PRAVILNIK
O USLOVIMA I NAČINU KORIŠĆENJA MOBILNIH TELEFONA U GRADSKOJ UPRAVI ZAJEČAR

("Sl. list grada Zaječara", br. 33/2011)

Član 1

Ovim Pravilnikom utvrđuju se uslovi i način korišćenja mobilnih telefona i kartica za mobilne telefone, za službene potrebe zaposlenih u Gradskoj upravi Zaječar, koji su dužni da se staraju o racionalnom, namenskom i ekonomičnom korišćenju.

Član 2

Pravo na korišćenje službenog mobilnog telefona je pravo korisnika na dodelu mobilnog telefona i kartice, održavanje mobilnog telefona u ispravnom stanju i pravo na naknadu troškova za korišćenje mobilnog telefona u propisanoj visini.

Dužnost korisnika mobilnog telefona je da bude dostupan na službeni mobilni telefon u svako doba.

Član 3

Pravo na korišćenje službenog mobilnog telefona u Gradskoj upravi, imaju rukovodioci organizacionih jedinica, zaposleni koji rade na terenu i zaposleni čija je priroda posla takva, da u svako vreme budu dostupni izabranim i postavljenim licima, rukovodiocima i drugim saradnicima.

O pravu na korišćenje službenog mobilnog telefona zaposlenih iz stava 1. ovog člana, odlučuje načelnik Gradske uprave.

Član 4

Troškovi korišćenja mobilnog telefona i kartica, koji se plaćaju na teret budžeta Gradske uprave Zaječar, utvrđuju se u mesečnom iznosu sa PDV, za:

- načelnike odeljenja, samostalne izvršioce, šefa kabineta i šefa službe javnih nabavki i šef službe za zajedničke poslove

do 3.000,00 dinara;

- šefove službi, odseka i koordinatora centra

do 2.000,00 dinara;

- za vozače putničkih automobila kada voze u zemlji

do 2.000,00 dinara;

- ostale zaposlene koji imaju pravo na korišćenje mobilnog telefona

do 500,00 dinara;

Član 5

Izuzetno, iz opravdanih razloga, pojedini mesečni račun za korišćenje službenog mobilnog telefona određenog lica, može biti viši od mesečnog ograničenja iz prethodnog člana.

Opravdanost razloga, ceni i o plaćanju višeg računa od propisanog, odlučuje načelnik Gradske uprave, na osnovu obrazloženog pismenog zahteva korisnika, uz koji je dužan da priloži i dokaz o pozivanim brojevima-listing poziva.

Član 6

Visina troškova mobilnih telefona i kartica, prati se mesečno, o čemu će se starati Služba za javne nabavke.

Svaki korisnik službenog mobilnog telefona u slučaju prekoračenja iznosa navedenog u članu 4. ovog Pravilnika, sam snosi troškove iznad odobrenog iznosa.

Mesečni iznos prekoračenja potrošnje, korisnicima službenog mobilnog telefona, obustavlja se od zarade po utvrđivanju razlike.

Član 7

U slučaju gubitka službenog mobilnog telefona i kartice, korisnici mobilnih telefona nadoknađuju nastale troškove.

Nestanak mobilnog telefona ili kvar na mobilnom telefonu, korisnik je dužan da, bez odlaganja, pismeno prijavi Odeljenju za zajedničke poslove - Službi za javne nabavke.

Član 8

Korisnik službenog mobilnog telefona dužan je da odmah vrati ili plati utvrđenu vrednost službenog mobilnog telefon i kartice, prestankom pravnog osnova po kome mu je dodeljen na korišćenje.

Član 9

Stupanjem na snagu ovog Pravilnika, prestaje da važi Pravilnik o uslovima i načinu korišćenja mobilnih telefona u Gradskoj upravi Zaječar IV broj 110-2 od 16. marta 2011. godine.

Član 10

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom listu grada Zaječara.