PROGRAM

POSTAVLJANJA KIOSKA NA TERITORIJI GRADA KRALJEVA

("Sl. list grada Kraljeva", br. 7/2012)

 

UVODNI DEO

Programom za postavljanje kioska na teritoriji grada Kraljeva (u daljem tekstu Program) utvrđuju se lokacije - mesta za postavljanje kioska na javnim površinama na teritoriji grada Kraljeva, broj kioska na svakoj pojedinačnoj lokaciji, izgled kioska, materijal od koga kiosci mogu biti izrađeni, kao i njihova veličina.

Utvrđuje se da se u kioscima mogu obavljati delatnosti utvrđene članom 5. Odluke o postavljanju kioska na javnim površinama ("Službeni list grada Kraljeva" broj 20/2010), (u daljem tekstu Odluka).

Kioskom se smatra tipski objekat, koji je po pravilu kompaktan, industrijski izrađen proizvod, estetski oblikovan, prenosiv, lagane konstrukcije (podesan za lak transport i izmeštanje), koji se kao ulični mobilijar, u već izrađenom, finalnom obliku postavlja na javnim površinama.

Kiosk pretežno služi za šaltersku prodaju različitih vrsta robe i pružanje usluga kao i za obavljanje drugih delatnosti u skladu sa članom 5. Odluke.

IZGLED

Kiosci, kao elementi urbane opreme (urbani mobilijar), svojim oblikom moraju biti usklađeni s prostorom na koji se postavljaju.

Ako se kiosci postavljaju u grupama (dva ili više) tada svi moraju biti ili istog izgleda i oblika, ili međusobno oblikovno usklađeni.

Zabranjeno je kioske postavljene u grupama na istoj lokaciji spajati u jedinstveni poslovni prostor.

Kiosci moraju biti jednostavnih formi, izrađeni od metalne konstrukcije sa staklenom ili metalnom ispunom.

Noseća konstrukcija kioska je po pravilu od čeličnih ili aluminijumskih nosećih ramova, sa ispunama (parapet, zidovi, obloge i dr.) od jednobojnog, punog panela sa prirodnom (eloksirana) bojom aluminijuma, po pravilu usklađeni bojom sa okolnim objektima ili već postavljenim elementima urbane opreme.

Zabranjeno je postavljanje kioska upadljivih, intenzivnih boja, kao i reflektirajućih boja.

U delovima grada u kojima su okolni objekti izvedeni u skorijem periodu (do 2000. godine), pri čemu je na spoljnim otvorima objekata ugrađena aluminijumska bravarija, boja kioska može biti bela, a i tada pod uslovom da je fasada tih objekata bele boje ili svetlih tonova.

Zadnja strana kioska mora biti od punih panela (bez otvora).

Bočne strane mogu biti delimično zatvorene punim panelima, a delom zastakljeni prozirnim staklom.

Ulazna vrata kioska obezbediti sa bočne, eventualno zadnje strane kioska (ukoliko je uslovljava lokacija na kojoj se kiosk postavlja).

Ukoliko se u kiosku obavlja šalterska prodaja sa prednje strane kioska ugrađuje se zastakljeni izlog sa pultom. Staklo, kao ispuna, mora biti bezbojno, prozirno, ravno.

Na korisničkom delu kioska (šalteru) može se postaviti rešetka - rolo mehanizam na kojoj je moguće istaknuti natpis i logotip radnje bez reklamnih poruka, maksimalnih dimenzija 150 cm x 40 cm.

Nije dozvoljeno bočno otvaranje otvora za šaltersku prodaju ili davanje usluga.

Kiosk mora imati kosi četvorovodni krov. Krov kioska mora biti sa minimalnim nagibom, usklađen, odnosno u boji ostalih delova kioska. Atmosfersku vodu sa krova razvoditi kroz ugaone stubove kioska, eventualno oluke, koji se u tom slučaju obavezno ugrađuju sa zadnje strane kioska. Horizontalna projekcija strehe krova kioska sa svih strana, osim prednje, može biti izbačena maksimalno 30 cm od zida kioska, a na prednjoj - prodajnoj strani maksimalno 90 cm u odnosu na zid kioska, odnosno građevinsku liniju (a u zavisnosti od konkretne lokacije), odnosno maksimalno 30 cm u odnosu na prodajni pult.

Nije dozvoljeno postavljanje senila na kiosku u bilo kom obliku, odnosno nije dozvoljeno postavljanje tendi, nadstrešnica, izložbenih ili reklamnih panoa.

