REŠENJE

O OBRAZOVANJU I IMENOVANJU PREDSEDNICE, ZAMENIKA PREDSEDNICE, ČLANOVA I ČLANICA KOMISIJE ZA REALIZACIJU LOKALNOG AKCIONOG PLANA POLITIKE ZA MLADE GRADA NOVOG SADA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 21/2011, 29/2011 i 8/2012)

I. Obrazuje se Komisija za realizaciju lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada (u daljem tekstu: Komisija za realizaciju LAP-a).

II. Zadatak Komisije za realizaciju LAP-a je da u postupku sprovođenja Konkursa za realizaciju projekata kojima se ostvaruju ciljevi definisani Lokalnim akcionim planom politike za mlade Grada Novog Sada za period od 2010 - 2014. godine (u daljem tekstu: Konkurs):

- definiše ciljeve i uslove Konkursa, na osnovu mera definisanih tim planom, za svaku od 11 oblasti;

- dostavi tekst Konkursa Gradskoj upravi za sport i omladinu - Kancelariji za mlade (u daljem tekstu: Kancelarija za mlade);

- izvrši ocenu projekata pristiglih na Konkurs;

- sačini obrazložen predlog za finansiranje projekata kojima se ostvaruju ciljevi definisani Lokalnim akcionim planom politike za mlade Grada Novog Sada za period 2010 - 2014. godine;

- podnese izveštaj Kancelariji za mlade o sprovedenom postupku Konkursa.

III. Komisija za realizaciju LAP-a ima presednika/cu, zamenika/cu predsednika/ce i sedam članova/ca.

IV. U Komisiju za realizaciju LAP-a imenuju se:

- za predsednicu:

MILICA RAŠKOVIĆ, Udruženje građana EDIT centar, Novi Sad

- za zamenika predsednice:

MILISAV MILINKOVIĆ, Centar Živeti uspravno, Novi Sad

- za članove i članice:

1. JELENA RADOJČIĆ, Pokret gorana Novog Sada,

2. MILOVAN SAVIĆ, Kancelarija za mlade,

3. LJILJANA MAŠIREVIĆ, Gradska biblioteka u Novom Sadu,

4. ANJA ŠUŠAK, Filozofski fakultet, Univerzitet u Novom Sadu,

5. NATAŠA MAJSKI, Skupština Grada Novog Sada,

6. ANA KANDIĆ, Skupština Grada Novog Sada,

7. ŽELJKO KLARIĆ, Kancelarija za mlade.

V. Članovi/ce Komisije za realizaciju LAP-a u postupku predlaganja za izbor projekata pristiglih na Konkurs, biće izuzeti od glasanja o projektima udruženja koje predstavljaju.

VI. Predsednici, zamenici predsednice, članovima i članicama Komisije za realizaciju LAP-a, koji nisu zaposleni u Gradskoj upravi, posebnim organizacijama i službi Grada Novog Sada, za rad u Komisiji za realizaciju LAP-a pripada naknada i to: predsednici i zamenici predsednice u visini od 10%, a članovima i članicama u visini od 5% od prosečne mesečne zarade po zaposlenom u privredi Republike Srbije, prema poslednjem objavljenom podatku republičkog organa nadležnog za poslove statistike.

Naknada se isplaćuje pod uslovom da je Komisija za realizaciju LAP-a u toku meseca održala sednicu, bez obzira na broj održanih sednica.

Sredstva za naknadu iz stava 1. ove tačke obezbeđuju se u Finansijskom planu prihoda i primanja i rashoda i izdataka Gradske uprave za sport i omladinu.

VII. Administrativne i tehničke poslove za potrebe Komisije za realizaciju LAP-a obavljaće Kancelarija za mlade.

VIII. Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".