ODLUKA

O OLAKŠICAMA U PLAĆANJU ZAKUPNINE ZA 2012. GODINU

("Sl. list Grada Zrenjanina", br. 3/2012)

I

Ovom Odlukom propisuju se uslovi i način ostvarivanja olakšica u plaćanju naknade - zakupnine za korišćenje poslovnog prostora na kome je nosilac prava korišćenja grad Zrenjanin.

II

Zakupcima poslovnog prostora iz tačke I ove Odluke naknada - zakupnina za njegovo korišćenje umanjuje se za 20% iznosa naknade - zakupnine pod uslovima iz ove Odluke.

III

Umanjenje naknade - zakupnine iz tačke II ove Odluke ostvaruje se samo pod sledećim uslovima:

1. da zakupac nema neizmirenih obaveza (duga) po osnovu korišćenja predmetnog poslovnog prostora po bilo kom osnovu (naknade - zakupnine, poreza na dodatnu vrednost, kamate, učešća u postupku izdavanja poslovnog prostora u zakup, sopstvenog ulaganja u predmetni poslovni prostor i dr.),

2. ako račun (fakturu) za prethodni mesec plati do 15-og u tekućem mesecu,

3. ako poslovni prostor koristi pažnjom dobrog privrednika.

U slučaju sticanja prava na umanjenje naknade - zakupnine, zakupcu će se račun (faktura) za sledeći mesec istavljati umanjen za 20%.

IV

Umanjenje naknade - zakupnine iz tačke II ove Odluke primenjuje se od 01.01.2012. do kraja 2012. godine odnosno do zaključno sa računom (fakturom) za decembar mesec 2012. godine.

V

O izvršenju ove Odluke staraće se Gradska uprava Odeljenje za imovinsko-pravne poslove a putem ovlašćenog preduzeća - Javnog preduzeća "Gradska stambena agencija" Zrenjanin.

VI

Ovu Odluku objaviti u "Službenom listu grada Zrenjanina".