PRAVILNIK
O IZBORU KORISNIKA MESTA ZA POSTAVLJANJE PLUTAJUĆEG OBJEKTA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA

("Sl. list grada Beograda", br. 24/2011 i 5/2012)

 

I OSNOVNE ODREDBE

Član 1

Ovim pravilnikom utvrđuju se postupak, sprovođenje i sadržina javnog konkursa, merila za vrednovanje kriterijuma i druga pitanja vezana za sprovođenje javnog konkursa za izbor korisnika mesta za postavljanje plutajućeg objekta na teritoriji grada Beograda, a posebno pitanja vezana za naknadu koju plaća korisnik mesta za postavljanje plutajućeg objekta.

Pod javnim konkursom za izbor korisnika mesta za postavljanje plutajućeg objekata, podrazumeva se dostavljanje pisanih prijava sa konačnim ponudama, kao osnov za sprovođenje javnog konkursa, primena kriterijuma za utvrđivanje rang liste i donošenje odluka o određivanju korisnika mesta.

Javnim konkursom se pozivaju zainteresovana lica da dostave prijave za postavljanje ugostiteljskih objekata na vodi, plovila za potrebe marine i pristana koji podležu javnom konkursu.

Član 2

Kao najpovoljniji učesnik javnog konkursa smatraće se učesnik koji je dostavio blagovremenu i potpunu prijavu sa konačnom ponudom na javnom konkursu, sa valjanim dokazima o ispunjenosti svih propisanih uslova, te koji se primenom kriterijuma za utvrđivanje rang liste smatra najpovoljnijim.

Pod konačnom ponudom u smislu ovog pravilnika smatra se iznos naknade koji je učesnik na konkursu, koji nije ranije faktički koristio mesto za postavljanje plutajućeg objekta za koje sada konkuriše, ponudio uz prijavu, koji ne može biti niži od minimalnog iznosa utvrđenog javnim konkursom.

Pod najpovoljnijom ponudom u smislu ovog pravilnika smatra se najbolje rangirana ponuda za pojedinačno mesto u okviru zone za koju se sprovodi javni konkurs za izbor korisnika mesta za postavljanje plutajućeg objekta što podrazumeva i ponudu koju je dosadašnji faktički korisnik mesta za postavljanje plutajućeg objekta dostavio u postupku posle prvog rangiranja, a u postupku sastavljanja predloga rang liste.

Član 3

Zona u smislu ovog pravilnika je skup pojedinačnih mesta za postavljanje plutajućih objekata iste vrste i namene, utvrđenih planom mesta za postavljanje plutajućih objekata na delu obale i vodenog prostora na teritoriji grada Beograda.

Mesto za postavljanje plutajućeg objekta u smislu ovog pravilnika je mesto za postavljanje plutajućeg objekta utvrđeno Planom mesta za postavljanje plutajućih objekata na delu obale i vodnog prostora na teritoriji grada Beograda.

Predmet javnog konkursa je određivanje korisnika mesta za postavljanje plutajućeg objekta u okviru zone za koju se sprovodi javni konkurs.

Član 4

Postupak javnog konkursa za izbor korisnika mesta za postavljanje plutajućeg objekta sprovodi Komisija za sprovođenje javnog konkursa (u daljem tekstu: Komisija).

Komisiju čine predsednik i devet članova.

Komisiju obrazuje gradonačelnik grada Beograda (u daljem tekstu: gradonačelnik).

Komisija je ovlašćena da:

- organizuje i priprema sprovođenje javnog konkursa u skladu sa ovim pravilnikom,

- prikupi pisane prijave sa konačnim ponudama,

- otvori prijave,

- otvori konačne ponude dostavljene uz prijave koje oceni kao ispravne,

- sprovede postupak rangiranja učesnika na konkursu u skladu sa ovim pravilnikom,

- utvrdi i objavi predlog rang liste i konačnu rang listu,

- donese odluku o određivanju korisnika mesta za postavljanje plutajućeg objekta,

- dostavi konačnu rang listu sa kompletnom dokumentacijom organizacionoj jedinici Gradske uprave grada Beograda nadležnoj za komunalne poslove.

