REŠENJE
O OBRAZOVANJU I IMENOVANJU KOMISIJE ZA REŠAVANJE PRITUŽBI NA RAD I POSTUPANJE KOMUNALNIH POLICAJACA

("Sl. list Grada Sombora", br. 12/2011)

Član 1

Obrazuje se Komisija za rešavanje pritužbi na rad i postupanje komunalnog policajca kod upotrebe sredstava prinude, kada postoji sumnja da je komunalni policajac učinio krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

Komisija se sastoji od predsednika i četiri člana i to tri odbornika skupštine grada, načelnika komunalne policije i predstavnika policije.

Član 2

Imenuju se članovi komisije:

1. Darko Popović, predsednik komisije, odbornik

2. Jasmina Bobić, član komisije, odbornik

3. Stevan Kesejić, član komisije, odbornik

4. Miljana Božičković, član komisije, Pomoćnik načelnika kom. pol.

5. Elez Dalibor, član komisije, predstavnik PU Sombor

Član 3

Administrativne i koordinatorske poslove za Komisiju obavljaće sekretar komisije, Rosić Nevena, diplomirani pravnik.

Član 4

Zadatak Komisije je da u slučajevima kada je podneta pritužba na rad i postupanje komunalnog policajca kod upotrebe sredstava prinude i kada postoji sumnja da je komunalni policajac učinio krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti , da izvrši proveru pritužbe, da razmotri sve nalaze iz postupka koji je vodio načelnik komunalne policije, ili drugo ovlašćeno lice, da prikupi dodatne dokaze ili preduzme dodatne aktivnosti na razjašnjenju činjeničnog stanja, da donese odluku o osnovanosti pritužbe i da sačini pisani odgovor pritužiocu.

Član 5

Sedište rada Komisije je u zgradi Gradske uprave Sombor, soba br. 213.

Član 6

Članovima Komisije pripada naknada za rad na sednici Komisije u skladu sa Rešenjem o utvrđivanju naknada odbornicima Skupštine grada Sombora i članovima njenih odbora, saveta, komisija i fondova za angažovanje u skupštinskom radu, izuzev članovima koji su zaposleni u Gradskoj upravi.

Član 7

Ovo rešenje stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Sombora".