Zabranjuje se postavljanje konzolnih vitrina koje se otvaraju prema javnoj površini van gabarita kioska sa prednje strane.

Izuzetno, na bočnom delu kioska može se ugraditi osvetljena vitrina za izlaganje robe u širini horizontalne projekcije strehe, pod uslovom da ne ometa nesmetan prolaz pešaka, za šta je moguće pribaviti odobrenje od strane nadležnog organa.

Na spoljašnje delove kioska nije dopušteno montirati instalacije ili delove uređaja za ventilaciju ili klimatizaciju, bez posebnog odobrenja nadležnog organa, a i u tim slučajevima radne jedinice klima uređaja moraju biti postavljeni na delovima kioska i na način koji će biti najmanje uočljivi.

Izgled i oblik kioska na pojedinim Trgovima (Trg Jovana Sarića, Trg Svetog Save, Trg Kralja Petra I - oslobodioca) i drugim, za grad, urbanistički značajnijim lokacijama, može se odrediti prema izdatoj građevinskoj dozvoli i glavnom projektu uređenja odobrenom od strane Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti Gradske uprave grada Kraljeva, u kom slučaju su vlasnici kioska dužni da kioske zamene u skladu sa odobrenim projektom do momenta izdavanja upotrebne dozvole za izvođenje radova na uređenju javne površine.

Zamena kioska vršiće se u skladu sa ovim programom i odlukom, s tim da su ostali vlasnici kioska na istoj lokaciji dužni da izgled svog kioska usklade sa kioskom koji se bude prvi postavio po odobrenju nadležnog organa.

Ukoliko se nakon isteka roka od dve godine postojeći kiosci ne zamene kioscima koji su u skladu sa izgledom kioska utvrđenim ovim programom raskinuće se ugovor o zakupu i kiosk ukloniti.

Kada zakupac javne površine, odnosno vlasnik kioska u postupku postavljanja ili zamene kioska pribavi nov ili kiosk koji je već bio u upotrebi, odnosno korišćen, nadležni organ odobrava postavljanje ovakve vrste kioska isključivo pod uslovom da je takav kiosk usklađen sa izgledom kioska koji je utvrđen ovim programom.

U ovim slučajevima vlasnik kioska je dužan da u postupku izdavanja odobrenja dostavi odgovarajuće dokaze na osnovu kojih će organ nadležan za izdavanje odobrenja za postavljanje kioska na nedvosmislen način utvrditi da je izgled kioska usaglašen sa ovim programom (fotografije kioska, izvod iz kataloga proizvođača sa predračunom za nabavku kioska, idejni projekat kioska urađen od strane registrovane radnje, preduzeća ili drugog pravnog lica registrovanog za izradu projektne dokumentacije i ovlašćenog projektanta i sl).

VELIČINA KIOSKA

Kiosci mogu biti maksimalne bruto građevinske površine 6 m2 (u ekstra, prvoj i drugoj zoni), odnosno u ostalim zonama maksimalno 8 m2.

Dimenzije kioska određuju se primenom modularnih mera od 60 cm, zavisno od prostornih uslova lokacije unutar dozvoljenih građevinskih bruto površina, odnosno:

3) spoljašnja širina 1,2; 2,4; 3,6 ili 4,8 m,

4) spoljašnja dužina 2,4, 3,0 ili 3,6 m i

5) unutrašnja visina 2,4 i 2,8 m.

Preporučuje se konstruktivna dimenzija kioska veličine 3,6 m x 2,1 m, sa nadstrešnicom max: 0,9 m.

Najveća visina kioska, mereno od kote terena do slemena ne sme prekoračiti 3,6 m, ukoliko se na kiosku izvodi kos krov.

Kiosci na lokaciji mogu biti uzdignuti za maksimalno 20 cm od kote terena - trotoara, uvećana za debljinu podne konstrukcije i obloge kioska.

LOKACIJE

Lokacije za postavljanje kioska su razrađene ovim programom kroz:

- Tekstualni deo koji sadrži opis lokacije, redni broj lokacije i (identifikacioni - podbroj) kioska, kao i broj katastarske parcele na kojoj se postavljaju kiosci i

- grafički deo koji sadrži situacije lokacija sa unetim položajem i veličinom kioska.

Zakupac - vlasnik kioska je u obavezi da postavi kiosk u svemu u skladu sa odobrenjem za postavljanje kioska, odnosno grafičkim prilogom - situacionim planom položaja kioska.

