ODLUKA
O EKONOMSKI NAJNIŽOJ CENI PO KOJOJ SE AUTO-TAKSI PREVOZ PUTNIKA MORA OBAVLJATI NA PODRUČJU GRADA PANČEVA

("Sl. list grada Pančeva", br. 36/2011)

 

I OSNOVNA ODREDBA

Član 1

Ovom odlukom utvrđuje se najniža cena auto-taksi prevoza putnika u dinarima (u daljem tekstu: cena auto-taksi prevoza) po kojoj se auto-taksi prevoz mora obavljati na području grada Pančeva (u daljem tekstu: Grad).

II CENA AUTO-TAKSI PREVOZA

Član 2

Cena auto-taksi prevoza utvrđuje se za start auto-taksi vozila (u daljem tekstu: start) u dinarima (din), vožnju po pređenom kilometru (u daljem tekstu: vožnja) u dinarima (din/km) i čekanje auto-taksi vozila po satu čekanja (u daljem tekstu: čekanje) u dinarima (din/sat) i to:

Redni broj

Naziv

Tarifa

 

1

Start

70

 

2

Vožnja

70

 

3

Čekanje

500

 

U cene auto-taksi prevoza uračunat je i prevoz ličnog prtljaga putnika.

Član 3

Taksimetar mora biti podešen isključivo u skladu sa cenom auto-taksi prevoza iz člana 2. ove odluke.

III NADZOR

Član 4

Nadzor nad sprovođenjem odredaba ove odluke u celini, obavlja Agencija za saobraćaj Gradske uprave Grada.

Poslove inspekcijskog nadzora nad sprovođenjem odredaba ove odluke vrši Sekretarijat za inspekcijske poslove Gradske uprave Grada, preko komunalnih inspektora i inspektora za saobraćaj i puteve (u daljem tekstu: inspektor).

Komunalno-policijske poslove pri vršenju nadzora nad održavanjem komunalnog reda propisanim ovom odlukom, obavlja Komunalna policija, u skladu sa zakonom i drugim propisima donetim na osnovu njega.

Član 5

U vršenju inspekcijskog nadzora, inspektor je dužan i ovlašćen da auto-taksi vozilo kojim se vrši auto-taksi prevoz protivno odredbama ove odluke, isključi iz saobraćaja na period od deset dana na način propisan zakonom kojim se uređuje prevoz putnika i stvari u drumskom saobraćaju i preduzme druge mere i radnje za koje je ovlašćen zakonom i drugim aktima Grada donetim na osnovu njega.

IV KAZNENE ODREDBE

Član 6

Novčanom kaznom od 50.000,00 do 500.000,00 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice ako postupi suprotno odredbama člana 3. ove odluke.

Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kazniće se novčanom kaznom od 2.500,00 do 25.000,00 dinara odgovorno lice u pravnom licu.

Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kazniće se preduzetnik novčanom kaznom od 5.000,00 do 250.000,00 dinara.

Član 7

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva".