POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA

O POKRETANJU I NAČINU SPROVOĐENJA POSTUPKA EMITOVANJA DUGOROČNIH HARTIJA OD VREDNOSTI RADI JAČANJA FINANSIJSKOG POTENCIJALA RAZVOJNE BANKE VOJVODINE

("Sl. list AP Vojvodine", br. 3/2012)

Član 1

Ovom pokrajinskom skupštinskom odlukom (u daljem tekstu: odluka) uređuje se pokretanje i način sprovođenja postupka emitovanja dugoročnih hartija od vrednosti.

Emitovanje dugoročnih hartija od vrednosti vrši se radi jačanja finansijskog potencijala Razvojne banke Vojvodine, koja je u većinskom vlasništvu Autonomne Pokrajine Vojvodine (u daljem tekstu: AP Vojvodina).

Član 2

Dugoročne hartije od vrednosti iz člana 1. ove odluke, jesu dugoročne obveznice (u daljem tekstu: obveznice).

Obveznice iz stava 1. ovog člana će u ime AP Vojvodine emitovati Vlada Autonomne Pokrajine Vojvodine (u daljem tekstu: Vlada AP Vojvodine).

Član 3

Obveznice se emituju u nematerijalizovanom obliku i registruju kod Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti.

Obveznice se emituju u iznosu od 4.003.547.000,00 dinara (slovima: četirimilijardetrimilionapetstotinačetrdesetsedam hiljada dinara).

Rok otplate obveznica je do 10 godina sa grejs periodom od 2 godine.

Član 4

Datum emitovanja obveznica odrediće Vlada AP Vojvodine u zavisnosti od procene javnog interesa AP Vojvodine i potreba za jačanjem finansijskog potencijala Razvojne banke Vojvodine.

Vlada AP Vojvodine će pojedinačnim odlukama o emisijama obveznica utvrditi kriterijume za emisiju obveznica, uslove pod kojima se vrši emisija i sve druge elemente obveznica iz ove odluke.

Član 5

Ovlašćuje se Vlada AP Vojvodine da preduzme sve aktivnosti i donese akta, u skladu sa zakonom i drugim propisima, potrebna za sprovođenje ove odluke.

Član 6

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu AP Vojvodine".