, filijala Kikinda: 310 - 512 - 35,

- Vojvođanska banka AD, Novi Sad, filijala Kikinda: 355-1001814-37.

Član 5

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a primenjivaće se od 31. decembra 2011. godine i biće objavljenja u "Službenom glasniku Republike Srbije".