ODLUKA
O KOORDINATORU KANCELARIJE ZA MLADE

("Sl. list grada Kragujevca", br. 6/2012)

I Odlukom o koordinatoru Kancelarije za mlade (u daljem tekstu: Odluka) utvrđuju se način i uslovi angažovanja lica za koordinatora Kancelarije za mlade (u daljem tekstu: koordinator) na teret sredstava budžeta Grada.

II Pravo na angažovanje koordinatora ostvaruje se danom donošenja ove odluke.

III Koordinator se angažuje ugovorom na određeni vremenski period, kojim se utvrđuje dužina angažovanja i visina naknade za rad.

Ugovor iz stava I ovog poglavlja zaključuje se između načelnika Gradske uprave nadležne za poslove mladih i lica izabranog za koordinatora.

Izbor lica za koordinatora vrši načelnik Gradske uprave nadležne za poslove mladih.

Uslovi za izbor koordinatora su: najmanje IV stepen stručne spreme prirodnog ili društvenog smera i godinu dana radnog iskustva u struci.

IV Poslovi koordinatora su: organizuje, objedinjava i usmerava rad Kancelarije za mlade; obavlja stručne poslove: na prikupljanju, analizi i objedinjavanju podataka o mladima, sarađuje i pomaže u radu organizacijama i udruženjima koja se bave mladima; koordinira saradnju sa ostalim Kancelarijama za mlade; učestvuje u pripremi i izradi Projekta koji se tiču mladih; odgovoran je za realizaciju programa i aktivnosti predviđenih Lokalnim akcionim planom za mlade u saglasnosti sa Nacionalnom strategijom za mlade; priprema izveštaje i informacije od značaja za mlade grada, obavlja i druge poslove iz delokruga nadležne Uprave.

V Za obavljanje poslova iz poglavlja IV ove odluke koordinatoru pripada pravo na naknadu za rad (u daljem tekstu: naknada).

Naknada se utvrđuje u mesečnom iznosu na osnovu osnovice za obračun naknade i koeficijenta koji se množi osnovicom sa pripadajućim porezima i doprinosima.

Za osnovicu za obračun naknade utvrđuje se osnovica koja se primenjuje za obračun i isplatu plata zaposlenih u organima Grada, a koeficijenat u visini koeficijenta utvrđenog za zaposlenog u Gradskoj upravi nadležnoj za poslove mladih, sa zvanjem višeg referenta.

VI Ovu odluku objaviti u "Službenom listu Grada Kragujevca".