ODLUKA

O DONOŠENJU PROSTORNOG PLANA GRADA NOVI PAZAR

("Sl. list grada Novog Pazara", br. 2/2012)

Član 1

Ovom odlukom donosi se Prostorni plan grada Novi Pazar (knjiga 1 i 2) usklađen sa amandmanom odbornika Skupštine grada Novog Pazara Dr Muamera Bačevca koji je prihvaćen na sednici Skupštine 09. marta 2012. godine i čini sastavni deo prostornog plana.

Prostorni plan iz stava 1. ovog člana izrađen je od strane Javnog preduzeća Zavoda za urbanizam grada Novog Pazara i Evropskog centra za mir i razvoj (ECPD) Univerziteta za mir Ujedinjenih nacija.

Član 2

Prostorni plan iz člana 1. ove odluke izrađen je u četiri primerka u analognom obliku i pet primeraka u digitalnom obliku i sastoji se iz tekstualnog dela i grafičkih prikaza.

Član 3

Svi primerci donetog Prostornog plana u analognom obliku potpisani su od strane predsednika Skupštine grada Novog Pazara i overeni su pečatom Skupštine grada Novog Pazara.

Grafički deo donetog planskog dokumenta u odgovarajućem broju primeraka, svojim potpisom overava ovlašćeno lice organa koji je doneo planski dokumenat.

Član 4

Izveštaj o strateškoj proceni uticaja Prostornog plana za grad Novi Pazar na životnu sredinu izrađen od strane E.NJ.E. "Ecosystems" Beograd čini sastavni deo Prostornog plana grada Novi Pazar.

Član 5

Sastavni deo ove odluke je Izveštaj o izvršenoj stručnoj kontroli Nacrta Prostornog plana grada Novi Pazar; Izveštaj o izvršenom javnom uvidu o Nacrtu Prostornog plana grada Novi Pazar; Izveštaj o strateškoj proceni uticaja Prostornog plana za grad Novi Pazar na životnu sredinu; Rešenje Odeljenja za stambeno komunalne poslove i zaštitu životne sredine Gradske uprave za izvorne i poverene poslove lokalne samouprave grada Novi Pazar broj: 501-376/11 od 21.12.2011. godine kojim je data saglasnost na Izveštaj o strateškoj proceni uticaja Prostornog plana za grad Novi Pazar na životnu sredinu; Izveštaj Komisije Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Republike Srbije o kontroli usklađenosti prostornog plana grada Novog Pazara Br/No: 350-01-01058/2011-07 od 22.12.2011. godine, Saglasnost ministra Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Republike Srbije na Prostorni plana grada Novi Pazar Br/No: 350-01-01058/2011-07 od 30.12.2011. godine.

Član 6

Jedan primerak donetog, potpisanog i overenog Prostornog plana grada Novi Pazar u analognom obliku i jedan primerak plana u digitalnom obliku dostavljaju se arhivi organa nadležnog za njegovo donošenje a tri primerka donetog, potpisanog i overenog Plana u analognom obliku i tri primerka plana u digitalnom obliku dostavljaju se organu nadležnom za njegovo sprovođenje.

Jedan primerak donetog plana u digitalnom obliku dostavlja se Ministarstvu nadležnom za poslove urbanizma.

Član 7

Tekstualni deo Prostornog plana grada Novi Pazar po donošenju objavljuju se u "Službenom listu grada Novi Pazar".

Prostorni plan grada Novi Pazar po objavljivanju, dostupan je putem internet strane grada Novog Pazara.

Član 8

Urbanistički planovi doneti do dana stupanja na snagu ovog plana, primenjuju se u delovima koji nisu u suprotnosti sa Prostornim planom grada Novi Pazar.

Član 9

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Pazara".

Napomene

Prostorni plan grada Novog Pazara objavljen je u "Sl. listu grada Novog Pazara", br. 3/2012.