ODLUKA
O REALIZACIJI SUBVENCIJA ZA PRVO VEŠTAČKO OSEMENJAVANJE KRAVA I JUNICA U 2012. GODINI

("Sl. list grada Kragujevca", br. 3/2012)

I Odobravaju se subvencije odgajivačima krava i junica sa prebivalištem i proizvodnjom na teritoriji Grada, koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo - vlasnicima umatičenih grla sa HB brojem u iznosu od po 1.500,00 dinara, na ime dela troškova za prvo veštačko osemenjavanje.

II Pod prvim veštačkim osemenjavanjem kod junica smatra se ono koje je izvršeno u uzrastu junice od 12 meseci do 30 meseci i gde majka junice poseduje poznato poreklo - HB broj.

Pod prvim veštačkim osemenjavanjem kod krava smatra se ono osemenjavanje koje je izvršeno u periodu od 40 dana do 100 dana posle teljenja ili posle pobačaja.

III Odgajivač grla uz zahtev za ostvarivanje prava na subvenciju podnosi sledeće dokaze:

- fotokopiju lične karte;

- fotokopiju tekućeg računa;

- potvrdu o registraciji gazdinstva;

- potvrdu o izvršenom veštačkom osemenjavanju;

- pasoš za osemenjeno grlo;

- pasoš za poslednje dobijeno tele;

- potvrdu da je grlo umatičeno i da ima HB broj;

- potvrdu veterinara o izvršenoj intervenciji (ukoliko je bio pobačaj).

IV Odgajivač grla ne može da ostvari pravo na subvenciju ukoliko on ili član njegovog domaćinstva imaju dospele i neizmirene obaveze prema Direkciji za robne rezerve i Odeljenju za poljoprivredu grada Kragujevca u momentu podnošenja zahteva, kao i ukoliko je zahtev podnet po isteku roka od 5 meseci od dana kada je izvršeno veštačko osemenjavanje.

V Isplata subvencija vrši se na osnovu rešenja Gradonačelnika, uplatom na tekuće račune vlasnika umatičenih grla.

VI Sredstva za realizaciju ove odluke planirana su u budžetu grada Kragujevca za 2012. godinu, na Razdelu 11 - Gradska uprava za privredu, sport i sportsku infrastrukturu, Glava 11.2 - Direkcija za robne rezerve, funkcija 421 - Poljoprivreda, aproprijacija broj 239, ekonomska klasifikacija 451 - Subvencije javnim nefinansijskim preduzećima i organizacijama, u skladu sa poglavljem II tačka 4. Programa za razvoj poljoprivrede u 2012. godini na teritoriji grada Kragujevca ("Službeni list grada Kragujevca", broj 1/12) - Podsticaj unapređenju rasnog sastava u stočarstvu.

VII Za realizaciju ove odluke odgovorna je Gradska uprava za privredu, sport i sportsku infrastrukturu.

VIII Ovu odluku objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".