REŠENJE

O ODREĐIVANJU LINIJE JAVNOG PREVOZA PUTNIKA BROJ 9A, NOVO NASELJE - PETROVARADIN (ALIBEGOVAC)

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 19/2012)

I. Određuje se linija javnog prevoza putnika, broj 9a, Novo naselje - Petrovaradin (Alibegovac), koja se u oba smera pruža trasom: od privremene okretnice na Bulevaru Jovana Dučića, Bulevarom Jovana Dučića, Bulevarom Slobodana Jovanovića, Futoškim putem, Futoškom ulicom, Ulicom cara Dušana, Bulevarom cara Lazara, Stražilovskom ulicom, Ulicom Žarka Zrenjanina, Bulevarom Mihajla Pupina, Varadinskim mostom, Preradovićevom ulicom, Ulicom Račkog do petlje Mišeluk.

II. Određuju se nova autobuska stajališta za liniju iz tačke I. ovog rešenja:

1. za smer Novo naselje - Petrovaradin, u Ulici Račkog, ispred objekta br. 124,

2. za smer Petrovaradin - Novo naselje, u Ulici Račkog, u zoni raskrsnice sa putem za Alibegovac, i u Ulici Račkog naspram objekta br. 126.

U ostalom delu trase linije koristiće se postojeća stajališta javnog prevoza putnika.

III. Nalaže se Javnom preduzeću "Zavod za izgradnju Grada" u Novom Sadu da izvrši obeležavanje horizontalne i postavljanje vertikalne saobraćajne signalizacije na stajalištima iz tačke II. ovog rešenja, a u skaldu sa Projektom tehničkog regulisanja saobraćaja "Izmena režima saobraćaja za produženje linije javnog prevoza u Ulici Račkog do petlje Mišeluk u Petrovaradinu", broj 6596 od 21. marta 2012. godine.

IV. Nalaže se Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću "Novi Sad" Novi Sad da:

- autobuse, koji saobraćaju na liniji iz tačke I. ovog rešenja, obeleži brojem "9a",

- na stajalištima za liniju iz tačke I. ovog rešenja, postavi stajališnu tablu sa naznakom BUS, izvod iz reda vožnje, naziv stajališta, nadstrešnicu i korpu za otpatke,

- putem sredstava javnog informisanja obavesti korisnike autobuskog prevoza o uvođenju nove linije javnog prevoza putnika.

V. Rok za izvršenje ovog rešenja je 1. april 2012. godine.

VI. Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".