Komisija odluke donosi većinom glasova.

Član 5

Ukoliko se za postavljanje plutajućeg objekta na istom mestu na javni konkurs prijavi lice koje je dosadašnji faktički korisnik tog mesta, i drugo lice, javnim konkursom će se predvideti način po kome će dosadašnji faktički korisnik mesta imati pravo da se izjasni na konačnu ponudu drugog lica.

Ukoliko se za postavljanje plutajućeg objekta prijave dva ili više lica koji su delom koristili mesto za postavljanje plutajućeg objekta za koje su dostavili prijavu, konkursnom dokumentacijom će se predvideti način na koji će se svim faktičkim korisnicima omogućiti izjašnjenje na eventualne ponude trećih lica, kao i na ponude drugih faktičkih korisnika, sa pravom da ponude istu visinu ponude kao treće lice, odnosno višu ponudu od drugog faktičkog korisnika mesta.

Ukoliko dva ili više učesnika na javnom konkursu, od kojih nijedan nije raniji faktički korisnik mesta za koje je dostavio prijavu, dostave konačne ponude sa istim najviše ponuđenim iznosom za postavljanje plutajućeg objekta za isto mesto u okviru zone, sprovodi se javno nadmetanje za izbor korisnika mesta za postavljanje plutajućeg objekta na to mesto.

Ukoliko dva ili više faktičkih korisnika mesta za postavljanje plutajućeg objekta dostave prijave za postavljanje plutajućeg objekta na to mesto sa istim najviše ponuđenim iznosom naknade, kao i ukoliko se dva ili više faktičkih korisnika mesta izjasne da nude isti iznos naknade kao treće lice koje je ponudilo najviši iznos naknade, sprovodi se javno nadmetanje za izbor korisnika mesta za postavljanje plutajućeg objekta na to mesto.

Ugovor sa najpovoljnijim učesnikom po sprovedenom javnom konkursu zaključuje u ime grada Beograda organizaciona jedinica Gradske uprave grada Beograda nadležna za komunalne poslove.

Član 6

O radu komisije vodi se zapisnik koji sadrži: datum sednice, imena prisutnih članova komisije, podatke o učesnicima u postupku, o sadržaju pisanih prijava sa konačnim ponudama i ispunjenosti uslova od strane učesnika u postupku, podatke o najpovoljnijoj ponudi i druge podatke koje komisija smatra relevantnim.

II PRIPREMA JAVNOG KONKURSA

Član 7

Komisija priprema javni konkurs utvrđujući sadržaj, uslove, postupak i rokove javnog konkursa i pripremajući javni konkurs za objavljivanje, u svemu u skladu sa Odlukom o postavljanju plovila na delu obale i vodnog prostora na teritoriji grada Beograda i ovim pravilnikom.

Komisija obezbeđuje sve tehničke i administrativne uslove za sprovođenje javnog konkursa pre raspisivanja i tokom sprovođenja javnog konkursa, sve do donošenja konačne odluke po javnom konkursu i zaključenja ugovora sa najpovoljnijim učesnikom.

III RASPISIVANJE JAVNOG KONKURSA

Član 8

Javni konkurs za izbor korisnika mesta za postavljanje plutajućeg objekta raspisuje gradonačelnik zaključkom, na predlog organizacione jedinice Gradske uprave grada Beograda ovlašćene da sa korisnikom mesta za postavljanje plutajućeg objekta zaključi ugovor.

Gradonačelnik zaključkom kojim raspisuje javni konkurs utvrđuje i minimalan iznos konačne ponude za svako mesto u okviru zone za koju se sprovodi javni konkurs, koja predstavlja jedan od uslova za ispravnost ponude, kao i minimalan iznos depozita za učešće na konkursu za svako mesto u okviru zone za koju se sprovodi javni konkurs, koji ne može biti niži od 10% od minimalnog iznosa konačne ponude za postavljanje plutajućeg objekta za to mesto.

