ODLUKA

O USVAJANJU PROGRAMA POSTAVLJANJA MANJIH MONTAŽNIH OBJEKATA U ULICI JOVANA CVIJIĆA - "ZONA UNAPREĐENOG POSLOVANJA" U LOZNICI, SA PROGRAMOM

("Sl. list Grada Loznice", br. 10/2012)

Član 1

Ovom Odlukom se usvaja Program postavljanja manjih montažnih objekata u ulici Jovana Cvijića - "Zona unapređenog poslovanja" u Loznici.

Član 2

Nadležni organi za sprovođenje ove Odluke su Odeljenje za planiranje i izgradnju i Odeljenje za inspekcijske poslove Gradske uprave Loznica i JP "Grad" Loznica.

Član 3

Sastavni deo ove Odluke čini Program postavljanja manjih montažnih objekata u ulici Jovana Cvijića - "Zona unapređenog poslovanja" u Loznici koji je sačinilo Odeljenje za planiranje i izgradnju Gradske uprave grada Loznice.

Član 4

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje da važi Odluka o usvajanju Programa postavljanja manjih montažnih objekata u ulici Jovana Cvijića - "Zona unapređenog poslovanja" u Loznici ("Službeni list opštine Loznica", br. 2/08).

Član 5

Ova Odluka stupa na snagu 8. dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Loznice".

PROGRAM
POSTAVLJANJA MANJIH MONTAŽNIH OBJEKATA U ULICI JOVANA CVIJIĆA - "ZONA UNAPREĐENOG POSLOVANJA" U LOZNICI

 

I OPŠTE ODREDBE

Član 1

Programom postavljanja manjih montažnih objekata u ulici Jovana Cvijića - "Zona unapređenog poslovanja" u Loznici (u daljem tekstu: Program) utvrđuju se uslovi i način za postavljanje manjih montažnih objekata u delu ulice Jovana Cvijića koji je proglašen pešačkom zonom.

Član 2

Pod manjim montažnim objektima u smislu ove Odluke podrazumevaju se: kiosci, letnje bašte, aparati za kokice, aparati za tople napitke, frižideri za sladoled, fasadne reklamne table, konzolne nadstrešnice - tende i drugo neophodno za organizovanje sadržaja adekvatnih jednoj "Zoni unapređenog poslovanja" (u ograničenom vremenskom trajanju i u skladu sa prirodom manifestacije - kulturne, privredne, propagandne i sl.).

Član 3

Kiosci: predviđena je jedna lokacija kioska kod pošte u maks. površini od 10 m2 sa namenom za prodaju štampe. Izričito se zabranjuje postavljanje pratećih sadržaja pored kioska.

Član 4

Letnje bašte će se postavljati na polovini središnjeg dela ulice Jovana Cvijića, na tri lokacije u gabaritu 3,9 x 10 m (lokacije br. 2, 15 i 18), na šest lokacija 3,9 x 5 m (lokacije br. 11, 12, 13, 14, 16B i 17A) i na šest lokacija 3,9 x 3,9 m (lokacije br. 3, 4, 5, 6, 16A i 17B), datih u grafičkom prilogu koji čini sastavni deo ovog Programa.

Letnja bašta je opremljena baštenskim stolovima, stolicama, pokretnim suncobranima i žardinjerama (žardinjere se postavljaju isključivo u okviru gabarita dobijene lokacije za letnju baštu i moraju biti lako pokretne). Ne dozvoljava se postavljanje zastora na prostoru koji se koristi kao letnja bašta.

Ne dozvoljava se postavljanje letnjih bašti na prostoru nekadašnjeg trotoara.

Izričito se zabranjuje postavljanje letnje bašte u delu ulice Jovana Cvijića na potesu od zgrade Doma kulture do mosta na Štiri.

Letnje bašte u ulici Jovana Cvijića mogu dobiti isključivo ugostiteljski, odnosno zanatsko-ugostiteljski objekti koji se nalaze u ulici Jovana Cvijića na potesu od Pošte do Doma kulture.

