ODLUKA

O FINANSIRANJU DELA TROŠKOVA PREVOZA UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA NA TERITORIJI GRADA POŽAREVCA

("Sl. glasnik grada Požarevca", br. 8/2011 i 2/2012)

Član 1

Ovom Odlukom utvrđuju se uslovi i način za ostvarivanje prava na subvencionisani prevoz redovnih učenika srednjih škola na teritoriji grada Požarevca koji putuju u srednje škole i to:

- iz seoskih naselja do Požarevca ili Kostolca,

- iz Požarevca za Kostolac i

- Kostolca za Požarevac.

Subvencija troškova prevoza priznaje se u visini od 30% cene autobuske mesečne učeničke karte na relacijama iz prethodnog stava, prema cenovniku prevoznika koji bude izabran putem sprovođenja postupka javne nabavke.

Član 2

Pravo na subvencionisani prevoz iz člana 1. ove odluke, ostvaruju učenici za vreme trajanja nastavne godine.

Član 3

Pravo na subvenciju cene prevoza iz člana 1. ove Odluke imaju učenici:

- koji imaju prebivalište na teritoriji grada Požarevca

- koji pohađaju srednju školu na teritoriji grada Požarevca kao redovni učenici

- da svakodnevno putuju od mesta stanovanja do sedišta škole na teritoriji grada Požarevca.

Ispunjenost uslova za ostvarivanje prava na subvenciju, dokazuje se: ličnom kartom ili uverenjem o prebivalištu (izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije - PU Požarevac) i pisanom izjavom roditelja da dete svakodnevno koristi prevoz za redovno pohađanje nastave.

Škola pribavlja od učenika dokumentaciju iz stava 2. ovog člana i čuva je u svojoj službenoj evidenciji.

Član 4

Stručne službe srednjih škola dostavljaju Odeljenju za društvene delatnosti spiskove učenika u skladu sa odredbama ove odluke, potpisan i overen od strane sekretara i direktora škole za svaki mesec tokom školske godine.

Spisak učenika sadrži: ime i prezime učenika, adresu stanovanja, razred, relaciju prevoza, kolonu za upisivanje zone i kolonu za upisivanje broja izdate markice.

Član 5

Srednje škole sačinjavaju spiskove učenika na osnovu pribavljene dokumentacije iz člana 3. odluke i dostavljaju ih Odeljenju za društvene delatnosti.

Odeljenje za društvene delatnosti overava spiskove i dostavlja ih ovlašćenom autoprevozniku najkasnije do 26 - og u tekućem mesecu.

Autoprevoznik na dostavljenim spiskovima škola evidentira učenike koji su kupili subvencionisanu kartu i iste dostavlja sa specifikacijom izdatih karata uz fakturu za uslugu prevoza za svaku školu ponaosob.

Član 6

Autoprevoznik sa kojim je zaključen ugovor za obavljanje linijskog prevoza na teritoriji grada Požarevca, troškove na ime izdatih subvencionisanih mesečnih karata - markica (30% do punog iznosa cene po izdatim učeničkim kartama - markicama) fakturiše Gradu Požarevcu.

Obaveza autoprevoznika je da posebnim znakom - markicom označi izdatu kartu za prevoz učenika srednjih škola kao mesečnu kartu za prevoz učenika srednjih škola.

Član 7

Sredstva za ostvarivanje prava po osnovu ove odluke obezbeđuju se u budžetu grada.

Član 8

Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja, u "Službenom glasniku grada Požarevca" a primenjivaće se od 01.01.2012. godine.