Određivanje položaja kioska (u odnosu na građevinsku liniju) obezbeđuje po pravilu zakupac javne površine, odnosno vlasnik kioska.

U izuzetnim slučajevima, organ nadležan za izdavanje odobrenja za postavljanje kioska može zatražiti od Direkcije za planiranje i izgradnju Kraljevo određivanje položaja kioska, a komunalna inspekcija vršiti kontrolu njegovog položaja.

Ukoliko se zbog izvođenja radova, odnosno privođenja javne površine - građevinske parcele nameni kiosci postavljeni sa odobrenjem moraju trajno ukloniti sa odobrene lokacije, može se predvideti njihovo trajno izmeštanje na drugu (ukoliko postoji) pogodnu lokaciju u neposrednoj blizini.

Predlog izmeštanja utvrđuje Odeljenje za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti Gradske uprave grada Kraljeva, a odluku o izmeštanju donosi Gradsko veće grada Kraljeva.

U ovim slučajevima svaki pojedinačni kiosk ili grupa kioska moraju biti izmešteni tako da:

- ne umanjuju preglednost ili ometaju prolaz vozila,

- obezbeđuju nesmetan prolaz pešaka (najmanje 1,6 m slobodnog prostora za prolaz pešaka, odnosno 2 m gde je povećana frekvencija pešačkog saobraćaja),

- udaljenost kioska od raskrsnice bude minimalno 10 m od početka radijusa za desno skretanje,

- građevinska linija kioska prema ulici bude minimalno 5,00 m (od ivice kolovoza), s tim da može biti i manja ako se prilagodi građevinskoj liniji postojećih objekata u neposrednom okruženju i uz uslov da je pristup korisnika obezbeđen sa pešačke površine.

Ako se zbog izvođenja radova, odnosno privođenja javne površine nameni, kiosci postavljeni sa odobrenjem moraju privremeno izmestiti, isti se izmeštaju na lokaciju broj 10 (Atletski stadion), lokaciju broj 11 (kod zgrade "BK1"), lokaciju broj 58 (kod Doma kulture "Ribnica") ili neku od slobodnih lokacija koje su predviđene ovim Programom (a nisu zauzete kioskom) i to do završetka radova, nakon čega se kiosci vraćaju na odobrenu lokaciju.

Postavljanje kioska na javnim površinama kojima gazduje i upravlja JKP "Pijaca" i JKP "Čistoća", urediće se posebnim Programom i odlukama koje donesu ova javna preduzeća, a uz prethodnu saglasnost Gradskog veća grada Kraljeva.

KRALJEVO

lokacija br. 1.

ul. Cara Lazara, na raskrsnici sa ul. H. Veljkovom, na trotoaru uz kolonadu stubova stambene zgrade prema ul. H. Veljkovoj do pasaža, na k.p. br. 1105/1 KO Kraljevo,

kom. 3 (1/1, 1/2 i 1/3)

lokacija br. 2.

ul. Miloša Velikog, na raskrsnici sa ul. H. Veljkovom, na trotoaru, građevinska linija prizemlje zgrade u ul. M. Velikog i ul. Hajduk Veljkovoj, na k.p. br. 1228/1 KO Kraljevo,

kom. 3 (2/1, 2/2 i 2/3)

lokacija br. 3.

ul. Miloša Velikog, na trotoaru, naspram "Agrobanke" (dva solitera kod Opštinskog suda), na 6 m od objekta - poslovnog prostora "Agrobanke", na k.p. br. 1475 KO Kraljevo,

kom. 3 (3/1, 3/2 i 3/3)

lokacija br. 4.

ul. Pljakina, između trotoara i objekta Opštinskog suda, a do pasaža u zaleđu zgrade Opštinskog suda, (na 5,0 m od zgrade Opštinskog suda), na k.p. br. 1419 KO Kraljevo,

kom. 2 (4/1 i 4/2)

lokacija br. 5.

ugao ul. Vojvode Putnika i ul. C. Dušana, na trotoaru kod Zavoda za PIOZ, građevinske linije: pravac objekta PIOZ prema ul. V. Putnika, odnosno ivica trotoara u ul. C. Dušana, na k.p. br. 1199 KO Kraljevo,

kom. 3 (5/1, 5/2 i 5/3)

lokacija br. 6.