IV OBJAVLJIVANJE JAVNOG KONKURSA

Član 9

Komisija objavljuje javni konkurs za učešće u postupku prikupljanja pisanih prijava sa konačnim ponudama najmanje u dva dnevna lista koji su dostupni na celoj teritoriji Republike Srbije i mora sadržati sve podatke od značaja za javni konkurs i za učešće zainteresovanih lica, a naročito:

- određenje zone za koju se raspisuje javni konkurs, kao i mesta u okviru zone;

- vrstu plutajućeg objekta za koji se sprovodi javni konkurs;

- obavezne elemente koje mora da sadrži projekat plutajućeg objekta za čije se postavljanje konkuriše;

- uslove iz plana u pogledu pravila postavljanja, veličine, namene i izgleda plutajućeg objekta;

- uslove koje moraju ispuniti lica koja učestvuju na javnom konkursu;

- iznos depozita za učešće na javnom konkursu;

- broj računa na koji se uplaćuje depozit za učešće na javnom konkursu;

- adresu organizacione jedinice Gradske uprave grada Beograda kojoj se dostavljaju prijave;

- rok za dostavljanje prijava;

- minimalan iznos konačne ponude za svako mesto u okviru zone za koju se sprovodi javni konkurs;

- nacrt ugovora koji zaključuje korisnik mesta za postavljanje plutajućeg objekta sa organizacionom jedinicom Gradske uprave grada Beograda nadležnom za komunalne poslove;

- kriterijum za rangiranje učesnika na javnom konkursu;

- rok u kome će Komisija sačiniti predlog rang-liste učesnika na javnom konkursu, koji ne može biti duži od 60 dana od isteka roka za dostavljanje prijava;

- dokaze koje su lica koja učestvuju na javnom konkursu dužna da dostave uz prijavu;

- posebne estetske ili druge uslove za postavljanje plutajućeg objekta, određene u skladu sa odredbama Plana mesta za postavljanje plutajućih objekata na delu obale i vodnog prostora na teritoriji grada Beograda.

Objava javnog konkursa sadrži i obrazac prijave.

Prijava sa konačnom ponudom sadrži:

- podatke o podnosiocu prijave,

- podatke o zoni i plutajućem objektu za koje se prijava podnosi,

- broj prijave,

- iznos konačne ponude za korišćenje mesta za postavljanje plutajućeg objekta, koji ne može biti manji od minimalnog iznosa konačne ponude datog u tekstu konkursa,

- odgovarajuću ispravu lučke kapetanije, ukoliko je u pitanju postavljanje pristana u odgovarajućoj zoni,

- ostale elemente koje utvrdi komisija u konkursnoj dokumentaciji.

Član 10

Naknada koju najpovoljniji učesnik na javnom konkursu plaća za korišćenje mesta za postavljanje plutajućeg objekta, jednaka je iznosu iz njegove ponude koja je prihvaćena kao najpovoljnija.

Naknada za postavljanje plutajućeg objekta može se platiti jednokratno, u roku od 15 dana od dana potpisivanja ugovora o davanju na korišćenje mesta za postavljanje plutajućeg objekta, ili u godišnjim ratama uvećanim za rast potrošačkih cena na teritoriji grada Beograda za prethodnu godinu, jedanput godišnje, najkasnije do 31. marta za tekuću godinu, za sve vreme važenja ugovora.

Najpovoljniji učesnik na javnom konkursu ima pravo da izabere jedan od modaliteta plaćanja naknade za postavljanje plutajućeg objekta, utvrđenih u stavu 2. ovog člana.

Najpovoljniji učesnik na javnom konkursu koji izabere da jednokratno plati naknadu za postavljanje plutajućeg objekta, ostvaruje pravo na 50% popusta od iznosa iz konačne ponude.

