ODLUKA

O KOEFICIJENTIMA ZA OBRAČUN I ISPLATU PLATA ZA IZABRANA, IMENOVANA I POSTAVLJENA LICA I ZA ZAPOSLENE

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 16/2006, 29/2009 i 10/2012)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuju se koeficijenti za obračun i isplatu plata za izabrana, imenovana i postavljena lica i za zaposlene u gradskim upravama, posebnim organizacijama i službama.

Član 2

Za obračun i isplatu plata izabranih lica utvrđuju se koeficijenti:

1. 11,50 za Gradonačelnika Grada Novog Sada,

2. 9,30 za zamenika Gradonačelnika Grada Novog Sada,

3. 9,40 za predsednika Skupština Grada Novog Sada,

4. 9,30 za zamenika predsednika Skupštine Grada Novog Sada,

5. 9,10 za člana Gradskog veća Grada Novog Sada.

Koeficijenti iz stava 1. ovog člana uvećavaju se za 30%.

Član 3

Za obračun i isplatu plata imenovanih i postavljenih lica utvrđuju se koeficijenti:

1. 21,50 za sekretara Skupštine Grada Novog Sada, Gradskog javnog pravobranioca, načelnika gradske uprave, direktora Direkcije za robne rezerve i Biroa za pružanje pravne pomoći, šefa Službe za zajedničke poslove, šefa Službe izvršnih organa Grada Novog Sada, šefa Službe za budžetsku inspekciju, pomoćnika Gradonačelnika Grada Novog Sada.

2. 21,50 za zamenika sekretara Skupština Grada Novog Sada, samostalnog izvršioca koordinatora u Službi izvršnih organa Grada Novog Sada, zamenika Gradskog javnog pravobranioca, zamenika načelnika gradske uprave, zamenika direktora Direkcije za robne rezerve i Biroa za pružanje pravne pomoći, zamenika šefa Službe za zajedničke poslove, zamenika šefa Službe izvršnih organa Grada Novog Sada, šefa Sektora u Službi Skupštine Grada, Zaštitnika građana, šefa kabineta u Službi Skupštine Grada Novog Sada, šefa kabineta u Službi izvršnih organa Grada Novog Sada, šefa Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj u Službi izvršnih organa Grada Novog Sada i za zamenika šefa Službe za budžetsku inspekciju;

3. 20,20 za šefa sektora u Službi izvršnih organa Grada Novog Sada, šefa sektora u Službi za zajedničke poslove, šefa sektora za budžet, šefa sektora za trezor i šefa sektora za javne nabavke u Gradskoj upravi za finansije, zamenika šefa sektora u Službi Skupštine Grada, zamenika šefa Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj u Službi izvršnih organa Grada Novog Sada, zamenici šefova sektora u Službi izvršnih organa Grada Novog Sada i u Službi za zajedničke poslove, zamenika Zaštitnika građana;

4. 14,10 za pomoćnika u gradskoj upravi, posebnoj organizaciji i službama, poverenika za izbeglice, šefa Stručne službe Zaštitnika građana i načelnika Komunalne policije.

Koeficijenti iz stava 1. tačke 1. uvećavaju se po osnovu složenosti i odgovornosti poslova za dodatni koeficijent 13,50.

Koeficijenti iz stava 1. tačke 2, 3. i 4. uvećavaju se po osnovu složenosti i odgovornosti poslova za dodatni koeficijent 12,60.

Koeficijenti utvrđeni u stavu 1, 2. i 3. uvećavaju se za 30%.

Član 4

Koeficijenti za obračun i isplatu plata zaposlenih u gradskim upravama, posebnim organizacijama i službama iznose:

- 12,05 - za samostalnog stručnog saradnika,

- 10,77 - za višeg stručnog saradnika,

- 10,45 - za stručnog saradnika, prevodioca i bibliotekara,

- 9,91 - za višeg saradnika,

- 8,95 - za saradnika,

- 8,85 - za višeg referenta, operatera-organizatora, visokokvalifikovanog radnika i stenografa,

- 8,74 - za referenta, vozača, operatera, daktilografa, zaposlenog na poslovima obezbeđenja i drugog izvršioca sa srednjom stručnom spremom,

- 8,00 - za kvalifikovanog radnika i telefonistu,

- 6,40 - za nekvalifikovanog radnika.