Trg kralja Petra I oslobodioca, između zgrade tržnog centra "LESNINA" i objekta lutrije "Srbija", na k.p. br. 1394/1 KO Kraljevo,

kom. 1 (6/1)

lokacija br. 7.

ul. Vojvode Putnika - ispred objekata TC "Pera Ždera", na 1 m od trotoara ul. Vojvode Putnika i na 1 m, od granice sa susednom k.p. br. 1283/2, na k.p. 1285 KO Kraljevo,

kom. 2 (7/1 i 7/2)

lokacija br. 8.

raskrsnica ul. V. Putnika i ul. Dositejeve (kod "Automoto saveza Srbije"), kod semafora, a ispred stambene zgrade broj 76 do 84, ul. V. Putnika, građ. linija na 1 m od ivice trotoara, 4 kioska prate krivinu, 2 kioska u pravcu zelene površine ispred ulaza broj 76/2, na k.p. br. 274/1 KO Kraljevo,

kom. 6 (8/1, 8/2, 8/3... i 8/6)

lokacija br. 9.

raskrsnica ul. H. Maričića i H. Veljkove, kod stambene zgrade "Šampita" - na platou parkinga zgrade "Šampita" u ul. H. Maričića, građ. linija - zadnja strana kioska u pravcu parkinga za putnička vozila, na k.p. br. 455 KO Kraljevo,

kom. 2 (9/1 i 9/2)

lokacija br. 10.

ul. IV kraljevački bataljon, plato kod atletskog stadiona "Metalac", građ. linija na 5,6 m od ograde tribina atletskog stadiona, na k.p. br. 1514 KO Kraljevo, ova lokacija se može koristiti kao alternativno rešenje za privremeno izmeštanje kioska sa drugih lokacija.

kom. 5 (10/1, 10/2, 10/3, 10/4 i 10/5)

lokacija br. 11.

raskrsnica ul. D. Tucovića i ul. H. Veljkove, parking kod "BK-1", uz ivicu trotoara, a u pravcu građ. linije objekta "BK-1", na k.p. br. 3337/10 KO Kraljevo, ova lokacija se može koristiti kao alternativno rešenje za privremeno izmeštanje kioska sa drugih lokacija.

kom. 4 (11/1, 11/2, 11/3 i 11/4)

lokacija br. 12.

ul. Karađorđeva, pored Doma Vojske, iznad autobuskog stajališta, uz pešačku stazu ul. Karađorđeve, na k.p. br. 675 KO Kraljevo,

kom. 2 (12/1 i 12/2)

lokacija br. 13.

završetak ul. T. Rajića kod Doma Vojske, između Tržnog centra i Doma Vojske, građ. linija - u pravcu lokala Tržnog centra, na k.p. br. 1472/3 KO Kraljevo,

kom. 1 (13/1)

lokacija br. 14.

raskrsnica ul. Karađorđeve i ul. Olge Milutinović, na javnoj površini, građ. linija - zadnja strana kioska u pravcu lokala mini tržnog centra, u ul. Karađorđevoj, na k.p. br. 703 KO Kraljevo,

kom. 1 (14/1)

lokacija br. 15.

raskrsnica ul. Olge Milutinović i ul. Tanaska Rajića, na slobodnoj površini, iza TC kod Doma Vojske, građ. linija uz trotoar ul. Olge Milutinović, na k.p. br. 688/1 KO Kraljevo

kom. 1 (15/1)

lokacija br. 16.

ul. Vojvode Stepe, preko puta bivše prodavnice "Agrostroja" (ul. Vojvode Stepe br. 16), na slobodnoj površini, građevinska linija na 1 m od trotoara ul. Vojvode Stepe, na k.p. br. 89/1 KO Kraljevo,

kom. 3 (16/1, 16/2 i 16/3)

lokacija br. 17.

ul. Zelena gora, preko puta raskrsnice ul. 16. oktobra i Zelena gora, na slobodnoj površini, građ. linija uz trotoar ul. Zelena gora, na k.p. br. 89/1 KO Kraljevo,

kom. 1 (17/1)

lokacija br. 18.

ul. Zelena gora, kod raskrsnice sa ul. Nikolaja Velimirovića (bivša 7. jula), preko puta parkinga na ulazu u Staro groblje, na slobodnoj površini, građ. linija uz trotoar ul. Zelena gora, na k.p. br. 93 KO Kraljevo,

kom. 1 (18/1)

lokacija br. 19.

ul. Olge Jovičić, ispred salona "Aleksandro" na slobodnoj površini, građ. liniji uz trotoar ul. Olge Jovičić, na k.p. br. 506/1 KO Kraljevo,

kom. 1 (19/1)

lokacija br. 20.