Najpovoljniji učesnik na javnom konkursu koji izabere da plati naknadu za postavljanje plutajućeg objekta u godišnjim ratama, dužan je da uplati prvu ratu u roku od 15 dana od dana potpisivanja ugovora o davanju na korišćenje mesta za postavljanje plutajućeg objekta, a ostatak na način utvrđen u stavu 2. ovog člana.

V POSTUPAK PRIKUPLJANJA PISANIH PRIJAVA SA KONAČNIM PONUDAMA

Član 11

Postupak prikupljanja pisanih prijava sa konačnim ponudama obuhvata:

- podnošenje pisanih prijava sa konačnim ponudama od strane učesnika na javnom konkursu,

- javno otvaranje prijava,

- utvrđivanje ispunjenosti uslova,

- javno otvaranje konačnih ponuda,

- eventualno prvo rangiranje učesnika konkursa i dostavljanje ponuda na izjašnjenje dosadašnjim faktičkim korisnicima mesta,

- eventualno sprovođenje javnog nadmetanja,

- sačinjavanje predloga rang liste,

- sačinjavanje konačne rang liste,

- donošenje odluke o dodeli mesta.

VI PODNOŠENJE PISANIH PRIJAVA SA KONAČNIM PONUDAMA

Član 12

Pravo učešća na javnom konkursu imaju domaća i strana pravna lica i preduzetnici koja dostave pisanu prijavu sa konačnom ponudom na srpskom jeziku, u roku određenom u javnom konkursu.

Dokumenta na stranom jeziku dostavljaju se u overenom prevodu na srpski jezik.

Član 13

Pravo da podnese prijavu za učešće u postupku prikupljanja pisanih ponuda ima pravno lice ili preduzetnik, pod uslovom da:

- je registrovan za obavljanje odgovarajuće delatnosti;

- poseduje odgovarajući plutajući objekat ili preuzme obavezu da isti izradi u svemu u skladu sa projektom plutajućeg objekta za čije postavljanje konkuriše;

- je izmirio dospele obaveze prema gradu Beogradu po osnovu izvornih javnih prihoda, o čemu potvrdu izdaje Uprava javnih prihoda, pri čemu potvrda mora biti izdata nakon dana objavljivanja javnog konkursa;

- je izmirio dospele obaveze prema preduzeću koje je grad Beograd osnovao za obavljanje vodoprivredne delatnosti od opšteg interesa za grad Beograd (u daljem tekstu: vodoprivredno preduzeće), po osnovu vodne naknade, o čemu potvrdu izdaje vodoprivredno preduzeće, pri čemu potvrda mora biti izdata nakon dana objavljivanja javnog konkursa;

- je uplatio depozit za učešće na javnom konkursu.

Komisija je obavezna da u postupku pripreme i raspisivanja javnog konkursa odredi način dokazivanja, odnosno vrstu dokaza koje su učesnici dužni da dostave na okolnost ispunjenosti nužnih uslova iz ovog člana. Način dokazivanja, odnosno vrsta dokaza mora biti sastavni deo raspisanog javnog konkursa.

Komisija će konkursom posebno propisati kriterijume za utvrđivanje statusa ranije faktičkog korisnika mesta, kao i postupak u slučaju da se za isto mesto javi jedan, ili više faktičkih korisnika istog mesta, kao i treće lice. Kod propisivanja postupka u ovim slučajevima komisija je dužna da se rukovodi principom najviše ponuđene naknade, odnosno naknade koja nije niža od najviše ponuđene, kao naknade koja se ima smatrati za najpovoljniju.

Ispunjenost uslova u pogledu obaveznih elemenata koje mora da sadrži projekat plutajućeg objekta za čije se postavljanje konkuriše, kao i ispunjenost uslova iz plana u pogledu pravila postavljanja, veličine, namene i izgleda plutajućeg objekta, za potrebe komisije ceni vodoprivredno preduzeće.

