ODLUKA
O FUNKCIONISANJU I RADU GRADSKE IZBORNE KOMISIJE U IZBORIMA 2012. GODINE

("Sl. list grada Kragujevca", br. 9/2012)

I Kancelarija Gradske izborne komisije biće kancelarija 108 na prvom spratu zgrade koju koriste organi Grada u ulici Trg Slobode broj 3.

Telefon/faks Gradske izborne komisije je 034/335-251

II Radno vreme Gradske izborne komisije u mesecu martu, (od dana početka izbornih radnji) biće svakog radnog dana od 09,00 do 17,00 a za dane vikenda od 10,00 do 14,00 časova.

Gradska izborna komisija će u zavisnosti od rokova i radnji koje treba obaviti utvrditi drugačije radno vreme od vremena utvrđenog stavom 1. ovog poglavlja.

III Svaka sednica Gradske izborne komisije biće snimana audio zapisom, nakon čega će snimljeni materijal (u izvornom obliku) prekucati u tekstualni oblik audio, odnosno tonskog zapisa sa sednice Gradske izborne komisije, koji se ima smatrati zapisnikom sa održane sednice i koji će Gradska izborna komisija usvajati pre utvrđivanja dnevnog reda naredne sednice.

IV Predstavnici medija koji prate rad Gradske izborne komisije na sprovođenju izbora, kao i sprovođenje lokalnih izbora moraju biti akreditovani. Akreditacije izdaje Gradska izborna komisija.

V Svi članovi, zamenici članova Gradske izborne komisije u stalnom i proširenom sastavu nosiće identifikacione kartice (ID), sa jasnom oznakom: Gradske izborne komisije, funkcije koju imaju u Gradskoj izbornoj komisiji, imena i prezimena i fotografije.

ID kartice nosiće i svi članovi stručnih, administrativno - tehničkih i operativno - tehničkih timova.

VI Danom početka izbornih radnji, radi blagovremenog obaveštavanja javnosti o aktivnostima i radnjama koje preduzima Gradska izborna komisija, na zvaničnom sajtu grada Kragujevca - www.kragujevac.rs, biće otvorena stranica Gradske izborne komisije sa nazivom: "IZBORI 2012" email adresa Gradske izborne komisije je: gradskaizbornakomisija2012@gmail.com

VII Radi efikasnosti i kvalitetnog obavljanja poslova u toku izbornog procesa sednicama Gradske izborne komisije prisustvovaće predsednik, sekretar, članovi Gradske izborne komisije i njihovi zamenici u stalnom sastavu.

Sva lica iz stava 1. ovog poglavlja imaće naknadu za rad u Gradskoj izbornoj komisiji s tim što će jedan deo Gradska izborna komisija utvrditi u jednakom iznosu za sve (paušal), a drugi deo biće obračunat i isplaćen u zavisnosti od prisustva na sednicama Gradske izborne komisije, kao i aktivnog učešća u izbornim radnjama koje su u nadležnosti Gradske izborne komisije.

VIII Ovu Odluku objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".