raskrsnica ul. Oktobarskih žrtava i D. Tucovića (preko puta glavnog ulaza u Elektrodistribuciju), na trotoaru stambene zgrade - građ. linija - zadnja strana kioska uz fasadni zid stambene zgrade, na k.p. br. 1481 KO Kraljevo,

kom. 1 (20/1)

lokacija br. 21.

raskrsnica ul. Oktobarskih žrtava i D. Tucovića (preko puta parka kod Žel. stanice), na platou stambene zgrade - građ. linija: prema ul. D. Tucovića - ivica trotoara, prema, ul. Oktobarskih žrtava fasadni zid prizemlja zgrade u ul. Oktobarskih žrtava, na k.p. br. 378 KO Kraljevo,

kom. 1 (21/1)

lokacija br. 22.

raskrsnica ul. Oktobarskih žrtava i ul. Obilićeve, na trotoaru, građ. linija prema ul. O. žrtava fasadni zid prizemlja zgrade u ul. Oktobarskih žrtava, na k.p. br. 1482 KO Kraljevo,

kom. 1 (22/1)

lokacija br. 23.

raskrsnica ul. Oktobarskih žrtava i Jug Bogdanove, na slobodnoj površini, građ. liniji uz trotoar ul. Oktobarskih žrtava i na 7 m od ulaza u prodavnicu "Tri omorike", na k.p. br. 488/1 KO Kraljevo,

kom. 1 (23/1)

lokacija br. 24.

raskrsnica ul. Oktobarskih žrtava i ul. H. Maričića, na slobodnoj površini, građ. linija: prema ul. H. Maričića - ivica trotoara, prema ul. Oktobarskih žrtava fasadni zid prizemlja stambene zgrade u ul. Oktobarskih žrtava, na k.p. br. 554/1 KO Kraljevo,

kom. 2 (24/1 i 24/2)

lokacija br. 25.

raskrsnica ul. Oktobarskih žrtava i ul. H. Maričića (preko puta lok. br. 24), na slobodnoj površini, građ. linija: prema ul. H. Maričića - ivica trotoara; prema ul. Oktobarskih žrtava, fasadni zid prizemlja stambene zgrade u ul. Oktobarskih žrtava, na k.p. br. 555 KO Kraljevo,

kom. 1 (25/1)

lokacija br. 26.

Trg Jovana Sarića, pored ulaza br. 1 i 2 u zgradu Gradske uprave Kraljeva, ispod erkera, na k.p. br. 581/1 KO Kraljevo,

kom. 2 (26/1 i 26/2)

lokacija br. 27.

javna površina na ulazu u Autobusku stanicu iz ulice O. žrtava, građ. linija: prema ul. Oktobarskih žrtava - linija objekta "Elektrodistribucije" - 3 kom, i sa desne strane pešačke staze ulaza za Autobusku stanicu 3 kom, na k.p. br. 180/2 i 4242/5 KO Kraljevo,

kom. 6 (27/1, 27/2... i 27/6)

lokacija br. 28.

javna površina - plato na Železničkoj stanici, građ. linija 3,0 m od objekta Žel. stanice Kraljevo, na k.p. br. 4242/19 KO Kraljevo,

kom. 6 (28/1, 28/2, 28/3 ... i 28/6)

lokacija br. 29.

javna površina kod Pekabetinog super-marketa, ul. Dositejeva, građ. linija uz trotoar ul. Dositejeve, na k.p. br. 3366/3 KO Kraljevo,

kom. 2 (29/1 i 29/2)

lokacija br. 30.

javna površina u ul. Dositejevoj preko puta prilaza za Mašinski fakultet, građ. linija uz trotoar ul. Dositejeve, na k.p. br. 3359/1 KO Kraljevo,

kom. 3 (30/1, 30/2 i 30/3)

lokacija br. 31.

javna površina pored raskrsnice ul. Dositejeve i Cerske, građ. linija uz trotoar ul. Dositejeve i Cerske, na k.p. br. 3361/1 KO Kraljevo,

kom. 3 (31/1, 31/2 i 31/3)

lokacija br. 32.

javna površina kod raskrsnice ul. Dositejeve i stambene ulice za Vojni hotel, građ. linija uz trotoar ul. Dositejeve i stambene ulice, na k.p. br. 3359/1 KO Kraljevo,

kom. 3 (32/1, 32/2 i 32/3)

lokacija br. 33.

javna površina u ul. Dositejevoj, ispred prve samačke zgrade do Gimnazije, građ. linija uz trotoar ul. Dositejeve, na k.p. br. 3352/1 KO Kraljevo,

kom. 2 (33/1 i 33/2)

lokacija br. 34.