Komisija je obavezna da u postupku pripreme i raspisivanja javnog konkursa precizira rokove za preduzimanje svih predviđenih radnji u ovom postupku.

Član 14

Prijava se podnosi na jedinstvenom obrascu koji čini sastavni deo objave javnog konkursa, i to posebno za svako mesto za postavljanje plutajućeg objekta za koje se podnosi prijava.

Jednom pravnom licu ili preduzetniku može se odobriti postavljanje jednog plutajućeg objekta u okviru jedne zone, a na celoj obali i vodnom prostoru obuhvaćenim Planom može mu se odobriti postavljanje maksimalno pet plutajućih objekata.

Više povezanih pravnih lica ili preduzetnika u smislu zakona kojim se uređuje porez na dobit privrednih društava, odnosno porez na dohodak građana, mogu učestvovati na javnom konkursu samo zajednički, podnošenjem jedne prijave, uz koju dostavljaju ugovor o zajedničkom učešću.

Ugovor iz stava 3. ovog člana sadrži odredbe o regulisanju međusobnih odnosa u zajedničkoj prijavi, podatke o zajedničkom zastupniku i njegovim ovlašćenjima i dr.

Komisija je dužna da vrši kontrolu da li su različite prijave za postavljanje plutajućeg objekta dostavljene od strane dva ili više pravnih lica ili preduzetnika koji su povezana lica u smislu zakona kojim se uređuje porez na dobit privrednih društava, odnosno porez na dohodak građana.

Ukoliko jedno pravno lice ili preduzetnik, odnosno više povezanih pravnih lica ili preduzetnika dostave prijave za postavljanje više plutajućih objekata u okviru jedne zone, pri čemu dve ili više njegovih prijava budu sa najviše ponuđenim iznosom za postavljanje plutajućeg objekta, može mu se dodeliti mesto za postavljanje samo onog plutajućeg objekta za koji je ponudio najveći iznos.

Član 15

Prijava sa dokazima o ispunjenosti propisanih uslova mora se dostaviti organizacionoj jedinici Gradske uprave kojoj se dostavljaju prijave u zapečaćenoj koverti, najkasnije do isteka roka određenom u javnom konkursu, bez obzira na način dostavljanja.

U posebnoj zapečaćenoj koverti u roku iz stava 1. ovog člana, dostavlja se i konačna ponuda lica koje nije do sada faktički koristilo mesto za koje konkuriše, odnosno ponuda dosadašnjeg faktičkog korisnika mesta.

Učesnik na javnom konkursu je dužan da do isteka roka iz stava 1. ovog člana uplati depozit za učešće na konkursu za mesto u okviru zone za koju podnosi prijavu, u iznosu utvrđenom zaključkom gradonačelnika kojim se raspisuje javni konkurs.

Blagovremenim će se smatrati sve prijave koje stignu do roka navedenog u javnom konkursu.

U slučaju da su sve pristigle prijave za određeno mesto u okviru zone neblagovremene, odnosno neispravne, Komisija obustavlja sve radnje u sprovođenju javnog konkursa za to mesto u okviru zone.

VII OTVARANJE PRIJAVA I EVENTUALNO SPROVOĐENJE JAVNOG NADMETANJA

Član 16

Javno otvaranje pisanih prijava obaviće se u roku određenom javnim konkursom.

O postupku otvaranja prijava vodi se zapisnik.

Po okončanju javnog otvaranja pisanih prijava, Komisija utvrđuje ispravnost prijava, u roku koji će biti utvrđen javnim konkursom.

Član 17

Postupak davanja na korišćenje mesta za postavljanje plutajućeg objekta posle utvrđivanja ispravnosti prijava, nastavlja se javnim otvaranjem ponuda, odnosno konačnih ponuda, koje se zakazuje u roku propisanom javnim konkursom.

