ODLUKA
O ZADUŽIVANJU GRADA PANČEVA PO NAJPOVOLJNIJIM USLOVIMA

("Sl. list grada Pančeva", br. 4/2012)

Član 1

Gradsko veće grada Pančeva prihvata Izveštaj Komisije za sprovođenje otvorenog postupka javne nabavke usluge - nabavka usluge kreditnog zaduživanja grada Pančeva za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda o stručnoj oceni ponuda zaduživanja grada Pančeva, broj XI-13-404-116/2011 od 10.02.2012. godine.

Gradsko veće grada Pančeva prihvata Izveštaj Komisije za sprovođenje nabavke usluge pokrovitelja emisije municipalnih obveznica grada Pančeva za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda, broj II-06-06-25/2012 od 14.02.2012. godine.

Gradsko veće grada Pančeva nakon razmatranja navedenih izveštaja odlučuje da je Ponuda Konzorcijuma: Banka Intesa AD Beograd i Komercijalne Banke AD Beograd u ulozi pokrovitelja emisije municipalnih obveznica grada Pančeva i to samo za prvu tranšu emisije obveznica okvirne nominalne vrednosti od 107.000.000,00 dinara povoljnija od Ponude Konzorcijuma: Banka Intesa AD Beograd i Komercijalne Banke AD Beograd za kreditno zaduživanje grada Pančeva.

Gradsko veće grada Pančeva saglasno je da se u skladu sa prethodnim stavom ovog člana obustavi postupak javne nabavke usluge - nabavka usluge kreditnog zaduživanja grada Pančeva za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda, broj: XI-13-404-116/2011.

Na osnovu člana 79. stav 2. Zakona o javnim nabavkama, postupak javne nabavke čiji je predmet nabavka usluge kreditnog zaduživanja grada Pančeva za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda se u toku ove budžetske godine više ne može ponavljati.

Član 2

Gradsko veće grada Pančeva ovom odlukom određuje da se postupak zaduživanja za finansiranje kapitalnih projekata saglasno izveštaju Komisije za sprovođenje nabavke usluge pokrovitelja emisije municipalnih obveznica grada Pančeva za finansiranje, sprovede pod sledećim uslovima:

• Metod zaduživanja: Municipalne obveznice, u jednoj ili više tranši (serija),

• Iznos zaduživanja: maksimalno do 107.000.000,00 dinara, sa EUR klauzulom

• Uslovi zaduživanja:

o Rok dospeća: 7 godina,

o Način isplate: grejs period jedna godina (plaća se samo kamata) i amortizacioni plan sa linearnom otplatom glavnice za 6 godina,

o Nominalna kamatna stopa: maksimalno euribor 3M +7,45% na godišnjem nivou,

o Efektivna kamatna stopa: na dan 23.12.2011. godine maksimalno 9,42%,

o Vrsta kamate: varijabilna,

o Troškovi izdavanja: maksimalno do iznosa koji, kada se uključi u obračun efektivne kamatne stope za zaduživanje, istu podiže do iznosa najpovoljnije ponude, odnosno 0,20% jednokratno na iznos emisije.

• Pokrovitelj emisije: Konzorcijum: Banka Intesa AD Beograd i Komercijalna Banka AD Beograd u skladu sa obavezujućom ponudom br. 1380/4033 od 10.02.2012. godine.

• Investitori: u skladu sa Zakonom o javnom dugu.

Član 3

Gradsko veće grada Pančeva će u skladu sa smernicama i ograničenjima iz ove odluke, donositi Odluku o izdavanju obveznica grada Pančeva te sprovesti sve neophodne mere i radnje radi realizacije postupka izdavanja municipalne obveznice, a naročito da:

1. Ovlasti lice koje će da potpiše i overi odluku o izdavanju obveznica,

2. Ovlasti lice koje će da zaključi sa pokroviteljem emisije adekvatan ugovor o pružanju usluga pokrovitelja emisije, pod uslovima iz ponude Konzorcijum: Banka Intesa AD Beograd i Komercijalna Banka AD Beograd, br. 1380/4033 od 10.02.2012. godine,

3. Sprovede sve neophodne mere i aktivnosti u cilju registracije odluke o emisiji i sprovođenja adekvatnih radnji ispred nadležnih organa,

4. Pribavi neophodne saglasnosti i dozvole Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije (uz pomoć pokrovitelja emisije),

5. Podnese zahtev i sprovede postupak registracije obveznice kod Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti Republike Srbije (uz pomoć pokrovitelja emisije) i

6. obavlja druge radnje i mere u cilju uspešne realizacije projekta izdavanja municipalnih obveznica a u skladu sa ograničenjima postavljenim u članu 2. ove odluke.

Član 4

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i objaviće se u "Službenom listu grada Pančeva".