javna površina pored raskrsnice ul. Dositejeve i ul. M. Lukovića, (preko puta lokacije 35) ispred dvorišta (k.p. 205) indiv. stambenog objekta, građ. linija uz trotoar ul. Dositejeve, na k.p. br. 1478 KO Kraljevo,

kom. 3 (35/1, 35/2 i 35/3)

lokacija br. 35.

javna površina pored raskrsnice ul. Dositejeve i ul. M. Lukovića, uz dvorište ETŠ "Nikola Tesla", građ. linija uz trotoar ul. Dositejeve, na k.p. br. 1478 KO Kraljevo,

kom. 1 (34/1)

lokacija br. 36.

završetak slepe ulice Jovana Sarića prema ul. Dositejevoj, kod nekadašnje MZ Zelengora, građ. linija trotoar ul. Dositejeve, na k.p. br. 213 KO Kraljevo,

kom. 1 (36/1)

lokacija br. 37.

ulica Industrijska, kod ulaza za kapelu na Starom groblju, levo i desno u odnosu pristupne saobraćajnice za kapelu, građ. linija trotoar ul. Industrijske, na k.p. br. 4242/1 KO Kraljevo,

kom. 3 (37/1, 37/2 i 37/3)

lokacija br. 38.

u ul. Tanaska Rajića, do raskrsnice sa ul. Zelena Gora, na zelenoj površini, 10 m od stambene zgrade u ul. T. Rajića, građ. linija uz trotoar ul. T. Rajića, na, k.p. br. 2323/2 KO Kraljevo,

kom. 3 (38/1, 38/2 i 38/3)

lokacija br. 39.

ul. Zelena gora, na raskrsnici sa ul. Bora Stefanović, na slobodnoj površini, građ. linija uz trotoar ul. Z. gora, na k.p. br. 3320/1 KO Kraljevo,

kom. 1 (39/1)

lokacija br. 40.

Triangl - raskrsnica ul. Zelena gora, Karađorđeva i V. Karadžića, slobodna površina ispred stambene zgrade, građ. linija uz trotoar ul. Zelena gora, na k.p. br. 3286/1 KO Kraljevo,

kom. 3 (40/1, 40/2 i 40/3)

lokacija br. 41.

ul. Jovana Deroka (kod Vodotornja), slobodna površina pored raskrsnice sa ul. Milomira Brkušanca, građ. linija 3 m od ul. Jovana Deroka, na k.p. br. 1660/1 KO Kraljevo,

kom. 1 (41/1)

lokacija br. 42.

ul. Jovana Deroka kod konfekcije "Rudnik", slobodna površina pored raskrsnice sa ul. Rudničkom, građ. linija 3 m od ul. Jovana Deroka, na k.p. br. 1669 KO Kraljevo,

kom. 3 (42/1, 42/2 i 42/3)

lokacija br. 43.

javna površina kod raskrsnice ul. Jovana Bojovića i ul. Dragoslava Miljkovića, kod kafane "Evropa", građ. linija 2 m od ul. D. Miljkovića, na k.p. br. 371/2 KO Jarčujak,

kom. 1 (43/1)

lokacija br. 44.

ul. Jovana Bojovića, kod kasarne u Jarčujku, javna površina pored ul. Jovana Bojovića, građ. linija 4 m od ulice, na k.p. 855 KO Jarčujak,

kom. 1 (44/1)

lokacija br. 45.

ul. Dr. Zore Ilić-Obradović, (nas. Higijenski zavod), slobodna površina pored raskrsnice sa ul. Slobodana Penezića, građ. linija 3 m od ulice, na k.p. 1764/39 KO Kraljevo.

kom. 2 (45/1 i 45/2)

lokacija br. 46.

slobodna površina pored stambene zgrade na k.p. br. 1764/39 i 1764/9. Trotoar na uglu ulica Dr. Zore Ilić-Obradović i Solunskih ratnika - građevinska linija u pravcu stambene zgrade.

kom. 1 (46/1)

lokacija br. 47.

ul. Tike Kolarevića (nas. Grdica), slobodna površina pored raskrsnice sa ul. Vasilija Kočovića (Todorovića), građ. linija 3 m od ul. T. Kolarevića, na k.p. br. 4406 KO Kraljevo,

kom. 1 (47/1)

lokacija br. 48.