Član 18

Komisija u zakazanom terminu otvara ponude, odnosno konačne ponude samo onih učesnika na javnom konkursu čije su prijave blagovremene i ocenjene kao ispravne, i to posebno za svako mesto u okviru zone za koju se sprovodi javni konkurs.

O postupku otvaranja ponuda, odnosno konačnih ponuda vodi se zapisnik.

Član 19

Po završetku otvaranja ponuda, odnosno konačnih ponuda, Komisija vrši njihovo rangiranje, odnosno prvo rangiranje, primenom vrednovanja propisanih kriterijuma i sačinjava predlog rang liste učesnika na javnom konkursu za svako mesto u okviru zone za koju se sprovodi konkurs.

U slučaju da se za isto mesto za postavljanje plutajućeg objekta javi jedan ili više dosadašnjih faktičkih korisnika, kao i lica koja do sada nisu faktički koristila mesto za koje konkurišu, sačiniće se prvo rangiranje za ova mesta, iza čega će dosadašnji korisnici, u slučaju da je treće lice ponudilo višu naknadu za korišćenje, imati pravo da se izjasne na ponudu trećeg lica u posebnom postupku koji će se predvideti u javnom konkursu.

U slučaju da se za pojedina mesta u okviru zone vrši prvo rangiranje, predlog rang liste za ta mesta sačiniće se po posebno okončanom postupku iz stava 2. ovog člana, dok se predlog rang-liste za ostala mesta u zoni koja nisu bila u postupku prvog rangiranja može sačiniti i pre okončanja postupka iz stava 2. ovog člana.

Objavljivanje predloga rang-liste, kao i postupak po eventualnim prigovorima učesnika na javnom konkursu na predlog rang liste, sprovodi se u skladu sa članom 14. Odluke o postavljanju plovila na delu obale i vodnog prostora na teritoriji grada Beograda.

Član 20

Ukoliko dva ili više učesnika na javnom konkursu dostave konačne ponude sa istim najvišim iznosom naknade za postavljanje plutajućeg objekta za isto mesto u okviru zone, postupak izbora korisnika mesta za postavljanje plutajućeg objekta nastavlja se javnim nadmetanjem, na koje se pozivaju oni učesnici na javnom konkursu koji su ponudili isti najviši iznos naknade. Javno nadmetanje se zakazuje u terminu koji utvrdi komisija.

Član 21

U postupku javnog nadmetanja, komisija poziva učesnike na javnom konkursu koji su ponudili isti najviši iznos naknade za postavljanje plutajućeg objekta na mestu u određenoj zoni, da pristupe nadmetanju isticanjem ponuda u skladu sa korakom uvećanja cene.

Korak uvećanja cene utvrđuje se zaključkom gradonačelnika iz člana 8. stav 2. ovog pravilnika, pri čemu ne može biti manji od 10% od iznosa depozita za učešće na javnom konkursu za mesto u okviru zone za koje se sprovodi postupak javnog nadmetanja.

Član 22

Po okončanju eventualnog postupka javnog nadmetanja, komisija vrši rangiranje konačnih ponuda primenom vrednovanja propisanih kriterijuma i sačinjava predlog rang liste učesnika na javnom konkursu za svako mesto u zoni za koju se sprovodi javni konkurs.

Objavljivanje predloga rang liste, kao i postupak po eventualnim prigovorima učesnika na javnom konkursu na predlog rang liste, sprovodi se u skladu sa članom 19. stav 2. ovog pravilnika.

Član 23

Precizno utvrđivanje vrednovanja propisanih kriterijuma komisija će utvrditi u javnom konkursu.

VIII ODREĐIVANJE KORISNIKA MESTA ZA POSTAVLJANJE PLUTAJUĆEG OBJEKTA

Član 24

Za korisnika mesta za postavljanje plutajućeg objekta na mestu u okviru zone, određuje se učesnik na javnom konkursu koji je dostavio najpovoljniju ponudu za to mesto u okviru zone.

