ODLUKA
O ODOBRAVANJU SREDSTAVA NA IME UNAPREĐENJA RASNOG SASTAVA U STOČARSTVU U 2012. GODINI

("Sl. list grada Kragujevca", br. 6/2012)

I Odobravaju se beskamatna kreditna sredstva odgajivačima junica na teritoriji grada Kragujevca koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva, na ime unapređenja rasnog sastava u govedarstvu, u iznosu od 25.000,00 dinara za svaku umatičenu prvotelku kod kojih je ista prvi put obeležena.

Sredstva se odobravaju vlasnicima odgajivačima junica koje imaju poznato poreklo, kod kojih je grlo prvi put obeleženo, koji imaju prebivalište, objekat za držanje goveda i proizvodnju na teritoriji grada Kragujevca.

Pravo na sredstva iz stava 1. ovog poglavlja ostvaruju lica koja nemaju dospele a neizmirene obaveze prema Direkciji za robne rezerve grada Kragujevca i Grada u momentu podnošenja zahteva.

II Sredstva iz poglavlja I ove odluke vraćaju se u dve jednake godišnje rate, koje dospevaju dana 30.8.2013. godine i 30.8.2014. godine.

III Isplata odobrenih novčanih sredstava iz poglavlja I ove odluke vrši se na osnovu ugovora, zaključenog između Grada i Odgajivača.

IV Sredstva za realizaciju ove odluke planirana su Odlukom o budžetu grada Kragujevca za 2012. godinu, na Razdelu 11 - Gradska uprava za privredu, sport i sportsku infrastrukturu, Glava 11.2 - Direkcija za robne rezerve, funkcija 421 - Poljoprivreda, broj aproprijacija 239, ekonomska klasifikacija 451 - Subvencije javnim nefinansijskim preduzećima i organizacijama i raspoređena Rešenjem Gradonačelnika o rasporedu sredstava za realizaciju Programa za razvoj poljoprivrede u 2012. godini, u poglavlju I tačka 4. - "Podsticaj unapređenju rasnog sastava u stočarstvu" u ukupnom iznosu od 2.200.000,00 dinara.

V Javni poziv za dodelu navedenih sredstava biće objavljen po donošenju ove odluke.

Javni poziv biće objavljen na oglasnoj tabli Uprave Grada i na oglasnim tablama na području seoskih mesnih zajednica.

VI Za realizaciju ove odluke zadužuje se Gradska uprava za privredu, sport i sportsku infrastrukturu, koja Gradskom veću na njegov zahtev, dostavlja izveštaje o realizaciji.

VII Ovu odluku objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".