Član 5

Od pokretnih manjih montažnih objekata moguće je postaviti dva aparata za kokice maks. gabarita 0,60 x 0,60 m (lokacije br. 7 i 23), dva aparata za tople napitke maks. gabarita 0,60 x 0,60 m (lokacije br. 10 i 21), dva frižidera za sladoled maks. gabarita 0,70 x 1,40 m na lokaciji kod Pošte i parka pored zgrade Doma kulture (lokacije br. 9 i 22). Sve ove lokacije će se dodeljivati licitacijom.

Dozvoljava se postavljanje "kočije želja" ili "fontane želja" na početku gornjeg dela pešačke zone (ispred "Evrope") u maks. gabaritu 3.9 x 10.0 m (lokacija br. 1), kao i igračaka i drugih objekata za zabavu dece ispred prodavnica, a izvan prostora nekadašnjeg trotoara, do središnjeg dela ulice maks. gabarita 0,8 x 1,2 m (lokacija br. 19, 20, 24 i 26).

Dozvoljava se postavljanje gondola - pokretnih tezgi ispred prodavnica prilikom organizovanih akcija snižene prodaje u maksimalnom gabaritu 1,0 x 2,0 m, u toku cele godine najviše 10 (deset) dana u kontinuitetu.

Na početku pešačke zone dozvoljava se postavljanje promotivnih scena (maks. površine do 140 m 2 u okviru obeleženog prostora promocije, lokacija br. 25) za održavanje manifestacija (kulturno-umetničkih, privrednih i drugih promotivnih sadržaja) u toku cele godine najviše 10 (deset) dana u kontinuitetu.

Pored pokretnih manjih montažnih objekata nije dozvoljeno postavljanje pratećih sadržaja.

Svi manji montažni objekti u ul. Jovana Cvijića, se postavljaju tako da se ne ugrozi središnji prostor ulice za prolaz protivpožarnog i vozila hitne pomoći.

Član 6

Ovim Programom se dozvoljava postavljanje isključivo fasadnih reklamnih tabli čiji predlog izgleda se dostavlja na saglasnost skupštini zgrade na čijoj fasadi se postavlja.

Član 7

Konzolne nadstrešnice - tende se mogu postavljati iznad izloga i ulaza u poslovni prostor. Konzolne nadstrešnice mogu imati prepust najviše 2,00 m računajući od fasadnog zida prema ulici i minimalnu visinu 2,50 m računajući od kote ulice do donje ivice tende.

Član 8

Postupak dodele lokacije za postavljanje manjih montažnih objekata definisane ovim Programom sprovešće se u svemu prema odredbama Odluke o građevinskom zemljištu ("Sl. list opštine Loznica", br. 9/03). Četiri lokacije 3,9 x 3,9 m (lokacije br. 3, 4, 5 i 6) će se dodeljivati licitacijom kako bi se dala mogućnost postavljanja letnjih bašti za lokale ugostiteljske delatnosti koji se nalaze u pasažima i na spratu.

Član 9

Manji montažni objekti se postavljaju za vreme trajanja zakupa u skladu sa Ugovorom o zakupu javne površine, a najduže za vremenski period od 01.01. - 31.12. tekuće godine, odnosno pet godina za kioske.

Član 10

Manji montažni objekti se postavljaju na osnovu odobrenja (rešenja) Odeljenja za planiranje i izgradnju i ugovora o zakupu javne površine.

II USLOVI POSTAVLJANJA

Član 11

Uslovi koje treba ispoštovati prilikom izdavanja odobrenja za postavljanje manjih montažnih objekata:

- da se ne ometa prilaz i normalno korišćenje susednog poslovnog prostora i ulaza u susedne zgrade i dvorišta i normalno kretanje pešaka;

- da se ne narušava izgled ambijentalne i druge vrednosti dela ulice i da se ne ugrožava zaštićeni kulturni objekat.

Član 12

Sastavni deo ovog Programa je i grafički prikaz lokacija manjih montažnih objekata, (prilog 1,2,3 i 4), u delu ulice Jovana Cvijića - "Zona unapređenog poslovanja".

Tačan položaj i sadržaj manjih montažnih objekata će utvrditi Odeljenje za planiranje i izgradnju prilikom izdavanja predloga i odobrenja za postavljanje istih na zahtev zainteresovanog lica, poštujući odredbe ovog Programa.