ul. Vojvode Stepe, slobodna površina pored TS "Kraljevo 5" i parkinga za vozila JKP "Putevi", građ. linija ivica trotoara ul. Vojvode Stepe, na k.p. br. 4205/1 KO Kraljevo,

kom. 2 (48/1 i 48/2)

lokacija br. 49.

ul. Karađorđeva, slobodna površina pored stambene zgrade u ul. Radulovićevoj, građ. linija ivica trotoara ul. Karađorđeve, na k.p. br. 3239/1 KO Kraljevo,

kom. 2 (49/1 i 49/2)

lokacija br. 50.

ul. Karađorđeva, javna površina na krivini kod OŠ "Čibukovački partizani", građ. linija ivica trotoara ul. Karađorđeve, pored k.p. br. 4199/1 KO Kraljevo,

kom. 3 (50/1, 50/2 i 50/3)

lokacija br. 51.

ul. Karađorđeva - Vojno naselje, javna površina preko puta Pijace, i javna površina kod MZ Čibukovac i raskrsnice sa ul. Njegoševom, građ. linija ivica trotoara ul. Karađorđeve, na k.p. br. 2981/2 i 2943/5 KO Kraljevo,

kom. 2+2 (51/1, 51/2, 51/3 i 51/4)

lokacija br. 52.

raskrsnica ul. Žičke i Šolajine, slobodna površina prema ul. Šolajinoj, građ. linija 2 m od ul. Šolajine i 4 m od trotoara ul. Žičke, na k.p. 3721/25 KO Kraljevo,

kom. 1 (52/1)

lokacija br. 53.

raskrsnica ul. Žičke i IV Crnogorske, slobodna površina prema Žičkoj i IV Crnogorskoj, građ. linija ivica trotoara ul. Žičke i IV Crnogorske, na k.p. br. 3725 KO Kraljevo,

kom. 3 (53/1, 53/2 i 53/3)

lokacija br. 54.

raskrsnica ul. Žičke i Radničkih bataljona, slobodna površina prema Žičkoj, građ. linija ivica trotoara ul. Žičke, na k.p. br. 246/185 KO Kovači,

kom. 2 (54/1 i 54/2)

lokacija br. 55.

raskrsnica ul. Izletnička, Ive Andrića i Zeke Nikolajevića, slobodna površina pored rasadnika, građ. linija 3 m od kolovoza ul. Ive Andrića, na k.p. br. 4236 KO Ribnica,

kom. 2 od 6 m2 (55/1 i 55/2) ili 1 od 12 m2

lokacija br. 56.

naselje Voćareve livade, u blizini raskrsnice ul. Đure Dukića i Ribničkih partizana, neuređena zelena površina pored stambene ulice, građ. linija na 1 m od kolovoza, ul. Đure Dukića i 1 m stambene ulice, na k.p. br. 246/263 KO Kovači,

kom. 1 (56/1)

lokacija br. 57.

Bunjačko brdo, kod igrališta, pored raskrsnice ul. Zmajevačke i Bunjačke, pošljunčana slobodna površina između ulice Zmajevačke i igrališta, građ. linija 1 m od kolovoza ul. Zmajevačke, na k.p. br. 713/1 KO Ribnica,

kom. 1 od 12 m2 (57/1)

lokacija br. 58.

kod Doma kultura Ribnica, javna površina uz proširenje ul. Izletnička, građ. linija 5 m od kolovoza ul. Izletničke, na k.p. br. 4171/1 KO Kraljevo (rezervna površina za privremeno smeštanje kioska u Ribnici).

kom. 4 od 6 m2 (58/1, 58/2, 58/3 i 58/4) ili 2 od 12 m2

lokacija br. 59.

raskrsnica ulica Dušana Popovića i Proleterska (kod pošte "Ribnica"), javna površina, građ. linija uz trotoar ul. D. Popovića, na k.p. br. 3567/1 KO Kraljevo,

kom. 2 (59/1 i 59/2)

lokacija br. 60.

ul. IV Crnogorska, preko puta ulaza u kasarnu, slobodna površina između stambene zgrade broj 5 i mini tržnog centra, građ. linija stambene zgrade, na k.p. br. 3724/1 KO Kraljevo,

kom. 1 od 12 m2 (60/1)

lokacija br. 61.

kod Doma kultura (MZ i MK) Kovači, slobodna površina pored ulice Bogdana Pilovića, građ. linija 1 m od kolovoza ul. B. Pilovića, na k.p. br. 271 KO Kovači,

kom. 1 od 6 m2 (61/1)

lokacija br. 62.

