UREDBA

O UTVRĐIVANJU PROSTORNOG PLANA PODRUČJA POSEBNE NAMENE HIDROELEKTRANA "BRODAREVO 1" I "BRODAREVO 2" NA RECI LIM

("Sl. glasnik RS", br. 49/2012)

Član 1

Utvrđuje se Prostorni plan područja posebne namene hidroelektrana "Brodarevo 1" i "Brodarevo 2" na reci Lim (u daljem tekstu: Prostorni plan), koji je odštampan uz ovu uredbu i čini njen sastavni deo.

Član 2

Prostornim planom utvrđuju se osnove organizacije, korišćenja, uređenja i zaštite područja posebne namene hidroelektrana "Brodarevo 1" i "Brodarevo 2" na reci Lim na delovima teritorija opština Sjenica i Prijepolje.

Član 3

Prostorni plan sastoji se iz tekstualnog dela i grafičkih prikaza.

Tekstualni deo Prostornog plana objavljuje se u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Grafički prikazi (referalne karte) izrađeni su u razmeri 1:50.000, i to: referalna karta 1 - Posebna namena prostora; referalna karta 2 - Mreža naselja i infrastrukturni sistemi; referalna karta 3 - Prirodni resursi, zaštita životne sredine i prirodnih i kulturnih dobara, turizam i referalna karta 4 - Karta sprovođenja.

Grafički prikazi (detaljne karte) izrađene u razmeri 1:1.000 i to: 1) detaljna karta tunela "Brusovnik" (sa izmenjenom trasom državnog puta I reda M.21) i akumulacije "Brodarevo 2" (zona akumulacije do kote 490,4 mnm) - brana "Lučice"; 2) detaljna karta tunela "Junakovine" (sa izmenjenom trasom državnog puta I reda M.21) i akumulacije "Brodarevo 1" (zona akumulacije do kote 521,0 mnm) - brana "Junakovine", i u razmeri 1: 2.500; 3) detaljna karta dalekovoda 110 kV (veza od brane "Lučice" na postojeći dalekovod TS Prijepolje - EDF/EVP Brodarevo) i dalekovoda 35 kV (veza od brane "Lučice" na postojeće dalekovode TS Brodarevo - TS Kaćevo i TS Brodarevo - TS Seljašnica) - veze sa HE "Brodarevo 2"; 4) detaljna karta dalekovoda 110 kV (veza od brane "Junakovine" na EDF/EVP Brodarevo, odnosno na TS Sjenica) i dalekovoda 35 kV (veza od brane "Junakovine" na TS Brodarevo) - veze sa HE "Brodarevo 1".

Grafičke prikaze iz st. 3. i 4. ovog člana, izrađene u osam primeraka, overava svojim potpisom ministar nadležan za poslove prostornog planiranja.

Član 4

Prostorni plan se sprovodi neposredno lokacijskom dozvolom, i po potrebi urbanističkim planovima, kao i razvojnim planovima i programima, programima uređenja građevinskog zemljišta i programima zaštite životne sredine i prirode.

Član 5

Grafički prikazi iz člana 3. st. 3. i 4. ove uredbe, čuvaju se trajno u Vladi (jedan komplet), Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja (dva kompleta), Ministarstvu za infrastrukturu i energetiku (jedan komplet), opštini Sjenica (jedan komplet), opštini Prijepolje (jedan komplet) i Republičkoj agenciji za prostorno planiranje (dva kompleta).

Dokumentaciona osnova na kojoj se zasniva Prostorni plan čuva se u Republičkoj agenciji za prostorno planiranje.

Član 6

Pravo na neposredan uvid u grafičke prikaze iz člana 3. st. 3. i 4. ove uredbe imaju pravna i fizička lica, pod uslovima i na način koje bliže propisuje ministar nadležan za poslove prostornog planiranja.

Član 7

Prostorni planovi jedinica lokalne samouprave, urbanistički planovi i projekti uskladiće se sa odredbama ove uredbe na način utvrđen Prostornim planom.

Planovi i programi razvoja koji se donose po posebnim propisima, propisi i drugi opšti akti uskladiće se sa odredbama ove uredbe u roku od godinu dana od dana njenog stupanja na snagu.

Prostorni planovi jedinica lokalne samouprave, urbanistički planovi i projekti, planovi i programi razvoja doneti do dana stupanja na snagu ove uredbe, primenjuju se u delovima koji nisu u suprotnosti sa ovom uredbom.

Član 8

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Napomene

Tekstualni deo Prostornog plana područja posebne namene hidroelektrana "Brodarevo 1" i "Brodarevo 2" na reci Lim, koji je sastavni deo ove uredbe, objavljen je u "Sl. glasniku RS", br. 49/2012, str. 3-90.