PRAVILNIK
O KVALITETU I DRUGIM ZAHTEVIMA ZA PROIZVODE OD MESA

("Sl. list SCG", br. 33/2004 i "Sl. glasnik RS", br. 31/2012 - dr. pravilnik)

Čl. 1-54*

(Prestalo da važi)

Član 55*

Sadržaj proteina mesa u proizvodu ne sme biti manji od 16%, a relativan sadržaj proteina vezivnog tkiva u proteinima mesa ne sme biti veći od 20%.

Član 56*

Sadržaj proteina mesa u proizvodu ne sme biti manji od 16%, a relativan sadržaj proteina vezivnog tkiva u proteinima mesa ne sme biti veći od 20%.

Član 57*

Sadržaj proteina mesa u proizvodu ne sme biti manji od 16%, a relativan sadržaj proteina vezivnog tkiva u proteinima mesa ne sme biti veći od 20%.

Član 58*

Sadržaj proteina mesa u proizvodu ne sme biti manji od 16%, a relativan sadržaj proteina vezivnog tkiva u proteinima mesa ne sme biti veći od 20%.

Član 59*

Sadržaj proteina mesa u proizvodu ne sme biti manji od 16%, a relativan sadržaj proteina vezivnog tkiva u proteinima mesa ne sme biti veći od 20%.

Sadržaj proteina mesa u proizvodu sa nazivom "salama" ne sme biti manji od 20%, a relativan sadržaj proteina vezivnog tkiva u proteinima mesa ne sme biti veći od 15%.

Čl. 60-92*

(Prestalo da važi)

Član 93*

Sadržaj proteina mesa u proizvodu ne sme biti manji od 8%, a relativan sadržaj proteina vezivnog tkiva u proteinima mesa ne sme biti veći od 25%.

Čl. 94-201*

(Prestalo da važi)

Napomene

* Danom stupanja na snagu Pravilnika o kvalitetu usitnjenog mesa, poluproizvoda od mesa i proizvoda od mesa ("Sl. glasnik RS", br. 31/2012), odnosno 20. aprila 2012. godine, prestaje da važi Pravilnik o kvalitetu i drugim zahtevima za proizvode od mesa ("Sl. list SCG", br. 33/2004), osim odredaba člana 55. stav 4, člana 56. stav 3, člana 57. stav 3, člana 58. stav 3, člana 59. st. 2. i 3. i člana 93. stav 2, koje prestaju da važe 1. januara 2013. godine.