ul. Nikole Tesle, pored raskrsnice sa ul. Avalskom, javna površina pored stare stambene zgrade, ul. Nikole Tesle, građ. linija 3 m od kolovoza ul. N. Tesle, na k.p. br. 3719/1 KO Kraljevo,

kom. 1 od 6 m2 (62/1)

MATARUŠKA BANJA

lokacija br. 63.

u Mataruškoj Banji, javna površina na autobuskoj stanici, na k.p. br. 448/1 KO Mataruge,

kom. 2 od 6 m2 (63/1 i 63/2)

lokacija br. 64.

u Mataruškoj Banji, javna površina pored raskrsnice ulice Žičke i Hajduk Veljkove, na k.p. br. 448/1 KO Mataruge

kom. 2 od 6 m2 (64/1 i 64/2)

lokacija br. 65.

u Mataruškoj Banji, javna površina kod "Agensa", na k.p. br. 190/1 KO Mataruge,

kom. 1 od 6 m2 (65/1)

lokacija br. 66.

U parku kod hotela "Žiča", na k.p. br. 190/3 KO Mataruge,

kom. 1 od 6 m2 (66/1)

UŠĆE

lokacija br. 67.

u Ušću, javna površina ispred Mesne kancelarije, na k.p. br. 8766/4 KO Ušće,

kom. 2 od 6 m2 (67/1 i 67/2)

lokacija br. 68.

u Ušću, javna površina na autobuskoj stanici, na k.p. br. 8770/1 i 8771/1 KO Ušće,

kom. 2 od 6 m2 (68/1 i 68/2) + 1 (68/3)

lokacija br. 69.

u Ušću, javna površina u ul. Miluna Ivanovića, na k.p. br. 8776/1 KO Ušće,

kom. 2 od 6 m2 (69/1 i 69/2)

RATINA

lokacija br. 70.

u Ratini, javna površina kod Osnovne škole, odnosno pored raskrsnice magistralnog puta Kraljevo - Kruševac i privremene zaobilaznice kroz Ratinu, građ. linija na 3 m od kolovoza, na k.p. br. 1433/3 KO Ratina,

kom. 2 (70/1 i 70/2) ili 1 od 12 m2

BERANOVAC

lokacija br. 71.

u ulici Prvomajskoj, na Beranovcu, slobodna - neuređena zelena površina ispred stambenih zgrada u nizu, izgrađenih za socijalno stanovanje, građ. linija 4 m od trupa puta, odnosno 6 m od kolovoza, odnosno u pravcu na k.p. br. 450/111 KO Kovanluk, u Jovcu - Beranovcu,

kom. 2 od 6 m2 (71/1 i 71/2)

ČIBUKOVAC - KRALJEVO

lokacija br. 72.

u ulici Karađorđevoj, preko puta Šumarske škole, na javnoj površini - trotoaru, građ. linija (zadnje strane kioska) se poklapa sa regulacionom linijom prema kat. parceli br. 2841 KO Kraljevo.

kom. 1 (72/1)

_________________________
UKUPNO kom. 151

NAPOMENA: Brojevi kat. parcela koji su dati u tekstu programa, utvrđeni su na osnovu raspoloživih katastarskih podloga koje su služile kao osnov za izradu Urbanističkih planova. Ukoliko je došlo do promene pojedinih brojeva kat. parcela u odnosu na ovaj program, tačni brojevi utvrđivaće se u postupku zaključivanja Ugovora o zakupu i izdavanja rešenja o postavljanju svakog pojedinačnog kioska, dostavljanjem odgovarajuće Zakonom propisane dokumentacije.

SPROVOĐENJE PROGRAMA

Nakon usvajanja Programa Gradsko veće grada Kraljeva doneće posebnu odluku kojom će odrediti datum raspisivanja javnog oglasa za davanje u zakup javne površine za postavljanje kioska, kao i da li će se javni oglas raspisivati za sve ili za pojedine i koje lokacije, na osnovu koje će organ Gradske uprave grada Kraljeva nadležan za komunalne poslove pripremiti tekst javnog oglasa.

Program je sačinjen u tri primerka, od čega jedan primerak trajno čuva Gradsko veće grada Kraljeva, a dva primerka Odeljenje za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti Gradske uprave grada Kraljeva, odnosno organ Gradske uprave grada Kraljeva nadležan za komunalne poslove.

Sastavni deo Programa je tekstualni i grafički deo lokacija.

Ovaj Program stupa na snagu danom donošenja i objavljuje se (tekstualni deo) u "Službenom listu Grada Kraljeva".