Koeficijenti iz stava 1. ovog člana uvećavaju se, po osnovu složenosti i odgovornosti poslova za dodatni koeficijent i to:

- 12,60 - za samostalnog stručnog saradnika,

- 12,30 - za višeg stručnog saradnika,

- 8,63 - za stručnog saradnika, prevodioca, bibliotekara,

- 5,10 - za višeg saradnika,

- 5,70 - za saradnika i visokokvalifikovanog radnika,

- 4,40 - za višeg referenta, operatera-organizatora i stenografa,

- 4,25 - za referenta, vozača, operatera, daktilografa, zaposlenog na poslovima obezbeđenja i drugog izvršioca sa srednjom stručnom spremom,

- 3,75 - za kvalifikovanog radnika i telefonistu,

- 3,00 - za nekvalifikovanog radnika.

Član 5

Koeficijent utvrđen u članu 4. ove odluke, uvećava se:

- zaposlenom koji koordinira najsloženije aktivnosti za 10%, s tim što ovaj broj zaposlenih ne može preći 2% od ukupnog broja zaposlenih;

- zaposlenom koji rukovodi unutrašnjom organizacionom jedinicom za 10%;

- zaposlenom u zvanju samostalnog stručnog saradnika, višeg stručnog saradnika i stručnog saradnika koji radi na pripremi i izvršenju budžeta ili finansijskog plana, vođenju poslovnih knjiga i sastavljanju računovodstvenih izveštaja za 10%.

- zaposlenom u zvanju višeg saradnika, saradnika, višeg referenta i referenta koji radi na sastavljanju računovodstvenih izveštaja za 10%;

- zaposlenom na poslovima komunalnog policajca za 10%;

- zaposlenom na poslovima budžetske inspekcije za 10%.

Zaposlenom koji ima pravo na uvećanje koeficijenata po više osnova iz stava 1. ovog člana, ukupno uvećanje osnovice ne može biti veće od 10%.

Član 6

Za obračun i isplatu plata u skladu sa koeficijentima utvrđenim ovom odlukom i porezima i doprinosima obezbeđena su sredstva u budžetu Grada Novog Sada za 2006. godinu u iznosu od 663.055.000,00 dinara.

Član 7

Pojedinačna rešenja za obračun i isplatu plata u skladu sa ovom odlukom doneće Komisija za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetna pitanja Skupštine Grada Novog Sada, Gradonačelnik Grada Novog Sada, odnosno starešine gradskih uprava, posebnih organizacija i službi.

Konačan obračun i isplata plata za maj 2006. godine izvršiće se u skladu sa koeficijentima iz ove odluke.

Član 8

Donošenjem ove odluke prestaju da važe:

- čl. 12, 18. i 19. Odluke o naknadama odbornika, platama, naknadama i drugim primanjima izabranih, imenovanih i postavljenih lica ("Službeni list Grada Novog Sada", broj 27/2005),

- Zaključak Komisije za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetna pitanja Skupštine Grada Novog Sada, broj: 02-1/2005-99-I od 21. aprila 2005. godine,

i

- Rešenje Gradonačelnika Grada Novog Sada, broj 021-02/2005-160-II od 28. juna 2005. godine.

Član 9

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada".

 

Samostalni član Odluke o izmeni i dopuni
Odluke o koeficijentima za obračun i isplatu plata za izabrana, imenovana i postavljena lica i za zaposlene

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 29/2009)

Član 2

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada".

 

Samostalni članovi Odluke o izmenama
Odluke o koeficijentima za obračun i isplatu plata za izabrana, imenovana i postavljena lica i za zaposlene

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 10/2012)

Član 4[s1]

Pojedinačna rešenja za obračun i isplatu plata u skladu sa ovom odlukom doneće Komisija za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetna pitanja Skupštine Grada Novog Sada, Gradonačelnik Grada Novog Sada, Gradsko veće Grada Novog Sada, odnosno starešine gradskih uprava, posebnih organizacija i službi.

Član 5[s1]

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi član 4. stav 3. i 4., član 5. stav 3, 4. i 5. i član 6. Odluke o komunalnoj policiji ("Službeni list Grada Novog Sada", broj 55/09).

Član 6[s1]

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada", a primenjuje se počev od obračuna i isplate plata za januar 2012. godine.