PRAVILNIK
O BESPLATNOM PREVOZU LICA STARIJIH OD 65 GODINA U 2012. GODINI

("Sl. list grada Čačka", br. 1/2012)

Član 1

Odlukom o budžetu grada Čačka za 2012. godinu ("Sl. list grada Čačka", br. 16/2011) u članu 20. stav 8. utvrđeno je da se sredstva sa pozicije br. 7. koriste za naknadu za prevoz licima starijim od 65 godina sa prebivalištem na teritoriji grada Čačka i biće preneta prevozniku kome je povereno obavljanje javnog linijskog prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju u gradu Čačku sa kojim će se zaključiti ugovor.

Pravilnikom o besplatnom prevozu lica starijih od 65 godina u 2012. godini u postupku izvršenja budžeta grada Čačka, uređuje se besplatan prevoz lica starijih od 65 godina u 2012. godini.

Član 2

Lica starija od 65 godina sa prebivalištem na teritoriji grada Čačka, ostvaruju pravo na besplatan prevoz u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji grada.

Član 3

Lica iz člana 2. ovog člana imaju pravo na besplatan prevoz u gradskom i prigradskom saobraćaju na svim linijama gradskog i prigradskog saobraćaja AD "Autoprevoz", Čačak, kome je poveren javni linijski gradski i prigradski prevoz, neograničen broj puta u toku dana.

Član 4

Lica iz člana 2. ovog člana ostvaruju pravo na besplatan prevoz na osnovu elektronske višekratne kartice.

Elektronsku višekratnu karticu iz stava 1. obezbeđuje prevoznik o trošku korisnika besplatnog prevoza.

Cenu izdavanja kartice utvrđuje prevoznik.

Uz zahtev za izdavanje elektronske višekratne kartice korisnik prava na besplatan prevoz je dužan da priloži kopiju i na uvid original lične karte.

Član 5

Ovaj Pravilnik se donosi na određeno vreme i važi za 2012. godinu.

Član 6

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Čačka".