ODLUKA
O OTPISU KAMATE NA DOSPELE OBAVEZE PO OSNOVU ODREĐENIH LOKALNIH JAVNIH PRIHODA

("Sl. list grada Novog Pazara", br. 1/2012)

Član 1

Ovom Odlukom određuju se uslovi, obim otpisa obračunate, a ne naplaćene kamate na obaveze fizičkih i pravnih lica koje su dospele za plaćanje do 31.12.2011. godine (u daljem tekstu: kamata) po osnovu zakupa javnog gradskog građevinskog zemljišta.

Član 2

Otpis kamate u skladu sa ovom Odlukom, vrši se poreskom obvezniku-rezidentu Republike Srbije, koji na propisani uplatni račun lokalnih javnih prihoda uplatio glavni dug po osnovu obaveze iz člana 1. ove Odluke i sporedna poreska davanja po osnovu tih obaveza, osim kamate, dospelih za plaćanje do 31. decembra 2011. godine.

Član 3

Podnosiocu zahteva koji je ispunio uslove iz člana 1. i 2. ove Odluke, otpisaće se kamata po osnovu obaveze koju je uplatio i to 100% kamate na dan 31.12.2011. godine, ako je uplatu u skladu sa ovom Odlukom izvršio do dana podnošenja zahteva.

Član 4

Obveznici, fizička i pravna lica, pravo na otpis kamate u skladu sa ovom Odlukom, mogu ostvariti od dana stupanja na snagu ove Odluke do 31.03.2012. godine.

Pravo na otpis kamate utvrđuje se rešenjem Gradske Uprave za naplatu javnih prihoda grada Novog Pazara, kojoj se i podnosi zahtev za otpis kamate, u skladu sa zakonom.

Gradska Uprava za naplatu javnih prihoda vodiće evidenciju o ostvarivanju prava u skladu sa ovom Odlukom i staraće se o sprovođenju ove Odluke.

Član 5

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom listu grada Novog Pazara.