IX ZAKLJUČENJE UGOVORA

Član 25

Posle završenog postupka rangiranja, Komisija poziva najpovoljnijeg učesnika da u roku od sedam dana od dana prijema poziva zaključi ugovor o korišćenju mesta za postavljanje plutajućeg objekta sa organizacionom jedinicom Gradske uprave grada Beograda nadležnom za komunalne poslove.

Najpovoljniji učesnik potpisivanjem ugovora o korišćenju stiče svojstvo korisnika mesta za postavljanje plutajućeg objekta i ima obavezu da uplati ponuđenu naknadu na način i u roku utvrđenom u ugovoru.

Ukoliko izabere da plaća naknadu postavljanje plutajućeg objekta u godišnjim ratama, korisnik mesta je dužan da dostavi sredstvo finansijskog obezbeđenja kojim garantuje da će redovno izmirivati svoje obaveze po osnovu uplate rata na ime naknade za postavljanje plutajućeg objekta.

Član 26

Ukoliko najpovoljniji učesnik ne potpiše ugovor o korišćenju mesta za postavljanje plutajućeg objekta, smatra se da je odustao od ponude, a depozit za učešće na javnom konkursu se trajno zadržava.

Ukoliko korisnik mesta ne izvrši plaćanje u ugovorenom roku, gubi svojstvo korisnika mesta za postavljanje plutajućeg objekta, a depozit za učešće na javnom konkursu se trajno zadržava.

Ukoliko nastupi slučaj iz st. 1. ili 2. ovog člana, ponavlja se javni konkurs za mesto u okviru zone za koje najpovoljniji učesnik ne potpiše ponuđeni ugovor, odnosno za koje korisnik mesta ne izvrši plaćanje u ugovorenom roku.

X DONOŠENJE REŠENJA O ODOBRENJU ZA POSTAVLJANJE PLUTAJUĆEG OBJEKTA I VRAĆANJE DEPOZITA

Član 27

Kada korisnik mesta za postavljanje plutajućeg objekta uplati pun iznos naknade, odnosno prvu ratu na ime naknade za postavljanje plutajućeg objekta, u zavisnosti od izjašnjenja iz člana 10. stav 3. ove odluke, organizaciona jedinica Gradske uprave grada Beograda nadležna za komunalne poslove donosi rešenje kojim se odobrava postavljanje plutajućeg objekta, u svemu u skladu sa članom 16. Odluke o postavljanju plovila na delu obale i vodnog prostora na teritoriji grada Beograda i stara se o sprovođenju rešenja.

Ukoliko korisnik mesta za postavljanje plutajućeg objekta koji izabere da plati naknadu za postavljanje plutajućeg objekta u godišnjim ratama, ne uplati bilo koju godišnju ratu u roku utvrđenom u članu 10. stav 2. ove odluke, organizaciona jedinica Gradske uprave nadležna za komunalne poslove ukinuće rešenje kojim se odobrava postavljanje plutajućeg objekta, a do tada primljene uplate se zadržavaju.

Član 28

Svim učesnicima u postupku, osim korisniku mesta za postavljanje plutajućeg objekta, uplaćeni depozit za učešće na javnom konkursu vraća se u roku od 10 dana od konačnosti rang liste učesnika na javnom konkursu.

Korisniku mesta za postavljanje plutajućeg objekta uplaćeni depozit se vraća u roku od sedam dana od dana uplate punog iznosa naknade, odnosno prve rate na ime naknade za postavljanje plutajućeg objekta, pri čemu uplaćeni depozit može biti uračunat u iznos koji je korisnik mesta dužan da uplati na ime naknade za postavljanje plutajućeg objekta.

XI ZAVRŠNA ODREDBA

Član 29

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Beograda".

 

Samostalni član Pravilnika o izmenama i dopunama
Pravilnika o izboru korisnika mesta za postavljanje plutajućeg objekta na teritoriji grada Beograda

("Sl. list grada Beograda", br. 5/2012)

Član 10

Ovaj pravilnik stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Beograda".